Picture
Έλα να ζήσεις την εμπειρία διάσχισης της Χαράδρας του Βίκου με την iconic πεζοπορία και τα μαγευτικά Ζαγοροχώρια στην καταλληλότερη εποχή!

Η συγκλονιστική εμπειρία του να νιώθεις σαν αετός, ένα με τη φύση πάνω κι ανάμεσα σε τεράστιους βράχινους πύργους, στο πυκνό παραμυθένιο δάσος και με τρεχούμενα νερά παντού μας περιμένει αρχές Ιουνίου!

​​Έλα για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου, να γνωρίσεις καταπληκτικούς, θετικούς ανθρώπους που θα γίνουν φίλοι σου, να δημιουργήσεις όμορφες αναμνήσεις που θα σε συνοδεύουν στην καθημερινότητα σου και ν' αποτυπώσεις στο μυαλό σου μια αξέχαστη εμπειρία στην υπέροχη φύση της Ηπείρου!

Highlights:
✅ μεταφορά από/προς Αθήνα και τοπικές μεταφορές με πολυτελές πούλμαν!
✅ διαμονή σε υπέροχο ξενοδοχείο 3* στο Μονοδένδρι για 2 βράδια με πρωινό σε δίκλινο/τρίκλινο!
✅ πεζοπορία στη Χαράδρα του Βίκου, τον βαθύτερο και μεγαλύτερο Φαράγγι της Ελλάδας!
✅ πεζοπορία στη Σκάλα του Βραδέτο και στη Μπελόη!
✅ πεζοπορία στα σημαντικότερα γεφύρια των Ζαγοροχωρίων!
✅ προαιρετική επίσκεψη στη μοναδική Μονή Αγίας Παρασκευής!
✅ θ' απολαύσουμε τους γραφικούς οικισμούς Μονοδένδρι - Βίτσα - Βίκο - Βραδέτο - Κήπους!
✅ προαιρετικά, συναρπαστικό rafting στο Βοϊδομάτη!
✅ επιλογή προκαταβολής!
✅ έμπειρους εκπαιδευτές και συνοδούς βουνού με διεθνή εμπειρία!
✅ τα καλύτερα tips από έμπειρους γνώστες της περιοχής!
✅ την καλύτερη και πιο κεφάτη παρέα! 
Picture
​Στο επιβλητικό τοπίο των Ζαγοροχωρίων, με φόντο το πιο έντονο πράσινο που έχεις δει ποτέ, μας περιμένει η απόλυτη αίσθηση ελευθερίας: η επιβλητική Χαράδρα του Βίκου, η απίστευτη θέα από τη Μπελόη, η φιδωτή Σκάλα του Βραδέτου, τα μοναδικά Πέτρινα Ηπειρώτικα Γεφύρια - τοξωτά, τριπλά, πολλαπλά, όλα να κουβαλούν αιώνες ιστορίας και επίσης ιδιαίτερη μαστοριά, ο Βοϊδομάτης, το Μονοδένδρι, ο Βίκος, η Βίτσα, το Καπέσοβο, οι Κήποι... όλα, δεν είναι απλώς μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κανείς, αλλά είναι από μόνα τους εμπειρίες ζωής που θα χαραχθούν για πάντα στην μνήμη σου!

Στο απολαυστικό αυτό τριήμερο, γεμάτο περιπέτεια με την νεανικότερη και πιο κεφάτη παρέα, με διαμονή σε υπέροχο ξενοδοχείο στο Μονοδέδρι
, την καταλληλότερη εποχή για άνοιξη στην Ήπειρο, τα γραφικά Ζαγορίτικα χωριά, σκορπισμένα σαν πολύχρωμες πινελιές στο απέραντο πράσινο ανάμεσα στα όμορφα βουνά και φυσικά το μεγαλείο της πλούσια φύσης σε έξαρση την Άνοιξη, θα σε συνεπάρουν! 

Picture
Την πρώτη μέρα, θα έχεις το δίλημμα αν θα πεζοπορήσεις την υπέροχη διαδρομή για τη Μπελόη (3 "βουναλάκια") με το εκπληκτικό σημείο θέας προς όλη τη Χαράδρα του Βίκου και τη μαστορικά φτιαγμένη Σκάλα του Βραδέτο ή (μια και θα γίνουν ταυτόχρονα την ίδια ώρα) προαιρετικά να κάνεις rafting στο Βοϊδομάτη, το πιο καθαρό και κρύο ποτάμι της Ευρώπης, με καταγάλανα νερά ανάμεσα σε πλούσια βλάστηση!

