Picture
Ζήσε μια μοναδική εμπειρία Πάσχα
στα μαγευτικά Ζαγοροχώρια, με iconic πεζοπορίες, την απίστευτη φύση της Ηπείρου, τα πιο κουκλίστικα ορεινά χωριά και τη μοναδική εμπειρία διάσχισης της Χαράδρας του Βίκου στην καταλληλότερη εποχή - με το πιο έντονο πράσινο που έχεις δει ποτέ!

Απόδρασε από την καθημερινότητα και βούτηξε στο απόλυτο πράσινο στο πιο ιδιαίτερο, αξέχαστο Πάσχα που έχεις ζήσει ποτέ! 

​​Έλα για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου, να γνωρίσεις καταπληκτικούς, θετικούς ανθρώπους που θα γίνουν φίλοι σου, να δημιουργήσεις όμορφες αναμνήσεις που θα σε συνοδεύουν στην καθημερινότητα σου και ν' αποτυπώσεις στο μυαλό σου μια αξέχαστη εμπειρία στην υπέροχη φύση της Ηπείρου!

Highlights:
✅ μεταφορά από/προς Αθήνα και τοπικές μεταφορές με πολυτελές πούλμαν!
✅ διαμονή σε υπέροχο ξενοδοχείο 3* στο Μονοδένδρι για 3 βράδια με πρωινό σε δίκλινο/τρίκλινο!
✅ πεζοπορία στη Χαράδρα του Βίκου, το βαθύτερο και μεγαλύτερο Φαράγγι της Ελλάδας!
✅ πεζοπορία στη Σκάλα του Βραδέτο και στη Μπελόη!
✅ πεζοπορία στα σημαντικότερα γεφύρια των Ζαγοροχωρίων!
✅ πεζοπορία παραποτάμια του Βοϊδομάτη!

✅ προαιρετική επίσκεψη στη μοναδική Μονή Αγίας Παρασκευής!
✅ θ' απολαύσουμε τους γραφικούς οικισμούς Μονοδένδρι - Βίτσα - Βίκο - Βραδέτο - Κήπους!
✅ προαιρετικά,
περιορισμένες θέσεις για συναρπαστικό rafting στο Βοϊδομάτη!
επιλογή προκαταβολής!
✅ έμπειρους Συνοδούς/Εκπαιδευτές ορεινής πεζοπορίας με άριστη γνώση της περιοχής και με διεθνή πιστοποίηση στο αντικείμενο τους και στις Πρώτες Βοήθειες!
✅ τα καλύτερα tips από έμπειρους γνώστες της περιοχής!
✅ Πάσχα σε ιδιαίτερο περιβάλλον, σ' ένα από τα ομορφότερα χωριά των Ζαγοροχωρίων!
✅ την καλύτερη και πιο κεφάτη παρέα! 
Picture
​Η συγκλονιστική εμπειρία του να νιώθεις σαν αετός, ένα με τη φύση πάνω κι ανάμεσα σε τεράστιους βράχινους πύργους, στο πυκνό παραμυθένιο δάσος με το πιο έντονο πράσινο και με τρεχούμενα νερά παντού μας περιμένει αρχές Μαΐου για να βιώσεις ένα ιδιαίτερο, αξέχαστο και μαγευτικό Πάσχα στην Ήπειρο!

Στο επιβλητικό τοπίο των Ζαγοροχωρίων, με φόντο το πιο έντονο πράσινο που έχεις δει ποτέ, μας περιμένει η απόλυτη αίσθηση ελευθερίας: η επιβλητική Χαράδρα του Βίκου, η απίστευτη θέα από τη Μπελόη, η φιδωτή Σκάλα του Βραδέτου, τα μοναδικά Πέτρινα Ηπειρώτικα Γεφύρια - τοξωτά, διπλά, τριπλά, όλα να κουβαλούν αιώνες ιστορίας και επίσης ιδιαίτερη μαστοριά, ο Βοϊδομάτης, το Μονοδένδρι, ο Βίκος, η Βίτσα, η Άριστη, το Καπέσοβο, το Βραδέτο, οι Κήποι... όλα, δεν είναι απλώς μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κανείς, αλλά είναι από μόνα τους εμπειρίες ζωής που θα χαραχθούν για πάντα στην μνήμη σου!

Στο απολαυστικό αυτό τετραήμερο, γεμάτο περιπέτεια με την νεανικότερη και πιο κεφάτη παρέα, με διαμονή σε υπέροχο ξενοδοχείο στο γραφικό Μονοδέδρι, την καταλληλότερη εποχή για άνοιξη στην Ήπειρο, με τα γραφικά Ζαγορίτικα χωριά σκορπισμένα σαν πολύχρωμες πινελιές στο απέραντο πράσινο ανάμεσα στα όμορφα βουνά και φυσικά το μεγαλείο της πλούσια φύσης σε έξαρση την Άνοιξη, θα σε συνεπάρουν! 

Picture
Ενδεικτικό πρόγραμμα at-a-glance:
Μ. Παρασκευή - παραποτάμια πεζοπορία στον Βοϊδομάτη ή προαιρετικά* rafting στον Βοϊδομάτη (περιορισμένες θέσεις) 

Μ. Σάββατο - διάσχιση της Χαράδρας του Βίκου

Κυριακή Πάσχα - Μπελόη, Σκάλα Βραδέτου

Δευτέρα Πάσχα - πεζοπορία στη Σκάλα Βίτσας και Παραδοσιακά Ζαγορίτικα Γεφύρια

*ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό, προϋποθέτει επιπρόσθετο κόστος

Picture
Την πρώτη μέρα, θα έχεις το δίλημμα αν θα πεζοπορήσεις την πανέμορφη, παραποτάμια διαδρομή* του Βοϊδομάτη ή προαιρετικά να κάνεις rafting* στο Βοϊδομάτη, το πιο καθαρό και κρύο ποτάμι της Ευρώπης, με καταγάλανα νερά ανάμεσα σε πλούσια βλάστηση!

