Picture
Μαγευτική πεζοπορία στο επιβλητικό Ξηροβούνι, ανάμεσα στα υπέροχα, άπειρα έλατα, σε μια διαδρομή ιδανική και για αρχάριους, με θέα τη Δίρφη, το Φαράγγι των Στροπώνων και το Αιγαίο!

Κάτω από τη σκιά της κορυφής του Ξηροβουνίου, που απλώνεται πάνω από τις πλαγιές σαν βράχινο κύμα απέναντι στη Δίρφη, βρίσκεται ένα πανέμορφο μονοπάτι, κρυμμένο σε πυκνόφυτα έλατα.

Ανάμεσα στο χειμερινό  σκηνικό στις πλαγιές της Δίρφης και του Ξηροβουνίου, ένα συγκεκριμένο σημείο είναι ξεχωριστό και μας επιτρέπει ν' απολαύσουμε την θέα ν' απλώνεται στα πόδια μας!

Picture
Η διαδρομή είναι ιδανική και γι’ αρχάριους, με συνεχές εναλασσόμενο τοπίο και θέα.
​Κυριότερα highlights, εκτός από τα άπειρα έλατα που σκεπάζουν τη διαδρομή, η καταπληκτική θέα προς το υπόλοιπο Ξηροβούνι, τη Δίρφη, το Φαράγγι των Στροπώνων και το Αιγαίο!

Και φυσικά, ανάμεσα στο καταπληκτικό τοπίο με τα έλατα, κάπου στη διαδρομή, θα μας εκπλήξει και το υπέροχο σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι με νεράιδες… βρύα, μανιτάρια, τρεχούμενα νερά και πολλά πλατάνια ορθωμένα σαν φύλακες του κρυφού αυτού σημείου!

Picture
Η συγκεκριμένη πεζοπορική διαδρομή είναι κατάλληλη και για Αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση με την προϋπόθεση ότι έχουν τον απαραίτητο ελάχιστο εξοπλισμό***

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 09 Μαίου 2021 αν κι εφόσον υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα εισιτήρια συμμετοχής.
​​
Σημείο Συνάντησης: Περιστέρι, Σταθμός Μετρό Άγιος Αντώνιος 

Ώρα Συνάντησης:  07:30
Ώρα Αναχώρησης: 08:00
Ώρα Επιστροφής:  ~21:00
Απόσταση Πεζοπορίας: 7Km περίπου
Διάρκεια Πεζοπορίας: 3-3,5hrs περίπου, με τις στάσεις
Υψομετρικά Ανάβασης: ~ +75m
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -225m
Βαθμός Δυσκολίας: 1
(Αν είσαι αρχάριος/α κάνε κλικ στα μπλε γράμματα του λινκ και διάβασε λεπτομέρειες σχετικά με το βαθμό δυσκολίας και τις απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση για να καταλάβεις κατά πόσο θα μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή την περιπέτεια)
Pictureclick for info
<<<  Κάνε κλικ στα βουναλάκια για να σιγουρευτείς ότι η συγκεκριμένη περιπέτεια είναι κατάλληλη για σένα με βάση τη φυσική σου κατάσταση (ΒΔ1 - επίπεδα δυσκολίας: 1-5 βουναλάκια. Διάβασε λεπτομέρειες κάνοντας κλικ τα βουναλάκια αν είσαι αρχάρια/ος ή χωρίς πολλή εμπειρία στο βουνό)

*** Ελάχιστος βασικός εξοπλισμός απαραίτητος για συμμετοχή: ***
 • ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ (όχι τύπου κλασικά timberland, όχι τύπου speedcross, όχι αθλητικά, όχι πολιτικά παπούτσια - να είναι πεζοπορικά ΜΠΟΤΑΚΙΑ κι όχι χαμηλά πεζοπορικά παπούτσια!) - δεν θα σου επιτραπεί να πεζοπορήσεις αν φοράς οτιδήποτε άλλο εκτός από ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ - πάτησε τα μπλε γράμματα, είναι link για να δεις πώς είναι τα πεζοπορικά μποτάκια
 • Πεζοπορικά Μπατόν προαιρετικά για τη συγκεκριμένη διαδρομή (όχι μπατόν ski, όχι γκλίτσες ή κλαράκια 😉 )
 • Σε περίπτωση που το τοπίο θα είναι λασπωμένο: Πεζοπορικές Γκέτες - όχι μάλλινες γκέτες!
 • Αδιάβροχο (έστω και μιας χρήσης)
 • Σακίδιο πλάτης με τα βασικά για τον καθένα
 • ​Νερό (τουλάχιστον 1,5 λτρ./άτομο για την πεζοπορία) + Σνακ μεγάλης θερμιδικής αξίας (πχ. μπάρα δημητριακών/ σοκολάτα)
 • Σκουφί + Γάντια + Buff / Μαντήλι Λαιμού αν είναι κρύο | Καπέλο + Γυαλιά Ηλίου + Αντιηλιακό αν έχει ήλιο/ζέστη
 • Έξτρα Ρούχα + αποσμητικό + Παπούτσια για μετά την πεζοπορία

* Η ημερομηνία της περιπέτειας είναι ενδεικτική και θα οριστικοποιηθεί με την άρση του lock-down. Οι εγγραφές θα ανοίξουν μόλις ανακοινωθούν μέτρα για την άρση του lock-down.