Η iconic πεζοπορία στη Χαράδρα του Βίκουκατάλληλη αν έχεις πολύ καλή φυσική κατάσταση (4 "βουναλάκια"), θα σε καθηλώσει. Παντού πράσινο και αναλόγως χρονιάς/χιονιών του χειμώνα, το ποτάμι θα μας συνοδεύει στη διαδρομή!

Picture
Η πεζοπορία στα περίτεχνα κατασκευασμένα καλντερίμια και ιστορικά πέτρινα γεφύρια, (3 "βουναλάκια") διάσημα σημεία αναφοράς στα Ζαγοροχώρια θα μας δώσει την ευκαιρία όχι μόνο να θαυμάσουμε το υπέροχο τοπίο, αλλά και να βιώσουμε από πρώτο χέρι τον τρόπο που μετακινούνταν οι πρόγονοί μας μεταξύ των καταπληκτικών αυτών ορεινών χωριών!

​Όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν κάποια από τις δραστηριότητες ή διαθέτουν βασική/καλή φυσική κατάσταση (δλδ όχι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ φυσική κατάσταση όπως απαιτείται) και συνεπώς δεν θα διασχίσουν τη Χαράδρα του Βίκου, θα έχουν την ευκαιρία είτε να χαλαρώσουν στο γραφικό Μονοδένδρι και να βολτάρουν μέχρι την περίφημη Μονή της Αγίας Παρασκευής που κυριολεκτικά κρέμεται πάνω από το φαράγγι του Βίκου, ή απλά να μην κάνουν απολύτως τίποτα και σε κατάσταση "ζεν" ν' απολαύσουν το τσιπουράκι τους κάτω από τα πλατάνια του χωριού…. 

Picture
Ενδεικτικό πρόγραμμα at-a-glance:
Σάββατο - προαιρετικά* rafting (περιορισμένες θέσεις) ή πεζοπορία στη Μπελόη και Σκάλα του Βραδέτο

Κυριακή - διάσχιση της Χαράδρας του Βίκου

Δευτέρα (Αγ. Πνεύματος) - πεζοπορία στη Σκάλα Βίτσας και Παραδοσιακά Ζαγορίτικα Γεφύρια

*ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό, προϋποθέτει επιπρόσθετο κόστος

Δηλώσεις συμμετοχής με τιμή για έγκαιρη εγγραφή* για τις πρώτες 25 θέσεις ή μέχρι 25 Απριλίου 2023 (όποιο έρθει πρώτο).
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 01 Ιουνίου 2023 αν και εφόσον υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα εισιτήρια συμμετοχής.
Η συμμετοχή στις δραστηριότητες προϋποθέτει ο συμμετέχοντας να διαθέτει καλή πνευματική, σωματική και φυσική κατάσταση καθώς και τον απαραίτητο ελάχιστο εξοπλισμό που αναφέρεται λεπτομερώς πιο κάτω***

Η διάσχιση της Χαράδρας του Βίκου είναι κατάλληλη για άτομα που διαθέτουν 
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (δηλαδή πχ. να μπορείς να πεζοπορήσεις σε μονοπάτι που περιλαμβάνει έντονες ανηφόρες ή κατηφόρες για 5 ώρες (± 1 ώρα) χωρίς να εξαντληθείς) και τον ελάχιστο απαραίτητο εξοπλισμό που αναφέρεται πιο κάτω.

Οι δύο άλλες πεζοπορικές διαδρομές είναι κατάλληλες και για Αρχάριους που διαθέτουν ΚΑΛΗ φυσική κατάσταση (δηλαδή π.χ. να μπορείς να πεζοπορήσεις σε μονοπάτι με κανονικό ρυθμό χωρίς έντονες ανηφόρες ή κατηφόρες για 4 ώρες (± 1 ώρα) χωρίς να εξαντληθείς) και διαθέτουν τον απαραίτητο ελάχιστο εξοπλισμό. Αν είσαι αρχάρι@ ή αν διαθέτεις καλή φυσική κατάσταση μπορείς να συμμετέχεις στην περιπέτεια χωρίς να κάνεις τη διάσχιση της Χαράδρας του Βίκου - θα κάνεις τις άλλες δύο πεζοπορίες και τη δεύτερη μέρα θα απολαύσεις το χωριό χαλαρά.