Είτε διαλέξεις πεζοπορία είτε rafting η διαδρομή είναι απλά μαγική!

Θα πεζοπορήσεις ή θα κάνεις rafting σ' ένα παραμυθένιο σκηνικό, δίπλα (αν θα πεζοπορήσεις) ή μέσα στο ποτάμι (αν θα κάνεις rafting) μια και  Βοϊδομάτης είναι κυριολεκτικά πνιγμένος στο πράσινο!
Στις όχθες του, εκτός από αμέτρητα πλατάνια και οξιές, ευδοκιμούν διάφορα ενδημικά είδη φυτών της περιοχής.

Picture
Οι ήχοι του γάργαρου νερού και των διάφορων πουλιών να κελαρύζουν δημιουργούν μια αρμονία που ανατάσσει τη ψυχή!

Ο ποταμός Βοϊδομάτης (γνωστό και ως "ποτάμι του Βίκου") είναι παραπόταμος του Αώου και θεωρείται από τα καθαρότερα ποτάμια της Ευρώπης. Ξεχωρίζει για το έντονα γαλάζιο χρώμα των νερών του, που διατηρούν ολόχρονα σταθερή θερμοκρασία γύρω στους 4-5 βαθμούς Κελσίου και τις εντυπωσιακές πηγές του που αναβλύζουν από τις ρίζες της Τύμφης (θα τις επισκεφθούμε κατά τη διάσχιση του Βίκου). Έχει συνολικό μήκος 15 χιλιόμετρα και συμβάλει στον Αώο κοντά στην Κόνιτσα. Κατά μήκος του συναντώνται ορισμένα από τα ομορφότερα Ηπειρώτικα γεφύρια.

*Οι δύο αυτές δραστηριότητες θα γίνουν ταυτόχρονα την ίδια ώρα, το rafting στο Βοϊδομάτη είναι προαιρετικό, για περιορισμένες θέσεις και έχει επιπρόσθετο κόστος.

Picture
Η iconic πεζοπορία στη Χαράδρα του Βίκου, μιας από τις βαθύτερες χαράδρες στον κόσμο, σε περιμένει να την ανακαλύψεις με Active και θα σε καθηλώσει!

Φαντάσου να περπατάς σε μονοπάτια πνιγμένα στο πράσινο, με τον ήλιο να παίζει κρυφτό ανάμεσα στα πυκνά φυλλώματα, δημιουργώντας μαγικά παιχνίδια φωτός και σκιάς. Να ακούς μόνο τον ήχο των βημάτων σου και το κελάρυσμα του ποταμού που ρέει κάτω από τα επιβλητικά βράχια που σε αγκαλιάζουν, φτάνοντας μέχρι και τα 1.000 μέτρα ύψος.

Picture
Ετοιμάσου να ανακαλύψεις σπάνια φυτά και λουλούδια, να μάθεις για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, και να κάνεις στάσεις σε υπέροχα τοπία! Και το αποκορύφωμα; Οι πηγές του Βοϊδομάτη, ένα ονειρεμένο τοπίο με κρυστάλλινα νερά και αιωνόβια πλατάνια, που θα σε μαγέψουν!

​Παντού θα περιτριγυρίζεσαι από πράσινο και αναλόγως χρονιάς/χιονιών του χειμώνα, το ποτάμι θα μας συνοδεύει στη διαδρομή!

Η διαδρομή διασχίζει το "φιλέτο" του φαραγγιού και η πεζοπορία διαρκεί κοντά στις 6-7 ώρες περιλαμβανομένων των στάσεων για ξεκούραση. Πρόκειται για διαδρομή με εναλλασσόμενο τοπίο, ανεβοκατεβάσματα, κατάφυτη και σε σημεία δίπλα στην κοίτη του ποταμού, χορταστικήαπολαυστική, με απίστευτες οι εικόνες που αποτυπώνονται για πάντα στο μυαλό και ανταμείβουν την κούραση!... 

​Η διάσχιση της Χαράδρας του Βικου, είναι απαιτητική και κατάλληλη αν έχεις πολύ καλή φυσική κατάσταση (4 "βουναλάκια", διάρκειας 6-7 ώρες)

Picture
Την Κυριακή του Πάσχα θα πραγματοποιήσουμε μια υπέροχη κι εύκολη για όλους διαδρομή (2 "βουναλάκια") για ν' αγναντέψουμε από το σημείο θέας 'Μπελόη' όλο το μεγαλείο της Χαράδρας του Βίκου και τη μαστορικά φτιαγμένη Σκάλα του Βραδέτο.

​Η Μπελόη, είναι μια τοποθεσία στην άκρη της χαράδρας του Βίκου (η ονομασία της οποίας πιθανώς να προήλθε από σλάβικη λέξη που σημαίνει "καλή θέα" ή και "μπαλκόνι"). Θα πεζοπορήσουμε μέχρι την θέση Μπελόη, στα 1450μ, όπου θα παραμείνουμε για να θαυμάσουμε την ασύγκριτη θέα και το φαράγγι του Bίκου από μια προνομιακή οπτική γωνία καθώς 
στο σημείο εκείνο έχει το φαράγγι έχει το μεγαλύτερο βάθος.