Σε περίπτωση που δεν έχεις λογαριασμό PayPal, πατώντας το κουμπί 'Paypal Check Out' εκτός από Paypal, απλά να χρησιμοποιήσεις μια οποιαδήποτε κάρτα (χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη VISA / MasterCard / AmericanExpress). Το PayPal είναι ο ασφαλέστερος τρόπος ηλεκτρονικών πληρωμών παγκοσμίως που σε προφυλάσσει από το να δίνεις στοιχεία καρτών σου για αγορές, μια κι έχεις πλήρη έλεγχο διαχείρισης μέσω της πλατφόρμας του.

Όπως αναφέρεται και στους Όρους Συμμετοχής, τους οποίους παρακαλούμε να διαβάσεις πριν πάρεις εισιτήριο/α, η περιπέτεια θα διεξαχθεί μόνο σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών έγκαιρα.
ΕΙΔΙΚΑ Ακυρωτικά για τη συγκεκριμένη περιπέτεια, οποιοσδήποτε και να είναι ο λόγος - ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ:
 • Ακυρωτικά, ειδικά για τη συγκεκριμένη περιπέτεια, οποιοσδήποτε και να είναι ο λόγος:
  Τα εισιτήρια είναι μη-επιστρέψιμα, μη-μεταφέρσιμα σε άλλη μεταγενέστερη περιπέτεια και μη εξαργυρώσιμα με οποιοδήποτε τρόπο.
 • Εισιτήριο ενδέχεται να μεταφερθεί σε άλλο άτομο μέχρι και τις 14:00 την Πέμπτη 13 Μαϊου 2021, μόνο εφόσον υπάρχει γραπτή προγενέστερη έγκριση των Active Sundays. Για να μεταφερθεί εισιτήριο σε άλλο άτομο, πρέπει πρώτα να αποσταλούν στοιχεία προτεινόμενου ατόμου για την αλλαγή, να διενεργηθεί τηλεφωνική μινι-συνέντευξη και να καταβληθεί από τον αιτούντα την αλλαγή επβάρυνση EUR5.- για την αλλαγή.
 • Σε περίπτωση που επιβληθούν μέτρα από τις Αρχές, τέτοια που να μην είναι εφικτό ή να απαγορεύεται να διεξαχθεί η περιπέτεια όπως προγραμματίστηκε, οι συμμετέχοντες θα λάβουν κουπόνι/voucher διάρκειας 90 ημερών αξίας ίσης με το ποσό που κατέβαλαν για την περιπέτεια μείον EUR5.- έξοδα ακυρωτικών και διεκπεραίωσης. Η περίπτωση αυτή δεν θα δημιουργεί λόγο αποζημίωσης χρηματικό ή/και σε είδος για μη παρασχεθείσες υπηρεσίες για οποιονδήποτε λόγο και δεν θα επιδέχεται απαίτησης οποιασδήποτε άλλης αποζημίωσης. O συμμετέχοντας, με την εγγραφή του, αυτόματα παραιτείται οποιωνδήποτε άλλων απαιτήσεων από τους Active Sundays.
Πλήρεις λεπτομέρειες για τα ακυρωτικά βρίσκονται στους Όρους Συμμετοχής.

Απαραίτητη, αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση συμμετοχής σε πεζοπορίες: πεζοπορικά ΜΠΟΤΑΚΙΑ (αν έρθεις χωρίς πεζοπορικά Μποτάκια δεν θα σου επιτραπεί να συμμετέχεις στην πεζοπορία).

Οι Active Sundays εναρμονίζονται πλήρως στους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από τις Αρχές. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφάλειας και προστασίας για την υγεία που ισχύουν από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ, οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες, το πούλμαν θα έχει μέγιστη πληρότητα στα 65% όπως προβλέπεται προς το παρόν και κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και θα διατηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες ενδέχεται να τροποποιηθούν ή ν' ακυρωθούν μερικά ή συνολικά, για οποιονδήποτε λόγο, ιδιαίτερα σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα ή άλλοι τεχνικοί ή αστάθμητοι παράγοντες που τυχόν παρουσιαστούν αποτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή την διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί.

Με την εγγραφή σας καταλαβαίνετε κι αποδέχεστε τους 
Όρους Συμμετοχής.