Αν επιθυμείς να συμμετέχεις στη διάσχιση της Χαράδρας του Βίκου τη δεύτερη μέρα και είσαι αρχάρι@, έχεις μόνο καλή φυσική κατάσταση ή διαθέτεις μικρή πεζοπορική εμπειρία,
ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να επικοινωνήσεις με τους Active Sundays είτε τηλεφωνικά στο 2111983117 (Τρίτη-Παρασκευή 10:00-14:00) ή με μήνυμα στο instagram @activesundays για μια μίνι-συνέντευξη.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες της περιπέτειας. Λόγω του ότι ο προορισμός της περιπέτειας βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο, σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα ή άλλοι αστάθμητοι παράγοντες που τυχόν παρουσιαστούν αποτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή την διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί, το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ανάλογα.

* Όλες οι δραστηριότητες, εκτός από το Rafting, περιλαμβάνονται και είναι προαιρετικές. Το rafting είναι επιπρόσθετο και θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα με την πεζοπορία στην Μπελόη.
** Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων για να πραγματοποιηθεί το ράφτιγκ είναι τουλάχιστον 10 άτομα.
 ​

​Λεπτομέρειες για τα τεχνικά στοιχεία των διαδρομών, βαθμούς δυσκολίας, προϋποθέσεις και όρους συμμετοχής, ακυρωτικών κλπ αναγράφονται κάτω από τις κεφαλίδες με τις ανάλογες ενότητες πιο κάτω (πάτησε το + για να ανοίξει η παράγραφος)
ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ | ΕΠΙΠΕΔΟ / ΒΑΘΜΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ | ΠΟΥ & ΠΩΣ
Διαδρομή Α:
​Απόσταση Πεζοπορίας:  ~ 7Km περίπου 

Διάρκεια Πεζοπορίας:     ~ 3hrs περίπου ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας, μαζί με τις στάσεις
Υψομετρικά Ανάβασης:   ~ +205m
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -385m

(Αν είσαι αρχάρι@ κάνε κλικ στα μπλε γράμματα του λινκ και διάβασε λεπτομέρειες σχετικά με το βαθμό δυσκολίας και τις απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση για να καταλάβεις κατά πόσο θα μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή την περιπέτεια)
<<<  Κάνε κλικ στα βουναλάκια για να σιγουρευτείς ότι η συγκεκριμένη περιπέτεια είναι κατάλληλη για σένα με βάση τη φυσική σου κατάσταση (ΒΔ1 - επίπεδα δυσκολίας: 1-5 βουναλάκια. Διάβασε λεπτομέρειες κάνοντας κλικ τα βουναλάκια αν είσαι αρχάρι@ ή χωρίς πολλή εμπειρία στο βουνό)
Διαδρομή Β: ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ
​Απόσταση Πεζοπορίας:  ~ 16Km περίπου 

Διάρκεια Πεζοπορίας:     ~ 7hrs περίπου ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας, μαζί με τις στάσεις
Υψομετρικά Ανάβασης:   ~ +500m

Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -800m
Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι ακατάλληλη για αρχάριους. Απαιτείται ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (δηλαδή πχ. να μπορείς να πεζοπορήσεις σε μονοπάτι που περιλαμβάνει έντονες ανηφόρες ή κατηφόρες για 5 ώρες (± 1 ώρα) χωρίς να εξαντληθείς) και τον ελάχιστο απαραίτητο εξοπλισμό που αναφέρεται πιο κάτω. 
(Αν είσαι αρχάρι@, έχεις καλή φυσική κατάσταση ή διαθέτεις μικρή πεζοπορική εμπειρία, ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να επικοινωνήσεις με τους Active Sundays είτε τηλεφωνικά στο 2111983117 (Τρίτη-Παρασκευή 10:00-14:00) ή με μήνυμα στο instagram @activesundays για μια μίνι-συνέντευξη).
<<<  Κάνε κλικ στα βουναλάκια για να σιγουρευτείς ότι η συγκεκριμένη περιπέτεια είναι κατάλληλη για σένα με βάση τη φυσική σου κατάσταση (ΒΔ1 - επίπεδα δυσκολίας: 1-5 βουναλάκια. Διάβασε λεπτομέρειες κάνοντας κλικ τα βουναλάκια αν είσαι αρχάρι@ ή χωρίς πολλή εμπειρία στο βουνό)

Διαδρομή Γ:
Απόσταση Πεζοπορίας:  ~ 5Km περίπου 

Διάρκεια Πεζοπορίας:     ~ 3hrs περίπου ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας, μαζί με τις στάσεις
Υψομετρικά Ανάβασης:   ~ +80m
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -350m