Picture
Στη συνέχεια, τα βήματα σου θα συνδεθούν με αιώνες μαστοριάςκόπου και κοινωνικοποίησης σ' ένα από τα πιο απόμερα χωριά της Ελλάδας, μια και μέχρι το 1974 το ιδιαίτερο φιδωτό καλντερίμι γνωστό σαν η "Σκάλα του Βραδέτου" ήταν ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας με το χωριό Καπέσοβο, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του ίδιου ορεινού όγκου. 

Θα πεζοπορήσουμε αυτό το αριστοτεχνικά φτιαγμένο από μεγάλους μαστόρους των Ζαγοροχωρίων παλιό μοναδικό καλντερίμικατάφυτο με ανοιξιάτικα αγριολούλουδα και αρωματικά βότανα της περιοχής.

Picture
Η πεζοπορία στα περίτεχνα κατασκευασμένα καλντερίμια και ιστορικά πέτρινα γεφύρια, (3 "βουναλάκια") διάσημα σημεία αναφοράς στα Ζαγοροχώρια θα μας δώσει την ευκαιρία όχι μόνο να θαυμάσουμε το υπέροχο τοπίο, αλλά και να βιώσουμε από πρώτο χέρι τον τρόπο που μετακινούνταν οι πρόγονοί μας μεταξύ των καταπληκτικών αυτών ορεινών χωριών!

Νιώσε τον χρόνο να γυρνάει πίσω ενώ πεζοπορείς σε ένα ονειρικό τοπίο, γεμάτο με γραφικά χωριά, αιωνόβια πλατάνια, πυκνόφυτες οξιές, αγριολούλουδα και πέτρινα γεφύρια που στέκουν αγέρωχα εδώ και αιώνες.

Κάθε στροφή του μονοπατιού θα σου αποκαλύπτει νέες ομορφιές... θ' ακούς το κελάρυσμα των ποταμών και θα χαλαρώνεις στην ησυχία της φύσης! Θ' ατενίζεις τα βουνά που υψώνονται αγέρωχα γύρω σου, ενώ τα πέτρινα γεφύρια θα σου θυμίζουν την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.

Αυτό ακριβώς μας περιμένει στα Ζαγοροχώρια το ξεχωριστό αυτό Πάσχα, όπου ανάμεσα στο ατελείωτο πράσινο, η πεζοπορία στα περίτεχνα κατασκευασμένα καλντερίμια και τα ιστορικά γεφύρια αποτελούν μια μοναδική εμπειρία!

Δηλώσεις συμμετοχής με τιμή για έγκαιρη εγγραφή* για τις πρώτες 25 θέσεις ή μέχρι 31 Μαρτίου 2024 (όποιο έρθει πρώτο).
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 30 Απριλίου 2024 αν και εφόσον υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα εισιτήρια συμμετοχής.
Η συμμετοχή στις δραστηριότητες προϋποθέτει ο συμμετέχοντας να διαθέτει καλή πνευματική, σωματική και φυσική κατάσταση καθώς και τον απαραίτητο ελάχιστο εξοπλισμό που αναφέρεται λεπτομερώς πιο κάτω***

Η διάσχιση της Χαράδρας του Βίκου είναι κατάλληλη για άτομα που διαθέτουν 
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (δηλαδή πχ. να μπορείς να πεζοπορήσεις σε μονοπάτι που περιλαμβάνει έντονες ανηφόρες ή κατηφόρες για 6 ώρες (± 1 ώρα) χωρίς να εξαντληθείς) και τον ελάχιστο απαραίτητο εξοπλισμό που αναφέρεται πιο κάτω.

Οι τρεις άλλες πεζοπορικές διαδρομές είναι κατάλληλες και για Αρχάριους που διαθέτουν ΚΑΛΗ φυσική κατάσταση (δηλαδή π.χ. να μπορείς να πεζοπορήσεις σε μονοπάτι με κανονικό ρυθμό χωρίς έντονες ανηφόρες ή κατηφόρες για 4 ώρες (± 1 ώρα) χωρίς να εξαντληθείς) και διαθέτουν τον απαραίτητο ελάχιστο εξοπλισμό. Αν είσαι αρχάρι@ ή αν διαθέτεις καλή φυσική κατάσταση μπορείς να συμμετέχεις στην περιπέτεια χωρίς να κάνεις τη διάσχιση της Χαράδρας του Βίκου - θα μπορείς να συμμετέχεις στις άλλες τρεις πεζοπορίες και την μέρα της διάσχισης της Χαράδρας του Βίκου θα έχεις την ευχέρεια ν' απολαύσεις το χωριό χαλαρά.

Αν επιθυμείς να συμμετέχεις στη διάσχιση της Χαράδρας του Βίκου και είσαι αρχάρι@, ή διαθέτεις απλά καλή φυσική κατάσταση ή μικρή πεζοπορική εμπειρία, ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να επικοινωνήσεις με τους Active Sundays είτε τηλεφωνικά στο 2111983117 (Τρίτη-Παρασκευή 10:00-14:00) ή με μήνυμα στο instagram @activesundays για μια μίνι-συνέντευξη.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες της περιπέτειας. Λόγω του ότι ο προορισμός της περιπέτειας βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο, σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα ή άλλοι αστάθμητοι παράγοντες που τυχόν παρουσιαστούν αποτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή την διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί, το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ανάλογα. Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες ενδέχεται να τροποποιηθούν ή ν' ακυρωθούν μερικά ή συνολικά, για οποιονδήποτε λόγο, ιδιαίτερα σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα ή άλλοι τεχνικοί ή αστάθμητοι παράγοντες που τυχόν παρουσιαστούν αποτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή την διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί.

