• Picture
  Η Άνοιξη "ζωγραφίζει" το Φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού... εσύ θα λείπεις από τη μοναδική εμπειρία του να πεζοπορήσεις με ασφάλεια στις γραμμές του φημισμένου "Οδοντωτού" σιδηρόδρομου με τους Active Sundays;

  Με το Φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού να φοράει τα γιορτινά του , η διαδρομή του Οδοντωτού, μεταμορφώνεται και πάλι σ' ένα ιδιαίτερο τοπίο!...
  Όπως κάθε χρόνο απολαμβάνουμε την έξαρση της φύσης ανάλογα την εποχή, έτσι και φέτος, το φαράγγι του Βουραϊκού, μας καλωσορίζει και θα μας χαρίσει καταπληκτικές εικόνες με για άλλη μια φορά!!!

  Η καταπληκτική, κατάλληλη και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση πεζοπορία, γίνεται στις γραμμές του Οδοντωτού, με συστηματικό τρόπο, πάντα με γνώμονα του να χαρούμε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα και τοπίο με ασφάλεια.

  Φύγαμε λοιπόν να περπατήσουμε τον Οδοντωτό...!!!

 • Picture
  Συνεχόμενες εναλλαγές σκηνικού κάνουν την διαδρομή (μέρος του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4) μαγευτική!!!

  Κάθε στροφή του μονοπατιού, το οποίο ελίσσεται πάνω στις γραμμές του τραίνου, και μια έκπληξη!! Το ποτάμι (Βουραϊκός) κάνει συνέχεια αισθητή την παρουσία του πότε κάνοντας την εμφάνιση του συντροφεύοντας σε στην πορεία σου και πότε απλά ακούγοντάς τα ορμητικά νερά του. Άλλοτε ξεδιπλώνονται μπροστά σου ασυγκράτητοι καταρράκτες, άλλοτε στοές, άλλοτε εγκαταλελειμμένα πετρόχτιστα σπιτάκια που σε γυρίζουν πίσω στο χρόνο, βράχια σμιλευμένα από το πέρασμα του χρόνου να έχουν πάρει μορφές που δε βάζει ο νους, φοβερές εναέριες γέφυρες!

  Το όμορφο σκηνικό ολοκληρώνει, τι άλλο, το τρενάκι του οδοντωτού που δηλώνει και αυτό την παρουσία του πριν καν το δείς με την χαρακτηριστική κόρνα του, προειδοποιώντας τον πεζοπόρο για την παρουσία του και την ανταλλαγή χαιρετισμών και φωτογραφιών μεταξύ επιβατών και πεζοπόρων.

 • Pictureclick for info
  <<<  Κάνε κλικ στα βουναλάκια για να σιγουρευτείς ότι η συγκεκριμένη περιπέτεια είναι κατάλληλη για σένα με βάση τη φυσική σου κατάσταση (ΒΔ1 - επίπεδα δυσκολίας: 1-5 βουναλάκια. Διάβασε λεπτομέρειες κάνοντας κλικ τα βουναλάκια αν είσαι αρχάρι@ ή χωρίς πολλή εμπειρία στο βουνό)

  Picture
  Η συγκεκριμένη πεζοπορική διαδρομή είναι κατάλληλη και για Αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση με την προϋπόθεση ότι έχουν τον απαραίτητο ελάχιστο εξοπλισμό (αναγράφεται στην ενότητα "Τί να έχω μαζί")

  (Αν είσαι αρχάρι@ κάνε κλικ στα μπλε γράμματα του λινκ και διάβασε λεπτομέρειες σχετικά με το βαθμό δυσκολίας και τις απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση για να καταλάβεις κατά πόσο θα μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή την περιπέτεια)