(Αν είσαι αρχάρι@ κάνε κλικ στα μπλε γράμματα του λινκ και διάβασε λεπτομέρειες σχετικά με το βαθμό δυσκολίας και τις απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση για να καταλάβεις κατά πόσο θα μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή την περιπέτεια)
<<<  Κάνε κλικ στα βουναλάκια για να σιγουρευτείς ότι η συγκεκριμένη περιπέτεια είναι κατάλληλη για σένα με βάση τη φυσική σου κατάσταση (ΒΔ1 - επίπεδα δυσκολίας: 1-5 βουναλάκια. Διάβασε λεπτομέρειες κάνοντας κλικ τα βουναλάκια αν είσαι αρχάρι@ ή χωρίς πολλή εμπειρία στο βουνό)​

Rafting στον Βοϊδομάτη:
Κατάλληλο για αρχάριους με ΚΑΛΗ φυσική κατάσταση
Απόσταση Πoταμίσιας Διαδρομής: 6-7Km περίπου
Διάρκεια Δραστηριότητας Rafting: 4-5hrs περίπου (~2hrs το rafting)
Επίπεδο Δυσκολίας Rafting: Class 2+ (κατάλληλο και για αρχάριους και παιδιά 12+)
(Αν είσαι αρχάρι@ κάνε κλικ στα μπλε γράμματα του λινκ και διάβασε λεπτομέρειες σχετικά με το βαθμό δυσκολίας και τις απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση για να καταλάβεις κατά πόσο θα μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή την περιπέτεια)
Προϋποθέσεις Συμμετοχής: ψυχική και σωματική υγεία, γνώσεις κολύμβησης, καλή φυσική κατάσταση
Κλάση 1: Πολύ μικρές περιοχές με ταραγμένα νερά, μπορεί να απαιτηθούν ελαφροί ελιγμοί. (Επίπεδο δεξιοτήτων: Πολύ βασικό)
Κλάση 2: Κάποια ταραγμένα νερά, ίσως μερικά βράχια, μπορεί να απαιτούν κάποιους ελιγμούς. (Επίπεδο δεξιοτήτων: Βασική δεξιοτεχνία κωπηλασίας) (π.χ. Λούσιος, Βοϊδομάτης)
Κατηγορία 3: Μικρά κύματα, ίσως μερικά μικρά 'πεσίματα', αλλά δεν υπάρχει κανένας σημαντικός κίνδυνος. Μπορεί να απαιτηθούν σημαντικοί ελιγμοί. (Επίπεδο δεξιοτήτων: Μερική εμπειρία στο rafting) (π.χ. Άραχθος)​

​(Ο εξοπλισμός για rafting θα δοθεί επιτόπου και θα γίνει σύντομο briefing για τη χρήση του. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους πετσέτα, δεύτερα ρούχα + παπούτσια, τσάντα/σακούλα για τα βρεγμένα και όταν έρθουν ήδη να φοράνε μαγιό κάτω από τα ρούχα τους, καθώς και παπούτσια που θα βραχούν.)

​​Προορισμός: ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ
Ώρα Συνάντησης:   06:30 (Περιστέρι)
Ώρα Αναχώρησης:  07:00 (Περιστέρι)
Ώρα Επιστροφής: ~22:00 (Περιστέρι)
ΤΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
*** Ελάχιστος βασικός εξοπλισμός ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ για συμμετοχή: ***
  • ​​ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ (όχι τύπου κλασικά timberland, όχι αθλητικά, όχι πάνινα, όχι τύπου stan smith/vans/all star, όχι πολιτικά παπούτσια) - να είναι πεζοπορικά ΜΠΟΤΑΚΙΑ αδιάβροχα 
  • ​Πεζοπορικά Μπατόν - παρα πολύ χρήσιμα για την μεγάλη διαδρομή διαδρομή στην χαράδρα του Βίκου (όχι μπατόν ski, όχι γκλίτσες ή κλαράκια 😉 )
  • Αδιάβροχο (έστω και μιας χρήσης)​
  • Σακίδιο πλάτης με τα βασικά για τον καθένα
  • ​Νερό (τουλάχιστον 1,5 λτρ./άτομο για την πεζοπορία)
  • Σνακ μεγάλης θερμιδικής αξίας (πχ. μπάρα δημητριακών/ σοκολάτα)
  • Σκουφί + Γάντια + Buff / Μαντήλι Λαιμού αν είναι κρύο | Καπέλο + Γυαλιά Ηλίου + Αντιηλιακό αν έχει ήλιο/ζέστη
  • Τυχόν φαρμακευτική αγωγή που παίρνεις αυτό τον καιρό
  • Έξτρα τσάντα με δεύτερα Ρούχα + αποσμητικό + Παπούτσια που θα αφήσεις στο χώρο αποσκευών του πούλμαν, για χρήση μετά την πεζοπορία
  • Σακούλα για τα σκουπιδάκια σου
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ, ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ, BLAH BLAH
* Βοήθησε συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των περιπετειών των Active Sundays δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα. Οποιοσδήποτε δηλώνει συμμετοχή για τις πρώτες 25 θέσεις ή μέχρι τις 25 Απριλίου 2023 (όποιο έρθει πρώτο), θα μπορεί να συμμετέχει, για τη συγκεκριμένη περιπέτεια, με την προνομιακή τιμή των EUR233,15 ενώ το κόστος συμμετοχής μεταγενέστερα διαμορφώνεται στα EUR252,66.