* Όλες οι δραστηριότητες, εκτός από το Rafting, περιλαμβάνονται και είναι προαιρετικές. Το rafting είναι επιπρόσθετο και θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα με την παραποτάμια πεζοπορία στον Βοϊδομάτη.
** Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων για να πραγματοποιηθεί το rafting είναι τουλάχιστον 10 άτομα.
 ​

​Λεπτομέρειες για τα τεχνικά στοιχεία των διαδρομών, βαθμούς δυσκολίας, προϋποθέσεις και όρους συμμετοχής, ακυρωτικών κλπ αναγράφονται κάτω από τις κεφαλίδες με τις ανάλογες ενότητες πιο κάτω (πάτησε το + για να ανοίξει η παράγραφος)
ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ | ΕΠΙΠΕΔΟ / ΒΑΘΜΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ | ΠΟΥ & ΠΩΣ
Διαδρομή Α:
​Απόσταση Πεζοπορίας:  ~ 6Km περίπου 

Διάρκεια Πεζοπορίας:     ~ 2hrs περίπου ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας, μαζί με τις στάσεις
Υψομετρικά Ανάβασης:   ~ +75m
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -120m

(Αν είσαι αρχάρι@ κάνε κλικ στα μπλε γράμματα του λινκ και διάβασε λεπτομέρειες σχετικά με το βαθμό δυσκολίας και τις απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση για να καταλάβεις κατά πόσο θα μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή την περιπέτεια)
<<<  Κάνε κλικ στα βουναλάκια για να σιγουρευτείς ότι η συγκεκριμένη περιπέτεια είναι κατάλληλη για σένα με βάση τη φυσική σου κατάσταση (ΒΔ1 - επίπεδα δυσκολίας: 1-5 βουναλάκια. Διάβασε λεπτομέρειες κάνοντας κλικ τα βουναλάκια αν είσαι αρχάρι@ ή χωρίς πολλή εμπειρία στο βουνό)
Διαδρομή Β: ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ
​Απόσταση Πεζοπορίας:  ~ 15Km περίπου 

Διάρκεια Πεζοπορίας:     ~ 7hrs περίπου ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας, μαζί με τις στάσεις
Υψομετρικά Ανάβασης:   ~ +500m

Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -800m
Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι ακατάλληλη για αρχάριους. Απαιτείται ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (δηλαδή πχ. να μπορείς να πεζοπορήσεις σε μονοπάτι που περιλαμβάνει έντονες ανηφόρες ή κατηφόρες για 6 ώρες (± 1 ώρα) χωρίς να εξαντληθείς) και τον ελάχιστο απαραίτητο εξοπλισμό που αναφέρεται πιο κάτω. 
(Αν είσαι αρχάρι@, έχεις καλή φυσική κατάσταση ή διαθέτεις μικρή πεζοπορική εμπειρία, ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να επικοινωνήσεις με τους Active Sundays είτε τηλεφωνικά στο 2111983117 (Τρίτη-Παρασκευή 10:00-14:00) ή με μήνυμα στο instagram @activesundays για μια μίνι-συνέντευξη).
<<<  Κάνε κλικ στα βουναλάκια για να σιγουρευτείς ότι η συγκεκριμένη περιπέτεια είναι κατάλληλη για σένα με βάση τη φυσική σου κατάσταση (ΒΔ1 - επίπεδα δυσκολίας: 1-5 βουναλάκια. Διάβασε λεπτομέρειες κάνοντας κλικ τα βουναλάκια αν είσαι αρχάρι@ ή χωρίς πολλή εμπειρία στο βουνό)

Διαδρομή Δ:
Απόσταση Πεζοπορίας:  ~ 8Km περίπου 

Διάρκεια Πεζοπορίας:     ~ 3hrs περίπου ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας, μαζί με τις στάσεις
Υψομετρικά Ανάβασης:   ~ +160m
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -350m

(Αν είσαι αρχάρι@ κάνε κλικ στα μπλε γράμματα του λινκ και διάβασε λεπτομέρειες σχετικά με το βαθμό δυσκολίας και τις απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση για να καταλάβεις κατά πόσο θα μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή την περιπέτεια)
<<<  Κάνε κλικ στα βουναλάκια για να σιγουρευτείς ότι η συγκεκριμένη περιπέτεια είναι κατάλληλη για σένα με βάση τη φυσική σου κατάσταση (ΒΔ1 - επίπεδα δυσκολίας: 1-5 βουναλάκια. Διάβασε λεπτομέρειες κάνοντας κλικ τα βουναλάκια αν είσαι αρχάρι@ ή χωρίς πολλή εμπειρία στο βουνό)​

Διαδρομή Δ:
Απόσταση Πεζοπορίας:  ~ 7Km περίπου 

Διάρκεια Πεζοπορίας:     ~ 3hrs περίπου ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας, μαζί με τις στάσεις
Υψομετρικά Ανάβασης:   ~ +140m
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -340m

(Αν είσαι αρχάρι@ κάνε κλικ στα μπλε γράμματα του λινκ και διάβασε λεπτομέρειες σχετικά με το βαθμό δυσκολίας και τις απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση για να καταλάβεις κατά πόσο θα μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή την περιπέτεια)
<<<  Κάνε κλικ στα βουναλάκια για να σιγουρευτείς ότι η συγκεκριμένη περιπέτεια είναι κατάλληλη για σένα με βάση τη φυσική σου κατάσταση (ΒΔ1 - επίπεδα δυσκολίας: 1-5 βουναλάκια. Διάβασε λεπτομέρειες κάνοντας κλικ τα βουναλάκια αν είσαι αρχάρι@ ή χωρίς πολλή εμπειρία στο βουνό)​