  Picture

  Ημερομηνία: 23 Μαΐου 2021

  Picture

  Ώρα Συνάντησης: 06:30


  Picture

  ​Ώρα Αναχώρησης: 07:00

  Picture

  ​Ώρα Επιστροφής: ~ 22:00


  Picture

  ​Απόσταση Πεζοπορίας: ~ 17Km περίπου

  Picture

  ​Διάρκεια Πεζοπορίας: ~ 6 ώρες, μαζί με τις στάσεις


  Picture

  ​Υψομετρικά Ανάβασης: 60m

  Picture

  ​Υψομετρικά Κατάβασης: 864m


  Picture
  Picture

  Προορισμός: ΑΧΑΪΑ

 • *** Ελάχιστος βασικός εξοπλισμός απαραίτητος για συμμετοχή: ***
  • ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ (όχι τύπου κλασικά timberland, όχι τύπου speedcross, όχι αθλητικά, όχι πολιτικά παπούτσια - να είναι πεζοπορικά ΜΠΟΤΑΚΙΑ κι όχι χαμηλά πεζοπορικά παπούτσια!)
  • Πεζοπορικά Μπατόν προαιρετικά για τη συγκεκριμένη διαδρομή (όχι μπατόν ski, όχι γκλίτσες ή κλαράκια 😉 )
  • Αδιάβροχο (έστω και μιας χρήσης)
  • Σακίδιο πλάτης με τα βασικά για τον καθένα
  • ​Νερό (τουλάχιστον 1,5 λτρ./άτομο για την πεζοπορία) + Σνακ μεγάλης θερμιδικής αξίας (πχ. μπάρα δημητριακών/ σοκολάτα)
  •  Καπέλο + Γυαλιά Ηλίου + Αντιηλιακό αν έχει ήλιο/ζέστη
  • Έξτρα Ρούχα + αποσμητικό + Παπούτσια για μετά την πεζοπορία
 • ​ * Βοήθησε συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των περιπετειών των Active Sundays δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα. Ενόψη περιορισμένης χωρητικότητας στα πούλμαν λόγω covid19, οποιοσδήποτε δηλώνει συμμετοχή για τις πρώτες 20 θέσεις ή μέχρι τις 07 Μαΐου 2021 (όποιο έρθει πρώτο), θα μπορεί να συμμετέχει, για τη συγκεκριμένη περιπέτεια, με την προνομιακή τιμή των EUR22,99 ενώ το κόστος συμμετοχής μεταγενέστερα διαμορφώνεται στα EUR28,99. *** Το κόστος συμμετοχής θα διαφοροποιηθεί όταν επανέλθει η πληρότητα στα πούλμαν σε 100%.***

  Tο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει μεταφορά από/προς Αθήνα με σύγχρονο πούλμαν, έμπειρους συνοδούς/εκπαιδευτές ορεινής πεζοπορίας πιστοποιημένους στις πρώτες βοήθειες ανά 10-15 άτομα, το σχεδιασμό, οργάνωση, test run, αναλυτική ενημέρωση και υλοποίηση της συγκεκριμένης περιπέτειας, όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση της περιπέτειας (ασύρματη επικοινωνία, πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία κλπ και ανάλογα, όπου χρειάζεται, ειδικός εξοπλισμός), καφέ Starbucks on the go και φωτογραφικό υλικό από την περιπέτεια. Δεν περιλαμβάνεται φαγητό, εξοπλισμός ή οτιδήποτε άλλο δεν αναφέρεται ρητά.

  Για όσους επιθυμούν premium θέσεις, υπάρχει η δυνατότητα κατοχύρωσης τους με επιπρόσθετο κόστος. Οι premium θέσεις είναι περιορισμένες, ανάλογα με το πούλμαν και θα δίνονται με σειρά προτεραιότητας. Premium θέσεις είναι μπροστά δεξιά ή μπροστά πάνω για διώροφο, οι θέσεις πριν και μετά την πίσω έξοδο/σκαλιά δεξιά και η μέση της γαλαρίας. Το επιπρόσθετο κόστος της premium θέσης προστίθεται στο κανονικό εισιτήριο για να ισχύει η premium θέση.

  Με γνώμονα την ασφάλεια και πιθανές γενικότερες ανησυχίες, δίνεται κατ' εξαίρεση η ευχέρεια να συμμετέχετε με ιδία μέσα, με εισιτήριο συμμετοχής που δεν περιλαμβάνει καμία μεταφορά (σημειώστε ότι η συγκεκριμένη διαδρομή δεν είναι κυκλική) ή αν επιθυμείτε, να κατοχυρώσετε "άδεια διπλανή θέση" μέσα στο πούλμαν, με επιπρόσθετο κόστος.Το επιπρόσθετο κόστος της άδειας θέσης προστίθεται στο κανονικό εισιτήριο για να ισχύει η άδεια θέση.