Στη συγκεκριμένη περιπέτεια διατίθεται η επιλογή προκαταβολής, συνεπώς υπάρχουν δύο επιλογές αγοράς εισιτηρίου: 
(α) Ολόκληρο το ποσό, για άμεση κατοχύρωση θέσης με απλή αγορά εισιτηρίου για EUR259,97 (περιλαμβανομένων των fees του συστήματος εγγραφών).
(β) Με εισιτήριο ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ (μη-επιστρέψιμη) EUR99,97 που μπορεί να καταβληθεί το αργότερο μέχρι 03-ΜΑΪ-2023. Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΙΜΗ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΦΕΡΣΙΜΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ σε περίπτωση που κάποιος ακυρώσει για τον οποιονδήποτε λόγο. Για να κατοχυρωθεί και να ισχύει για συμμετοχή, το εισιτήριο προκαταβολής θα πρέπει να εξοφληθεί (δλδ επιπρόσθετα EUR160, που είναι επίσης ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΨΙΜΑ, ΜΗ ΜΕΤΑΦΕΡΣΙΜΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ) μέχρι τις 17-ΜΑΪ-2023 μεσάνυκτα ώρα Ελλάδας, διαφορετικά το συγκεκριμένο εισιτήριο θα θεωρείται ακυρωμένο (δεν θα υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης μεταγενέστερα κι η θέση και το ποσό χάνονται).​

Διάβασε στην ενότητα "ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ | ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ" πιο κάτω, αναλυτικά πώς παίρνεις εισιτήριο, αν έχεις απορία - διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά.
​​
Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει μεταφορά από/προς Αθήνα με σύγχρονο πούλμαν, δύο βράδια διαμονή σε ξενοδοχείο 3* σε δίκλινο/τρίκλινο με πρωινό, φόρο διαμονής, όλες τις τοπικές μεταφορές στην περιοχή με βάση το πρόγραμμα της περιπέτειας, συμμετοχή στις δραστηριότητες, έμπειρους συνοδούς/εκπαιδευτές ορεινής πεζοπορίας με διεθνή πιστοποίηση στο αντικείμενο τους και στις Πρώτες Βοήθειες, το σχεδιασμό, οργάνωση, test run, αναλυτική ενημέρωση και υλοποίηση της συγκεκριμένης περιπέτειας, όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση της περιπέτειας (ασύρματη επικοινωνία, πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία, σύγχρονο εξοπλισμό Συντονιστών κλπ και ανάλογα, όπου χρειάζεται, ειδικός εξοπλισμός) και Starbucks RTD καφέ που συνοδεύει όλες τις περιπέτειες των Active Sundays! 
Δεν περιλαμβάνει φαγητά/ποτά/εξοπλισμό/επιπρόσθετες δραστηριότητες, εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους ή/και άλλους χώρους που προϋποθέτουν είσοδο και ότι δεν αναφέρεται ρητά.
Όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές.


Για όσους επιθυμούν premium θέσεις, υπάρχει η δυνατότητα κατοχύρωσης τους με επιπρόσθετο κόστος. Οι premium θέσεις είναι περιορισμένες, ανάλογα με το πούλμαν και θα δίνονται με σειρά προτεραιότητας. Premium θέσεις είναι μπροστά δεξιά ή μπροστά πάνω για διώροφο, οι θέσεις πριν και μετά την πίσω έξοδο/σκαλιά δεξιά και η μέση της γαλαρίας. Το επιπρόσθετο κόστος της premium θέσης προστίθεται στο κανονικό εισιτήριο για να ισχύει η premium θέση.