Rafting στον Βοϊδομάτη:
Κατάλληλο για αρχάριους με ΚΑΛΗ φυσική κατάσταση
Απόσταση Πoταμίσιας Διαδρομής: 6-7Km περίπου
Διάρκεια Δραστηριότητας Rafting: 4-5hrs περίπου (~2hrs το rafting)
Επίπεδο Δυσκολίας Rafting: Class 2+ (κατάλληλο και για αρχάριους και παιδιά 12+)
(Αν είσαι αρχάρι@ κάνε κλικ στα μπλε γράμματα του λινκ και διάβασε λεπτομέρειες σχετικά με το βαθμό δυσκολίας και τις απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση για να καταλάβεις κατά πόσο θα μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή την περιπέτεια)
Προϋποθέσεις Συμμετοχής: ψυχική και σωματική υγεία, γνώσεις κολύμβησης, καλή φυσική κατάσταση
Κλάση 1: Πολύ μικρές περιοχές με ταραγμένα νερά, μπορεί να απαιτηθούν ελαφροί ελιγμοί. (Επίπεδο δεξιοτήτων: Πολύ βασικό)
Κλάση 2: Κάποια ταραγμένα νερά, ίσως μερικά βράχια, μπορεί να απαιτούν κάποιους ελιγμούς. (Επίπεδο δεξιοτήτων: Βασική δεξιοτεχνία κωπηλασίας) (π.χ. Λούσιος, Βοϊδομάτης)
Κατηγορία 3: Μικρά κύματα, ίσως μερικά μικρά 'πεσίματα', αλλά δεν υπάρχει κανένας σημαντικός κίνδυνος. Μπορεί να απαιτηθούν σημαντικοί ελιγμοί. (Επίπεδο δεξιοτήτων: Μερική εμπειρία στο rafting) (π.χ. Άραχθος)​

​(Ο εξοπλισμός για rafting θα δοθεί επιτόπου και θα γίνει σύντομο briefing για τη χρήση του. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους πετσέτα, δεύτερα ρούχα + παπούτσια, τσάντα/σακούλα για τα βρεγμένα και όταν έρθουν ήδη να φοράνε μαγιό κάτω από τα ρούχα τους, καθώς και παπούτσια που θα βραχούν.)

​​Προορισμός: ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ
Ώρα Συνάντησης:   06:30 (Περιστέρι)
Ώρα Αναχώρησης:  07:00 (Περιστέρι)
Ώρα Επιστροφής: ~22:00 (Περιστέρι)
ΤΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
*** Ελάχιστος βασικός εξοπλισμός ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ για συμμετοχή: ***
  • ​​ΜΠΟΤΑΚΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ (όχι τύπου κλασικά timberland, όχι αθλητικά, όχι πάνινα, όχι τύπου stan smith/vans/all star, όχι υφασμάτινα, όχι πολιτικά παπούτσια) - να είναι πεζοπορικά ΜΠΟΤΑΚΙΑ αδιάβροχα 
  • ​Πεζοπορικά Μπατόν - προαιρετικά για τη συγκεκριμένη διαδρομή (όχι μπατόν ski, όχι γκλίτσες ή κλαράκια 😉 )
  • Αδιάβροχο (έστω και μιας χρήσης)​
  • Σακίδιο πλάτης με τα βασικά για τον καθένα
  • ​Νερό (τουλάχιστον 1,5 λτρ./άτομο για την πεζοπορία)
  • Σνακ μεγάλης θερμιδικής αξίας (πχ. μπάρα δημητριακών/ σοκολάτα)
  • Σκουφί + Γάντια + Buff / Μαντήλι Λαιμού αν είναι κρύο | Καπέλο + Γυαλιά Ηλίου + Αντιηλιακό αν έχει ήλιο/ζέστη
  • Τυχόν φαρμακευτική αγωγή που παίρνεις αυτό τον καιρό
  • Έξτρα τσάντα με δεύτερα Ρούχα + αποσμητικό + Παπούτσια που θα αφήσεις στο χώρο αποσκευών του πούλμαν, για χρήση μετά την πεζοπορία
  • Σακούλα για τα σκουπιδάκια σου
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ, ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ, BLAH BLAH
* Βοήθησε συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των περιπετειών των Active Sundays δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα. Οποιοσδήποτε δηλώνει συμμετοχή για τις πρώτες 25 θέσεις ή μέχρι τις 31 Μαρτίου 2024 (όποιο έρθει πρώτο), θα μπορεί να συμμετέχει, για τη συγκεκριμένη περιπέτεια, με την προνομιακή τιμή των EUR299,99 ενώ το κόστος συμμετοχής μεταγενέστερα διαμορφώνεται στα EUR329,99.