  Οι Active Sundays εναρμονίζονται πλήρως στους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από τις Αρχές. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφάλειας και προστασίας για την υγεία που ισχύουν από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ, οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες, το πούλμαν θα έχει μέγιστη πληρότητα όπως προβλέπεται από τις Αρχές και κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και θα διατηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Όπως και πριν το lockdown, θα εφαρμοστούν τα ακόλουθα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας της υγείας:
  • Απολύμανση πούλμαν
  • Θερμομέτρηση και χρήση αντισηπτικού χεριών πριν την επιβίβαση στο πούλμαν
  • Χρήση μάσκας στη διάρκεια παραμονής μέσα στο πούλμαν
  • Επίσης, (αν επιβληθεί κάτι τέτοιο από τις Αρχές) θα πρέπει την ημέρα της συμμετοχής σας στην περιπέτεια να έχετε μαζί σας έγκυρη δήλωση αποτελέσματος για αρνητικό self test για covid19

  Όπως αναφέρεται και στους Όρους Συμμετοχής, τους οποίους παρακαλούμε να διαβάσεις πριν πάρεις εισητήριο/α, η περιπέτεια θα διεξαχθεί μόνο σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών έγκαιρα.
  Ακυρωτικά για μονοήμερες περιπέτειες και ειδικά για τη συγκεκριμένη σε συντομία - ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις, οποιοσδήποτε και να είναι ο λόγος:
  Μέχρι τις 08-ΜΑΪ-2021 και ώρα 23:59 Ελλάδας = πλήρες refund (ακύρωση με επιστροφή χρημάτων ή σε μορφή voucher μείον 
  €5.- έξοδα ακυρωτικών, εγγραφής και διεκπεραίωσης, με τη μορφή χρημάτων ή voucher/κουπονιού διάρκειας 30-60 ημερών) ή μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλη περιπέτεια ή άλλο άτομο με επιβάρυνση EUR5.-
  Μέχρι τις 15-ΜΑΪ-2021 και ώρα 23:59 Ελλάδας = 50% refund (το εισιτήριο δεν είναι μεταφέρσιμο σε άλλη περιπέτεια και γίνεται επιστροφή χρημάτων ή δίνεται voucher/κουπόνι αξίας 50% του κόστους το εισιτηρίου) ή μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλο άτομο με επιβάρυνση EUR5.-
  Από τις 16-ΜΑΪ-2021 ή NO SHOW = non-refundable, non-transferable (το εισιτήριο είναι μη-επιστρέψιμο σε χρήματα ή σε μορφή voucher, μη-εξαργυρώσιμο με οποιονδήποτε τρόπο και είναι μη-μεταφέρσιμο σε άλλη περιπέτεια - δεν γίνεται χρήση του σε άλλη περιπέτεια), προσφέρεται η δυνατότητα μέχρι 5 μέρες πριν την ημερομηνία της περιπέτειας να γίνει μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλο άτομο με επιβάρυνση EUR5.-
  Εισιτήρια ή επιπρόσθετα addons που είναι εξαρχής non-refundable (μη επιστρέψιμα), όπως π.χ. Super Early Bird, LOCAL, special, exceptional own means (συμμετοχή με ιδία μέσα), premium θέσεις, "άδεια διπλανή θέση", διευθετήσεις φαγητού ή άλλων addon υπηρεσιών/προϊόντων ή όπου δίνεται δυνατότητα προκαταβολής/δόσεων, κλπ. εξαιρούνται από τα παραπάνω ακυρωτικά. Πλήρεις λεπτομέρειες για τα ακυρωτικά βρίσκονται στους Όρους Συμμετοχής.

  Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες ενδέχεται να τροποποιηθούν ή ν' ακυρωθούν μερικά ή συνολικά, για οποιονδήποτε λόγο, ιδιαίτερα σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα ή άλλοι τεχνικοί ή αστάθμητοι παράγοντες που τυχόν παρουσιαστούν αποτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή την διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί.

  Με την εγγραφή σας καταλαβαίνετε κι αποδέχεστε τους 
  Όρους Συμμετοχής.


Σε περίπτωση που δεν έχεις λογαριασμό PayPal, πατώντας το κουμπί 'Paypal Check Out' εκτός από Paypal, απλά να χρησιμοποιήσεις μια οποιαδήποτε κάρτα (χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη VISA / MasterCard / AmericanExpress). Το PayPal είναι ο ασφαλέστερος τρόπος ηλεκτρονικών πληρωμών παγκοσμίως που σε προφυλάσσει από το να δίνεις στοιχεία καρτών σου για αγορές, μια κι έχεις πλήρη έλεγχο διαχείρισης μέσω της πλατφόρμας του.