Στη συγκεκριμένη περιπέτεια διατίθεται η επιλογή προκαταβολής, συνεπώς υπάρχουν δύο επιλογές αγοράς εισιτηρίου: 
(α) Ολόκληρο το ποσό, για άμεση κατοχύρωση θέσης με απλή αγορά εισιτηρίου για EUR339,23 (περιλαμβανομένων των fees του συστήματος εγγραφών).
(β) Με εισιτήριο ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ (μη-επιστρέψιμη) EUR99,99 που μπορεί να καταβληθεί το αργότερο μέχρι 02-ΑΠΡ-2024. Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΙΜΗ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΦΕΡΣΙΜΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ σε περίπτωση που κάποιος ακυρώσει για τον οποιονδήποτε λόγο. Για να κατοχυρωθεί και να ισχύει για συμμετοχή, το εισιτήριο προκαταβολής θα πρέπει να εξοφληθεί (δλδ επιπρόσθετα EUR239,94, που είναι επίσης ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΨΙΜΑ, ΜΗ ΜΕΤΑΦΕΡΣΙΜΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ) μέχρι τις 17-ΑΠΡ-2024 μεσάνυκτα ώρα Ελλάδας, διαφορετικά το συγκεκριμένο εισιτήριο θα θεωρείται ακυρωμένο (δεν θα υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης μεταγενέστερα κι η θέση και το ποσό χάνονται).​

Διάβασε στην ενότητα "ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ | ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ" πιο κάτω, αναλυτικά πώς παίρνεις εισιτήριο, αν έχεις απορία - διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά.
​​
Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει μεταφορά από/προς Αθήνα με σύγχρονο πούλμαν, τρία βράδια διαμονή σε ξενοδοχείο 3* στο Μονοδένδρι (booking rating 9+) shared δίκλινο/τρίκλινο με πρωινό, φόρο διαμονής, συμμετοχή στις δραστηριότητες όπως περιγράφονται, όλες τις τοπικές μεταφορές στην περιοχή με βάση το πρόγραμμα της περιπέτειας, έμπειρους συνοδούς/εκπαιδευτές ορεινής πεζοπορίας με διεθνή πιστοποίηση στο αντικείμενο τους και στις Πρώτες Βοήθειες γνώστες της περιοχής, το σχεδιασμό, οργάνωση, test run, αναλυτική ενημέρωση και υλοποίηση της συγκεκριμένης περιπέτειας, όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση της περιπέτειας (ασύρματη επικοινωνία, πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία, σύγχρονο εξοπλισμό Συντονιστών κλπ και ανάλογα, όπου χρειάζεται, ειδικός εξοπλισμός). 
Διατίθενται επίσης προαιρετικά λίγες και περιορισμένες θέσεις για rafting στον Βοϊδομάτη με επιπρόσθετο, προνομιακό κόστος on a first-come, first-served basis.

Δεν περιλαμβάνει φαγητά/ποτά/εξοπλισμό/επιπρόσθετες δραστηριότητες, εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους ή/και άλλους χώρους που προϋποθέτουν είσοδο και ότι δεν αναφέρεται ρητά.
Όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές.Για κατοχύρωση θέσης για rafting στο Βοϊδομάτη κάνε κλικ ΕΔΩ μετά την εγγραφή σου, ώστε να προστεθεί στο εισιτήριο σου (για να ισχύει το εισιτήριο για rafting, πρέπει να έχεις εισιτήριο συμμετοχής στην περιπέτεια)

Στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί διαμονή σε μονόκλινο, λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας, υπάρχουν μόνο 2 μονόκλινα που θα διατεθούν, με επιπρόσθετο κόστος, με σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε αν επιθυμείς μονόκλινο να ενημερώσεις με εμαιλ στο info@activesundays.org ώστε, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, να σου αποσταλεί ειδικό link για να κλείσεις τη συγκεκριμένη κατηγορία δωματίου σαν addon.

Για όσους επιθυμούν premium θέσεις, υπάρχει η δυνατότητα κατοχύρωσης τους με επιπρόσθετο κόστος. Οι premium θέσεις είναι περιορισμένες, ανάλογα με το πούλμαν και θα δίνονται με σειρά προτεραιότητας. Premium θέσεις είναι μπροστά δεξιά ή μπροστά πάνω για διώροφο, οι θέσεις πριν και μετά την πίσω έξοδο/σκαλιά δεξιά και η μέση της γαλαρίας. Το επιπρόσθετο κόστος της premium θέσης προστίθεται στο κανονικό εισιτήριο για να ισχύει η premium θέση.


Όπως αναφέρεται και στους Όρους Συμμετοχής, τους οποίους παρακαλούμε να διαβάσεις πριν πάρεις εισητήριο/α, η περιπέτεια θα διεξαχθεί μόνο σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών έγκαιρα.
Ακυρωτικά για πολυήμερες περιπέτειες και ειδικά για τη συγκεκριμένη σε συντομία - ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις, οποιοσδήποτε και να είναι ο λόγος:
Μέχρι τις 03-ΑΠΡ-2024 και ώρα 23:59 Ελλάδας = πλήρες refund (ακύρωση με επιστροφή χρημάτων ή σε μορφή voucher μείον 
€25.- έξοδα ακυρωτικών, εγγραφής και διεκπεραίωσης, με τη μορφή χρημάτων ή voucher/κουπονιού διάρκειας 30-60 ημερών) ή μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλη περιπέτεια ή άλλο άτομο με επιβάρυνση €25.-
Μέχρι τις 17-ΑΠΡ-2024 και ώρα 23:59 Ελλάδας = 50% refund (το εισιτήριο δεν είναι μεταφέρσιμο σε άλλη περιπέτεια και γίνεται επιστροφή χρημάτων ή δίνεται voucher/κουπόνι αξίας 50% του κόστους το εισιτηρίου) ή μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλο άτομο με επιβάρυνση €25.-
Από τις 18-ΑΠΡ-2024 ή NO SHOW = non-refundable, non-transferable (το εισιτήριο είναι μη-επιστρέψιμο σε χρήματα ή σε μορφή voucher, μη-εξαργυρώσιμο με οποιονδήποτε τρόπο και είναι μη-μεταφέρσιμο σε άλλη περιπέτεια - δεν γίνεται χρήση του σε άλλη περιπέτεια), προσφέρεται η δυνατότητα μέχρι 5 μέρες πριν την ημερομηνία της περιπέτειας να γίνει μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλο άτομο με επιβάρυνση €25.-
Εισιτήρια ή επιπρόσθετα addons που είναι εξαρχής non-refundable (μη επιστρέψιμα), όπως π.χ. Super Early Bird, LOCAL, special, group, exceptional own means (συμμετοχή με ιδία μέσα), που αποκτήθηκαν με voucher, premium θέσεις, "άδεια διπλανή θέση", διευθετήσεις φαγητού ή άλλων addon υπηρεσιών/προϊόντων ή/και όπου δίνεται δυνατότητα προκαταβολής/δόσεων, κλπ. εξαιρούνται από τα παραπάνω ακυρωτικά, είναι μη-επιστρέψιμα, μη-μεταφέρσιμα σε άλλη περιπέτεια, μη-εξαργυρώσιμα με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Πλήρεις λεπτομέρειες για τα ακυρωτικά βρίσκονται στους Όρους Συμμετοχής.

Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες ενδέχεται να τροποποιηθούν ή ν' ακυρωθούν μερικά ή συνολικά, για οποιονδήποτε λόγο, ιδιαίτερα σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα, ανωτέρα βία ή άλλοι τεχνικοί ή αστάθμητοι παράγοντες που τυχόν παρουσιαστούν αποτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή την διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί.

Ειδικότερα για περιπέτειες που ενδέχεται να γίνουν σε ψηλό υψόμετρο ή χιονισμένο πεδίο, σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες, η πρόσβαση, ο όγκος και η ποιότητα νερού/χιονιού που θα επικρατούν την ημέρα της περιπέτειας στην περιοχή διεξαγωγής της περιπέτειας, είναι τέτοιες που δεν θα επιτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση για διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί, θα γίνει εναλλακτική/διαφοροποιημένη διαδρομή, ακόμη και σε διαφορετικό προορισμό αν κριθεί αναγκαίο.


Σε περίπτωση επιβολής νέων/επιπρόσθετων μέτρων από τις Αρχές σχετικά με covid19 ή άλλο θέμα, οι παραπάνω όροι θα προσαρμοστούν ανάλογα για να εφαρμόζονται τα νέα/επιπρόσθετα μέτρα/πολιτικές.

Με την εγγραφή σας καταλαβαίνετε κι αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής.
ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ | ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Εισιτήρια συμμετοχής εκδίδονται αυτόματα, ηλεκτρονικά, από το εξειδικευμένο σύστημα εγγραφών Eventbrite και τα λαμβάνεις στο email σου σε δευτερόλεπτα μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής σουΜε τον τρόπο αυτό κατοχυρώνεται άμεσα η θέση σου.

Επειδή μας το ζητήσατε, υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνεις εγγραφή και να πάρεις εισιτήριο συμμετοχής:

(α) Όπως πάντα, πατώντας το κουμπί "Register" ή "Πάρε Άμεσα Εισιτήριο" μεταφέρεσαι στο σύστημα εγγραφών Eventbrite και κάνεις άμεσα online ηλεκτρονική εγγραφή μέσω του. Η διαδικασία εγγραφής ξεκινά πατώντας το πορτοκαλί κουμπί "Reserve A Spot" (αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα τη συγκεκριμένη στιγμή, θα έχεις την ευχέρεια να γραφτείς σε λίστα αναμονής πατώντας το "Join Waitlist"). Αφού επιλέξεις αριθμό εισιτηρίων και συμπληρώσεις όλα τα πεδία ξεχωριστά και ειδικά για κάθε άτομο για το οποίο επιθυμείς να πάρεις εισιτήριο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε κάρτα (χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη VISA / MasterCard / AmericanExpress) ή λογαριασμό PayPal για να ολοκληρώσεις την εγγραφή σου και να εκδοθεί εισιτήριο/α συμμετοχής. Δεν χρειάζεται να έχεις λογαριασμό PayPal για να κάνεις εγγραφή. Πατώντας το κουμπί 'Paypal Check Out' αν δεν έχεις Paypal, καταχωρείς τα βασικά στοιχεία σου όπως σε οποιαδήποτε φόρμα ηλεκτρονικής πληρωμής και αυτόματα σου δημιουργείται λογαριασμός που μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για ασφαλείς συναλλαγές οπουδήποτε στο διαδίκτυο. Εγκρίνεις τη συναλλαγή και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα δεις στην οθόνη σου επιβεβαίωση της εγγραφής σου ενώ ταυτόχρονα θα λάβεις με email το/α εισιτήριο/α σου σε μορφή επισυναπτόμενου pdf. Με τον τρόπο αυτό, κατοχυρώνεται άμεσα η θέση σου.
ή
(β) Εναλλακτικά, πατώντας το κουμπί 'Εναλλακτική Offline Δήλωση Συμμετοχής", συμπληρώνεις offline μια φόρμα εγγραφής, μια για κάθε άτομο για το οποίο θες εισιτήριο (με τα στοιχεία του καθενός ξεχωριστά), στη σελίδα επιβεβαίωσης χρησιμοποιείς το ανάλογο κουμπί που αναγράφει το όνομα της περιπέτειας για να καταβάλεις το σχετικό αντίτιμο άμεσα κατευθείαν με κάρτα, διαφορετικά ακυρώνεται αυτόματα). Offline δηλώσεις συμμετοχής με κάρτα που δεν τακτοποιούνται άμεσα ακυρώνονται αυτόματα. Όταν επιβεβαιωθεί ότι εγγραφή τακτοποιήθηκε έγκαιρα, θα σου αποσταλεί το σχετικό εισιτήριο/α στο email σου εντός 24-48 ωρών (Τρίτη-Παρασκευή).​

Στη (β) περίπτωση που αναφέρεται πιο πάνω, δεν λαμβάνετε αυτόματα σε δευτερόλεπτα το/α εισιτήριο/α σας στο εμαιλ σας, αλλά εντός 24-48 ωρών (Τρίτη-Παρασκευή) μετά που θα τακτοποιήσετε το αντίτιμο συμμετοχής, εφόσον έχει τακτοποιηθεί άμεσα η καταβολή του αντιτίμου με κάρτα, διαφορετικά η offline δήλωση συμμετοχής ακυρώνεται αυτόματα.
​Αν μετά από αυτόματη ακύρωση offline δήλωσης συμμετοχής (δλδ αν δεν είχε καταβληθεί το αντίτιμο συμμετοχής με τη δήλωση) επιθυμείτε να συμμετέχετε, θα πρέπει να κάνετε ξανά offline δήλωση συμμετοχής, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, και να τακτοποιήσετε την εγγραφή σας άμεσα, διαφορετικά και πάλι η offline δήλωση συμμετοχής ακυρώνεται αυτόματα.
​Στην περίπτωση που οι εγγραφές είναι ανοικτές αλλά δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, θα έχετε την ευχέρεια να γραφτείτε σε λίστα αναμονής στο σύστημα εγγραφών.​


Λεπτομέρειες για το κόστος συμμετοχής, ακυρωτικά, κλπ βρίσκονται στην ενότητα κάτω από την κεφαλίδα
"ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ, ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ, BLAH BLAH" πιο πάνω
Όπως αναφέρεται και στους Όρους Συμμετοχής, και στα "Ακυρωτικά" πιο πάνω, συμμετοχές που ακυρώνονται για οποιονδήποτε λόγο τις τελευταίες 15 μέρες πριν από πολυήμερη περιπέτεια ή
​αν για οποιονδήποτε λόγο τελικά δεν συμμετέχει κάποιος συμμετέχοντας,
​είναι μη-επιστρέψιμα, μη-εξαργυρώσιμα με οποιονδήποτε τρόπο (ούτε σαν voucher),
​και είναι μη-μεταφέρσιμα σε άλλη περιπέτεια,
​δηλαδή δεν μπορεί να γίνει χρήση τους για επόμενη περιπέτεια.
Αν δοκίμασες να πάρεις εισιτήριο κάνοντας εγγραφή στο σύστημα εγγραφών χρησιμοποιώντας ένα οποιοδήποτε από τα REGISTER λινκ πιο πάνω και δυσκολεύεσαι, μπορείς να κάνεις offline δήλωση συμμετοχής για να δηλώσεις τα στοιχεία σου και να καταβάλεις το αντίτιμο με άλλο, ηλεκτρονικό τρόπο.
Ο κανονικός τρόπος να πάρεις εισιτήριο είναι ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος εγγραφών Eventbrite, λινκ για το οποίο υπάρχουν πιο πάνω όπου γράφει REGISTER και είναι live - δηλαδή για να πάρεις άμεσα εισιτήριο χρησιμοποίησε το κουμπί REGISTER, επέλεξε αριθμό εισιτηρίων, συμπλήρωσε τα στοιχεία για κάθε συμμετέχοντα, κατέβαλε το αντίτιμο με κάρτα/paypal και θα λάβεις σε δευτερόλεπτα εισιτήριο/α στο εμαιλ σου.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
: κάνε offline δήλωση συμμετοχής για να καταβάλεις το αντίτιμο συμμετοχής άμεσα με οποιαδήποτε κάρτα. Εφόσον τακτοποιηθεί εμπρόθεσμα, η θέση σου θα κατοχυρωθεί και θα σου αποσταλεί εισιτήριο συμμετοχής εντός 24-48 ωρών (Τρίτη-Παρασκευή) 
από την επιβεβαίωση τακτοποίησης του αντιτίμου.

Σε περίπτωση μη άμεσης τακτοποίησης με κάρτα, η offline δήλωση συμμετοχής ακυρώνεται αυτόματα.
​Αν ακόμη και μετά την αυτόματη ακύρωση offline δήλωσης συμμετοχής επιθυμείς να συμμετέχεις, 
θα πρέπει να κάνεις ξανά offline δήλωση συμμετοχής, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, 
διαφορετικά, θα έχεις την ευχέρεια να γραφτείς σε λίστα αναμονής στο σύστημα εγγραφών.
Όπως πάντα, Εγγραφή και άμεση κατοχύρωση θέσης με έκδοση εισιτηρίου ηλεκτρονικά μέσω Eventbrite πληρώνοντας με Paypal ή κάρτα στον πίνακα εισιτηρίων πιο πάνω ή κάνοντας κλίκ εδώ
Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δυσκολεύεσαι να κάνεις εγγραφή μέσω του συστήματος εγγραφών Eventbrite, μπορείς να κάνεις offline δήλωση συμμετοχής και θα λάβεις το εισιτήριο σου εντός 24-48 ωρών (Τρίτη-Παρασκευή