Όπως αναφέρεται και στους Όρους Συμμετοχής, τους οποίους παρακαλούμε να διαβάσεις πριν πάρεις εισητήριο/α, η περιπέτεια θα διεξαχθεί μόνο σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών έγκαιρα.
Ακυρωτικά για μονοήμερες περιπέτειες και ειδικά για τη συγκεκριμένη σε συντομία - ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις, οποιοσδήποτε και να είναι ο λόγος:
Μέχρι τις 05-ΜΑΪ-2023 και ώρα 23:59 Ελλάδας = πλήρες refund (ακύρωση με επιστροφή χρημάτων ή σε μορφή voucher μείον 
€25.- έξοδα ακυρωτικών, εγγραφής και διεκπεραίωσης, με τη μορφή χρημάτων ή voucher/κουπονιού διάρκειας 30-60 ημερών) ή μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλη περιπέτεια ή άλλο άτομο με επιβάρυνση €25.-
Μέχρι τις 19-ΜΑΪ-2023 και ώρα 23:59 Ελλάδας = 50% refund (το εισιτήριο δεν είναι μεταφέρσιμο σε άλλη περιπέτεια και γίνεται επιστροφή χρημάτων ή δίνεται voucher/κουπόνι αξίας 50% του κόστους το εισιτηρίου) ή μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλο άτομο με επιβάρυνση €25.-
Από τις 20-ΜΑΪ-2023 ή NO SHOW = non-refundable, non-transferable (το εισιτήριο είναι μη-επιστρέψιμο σε χρήματα ή σε μορφή voucher, μη-εξαργυρώσιμο με οποιονδήποτε τρόπο και είναι μη-μεταφέρσιμο σε άλλη περιπέτεια - δεν γίνεται χρήση του σε άλλη περιπέτεια), προσφέρεται η δυνατότητα μέχρι 5 μέρες πριν την ημερομηνία της περιπέτειας να γίνει μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλο άτομο με επιβάρυνση €25.-
Εισιτήρια ή επιπρόσθετα addons που είναι εξαρχής non-refundable (μη επιστρέψιμα), όπως π.χ. Super Early Bird, LOCAL, special, group, exceptional own means (συμμετοχή με ιδία μέσα), που αποκτήθηκαν με voucher, premium θέσεις, "άδεια διπλανή θέση", διευθετήσεις φαγητού ή άλλων addon υπηρεσιών/προϊόντων ή/και όπου δίνεται δυνατότητα προκαταβολής/δόσεων, κλπ. εξαιρούνται από τα παραπάνω ακυρωτικά, είναι μη-επιστρέψιμα, μη-μεταφέρσιμα σε άλλη περιπέτεια, μη-εξαργυρώσιμα με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Πλήρεις λεπτομέρειες για τα ακυρωτικά βρίσκονται στους Όρους Συμμετοχής.

Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες ενδέχεται να τροποποιηθούν ή ν' ακυρωθούν μερικά ή συνολικά, για οποιονδήποτε λόγο, ιδιαίτερα σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα, ανωτέρα βία ή άλλοι τεχνικοί ή αστάθμητοι παράγοντες που τυχόν παρουσιαστούν αποτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή την διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί.

Ειδικότερα για περιπέτειες που ενδέχεται να γίνουν σε ψηλό υψόμετρο ή χιονισμένο πεδίο, σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες, η πρόσβαση, ο όγκος και η ποιότητα νερού/χιονιού που θα επικρατούν την ημέρα της περιπέτειας στην περιοχή διεξαγωγής της περιπέτειας, είναι τέτοιες που δεν θα επιτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση για διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί, θα γίνει εναλλακτική/διαφοροποιημένη διαδρομή, ακόμη και σε διαφορετικό προορισμό αν κριθεί αναγκαίο.


Σε περίπτωση επιβολής νέων/επιπρόσθετων μέτρων από τις Αρχές σχετικά με covid19 ή άλλο θέμα, οι παραπάνω όροι θα προσαρμοστούν ανάλογα για να εφαρμόζονται τα νέα/επιπρόσθετα μέτρα/πολιτικές.

Με την εγγραφή σας καταλαβαίνετε κι αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής.
ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ | ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Εισιτήρια συμμετοχής εκδίδονται αυτόματα, ηλεκτρονικά, από το εξειδικευμένο σύστημα εγγραφών Eventbrite και τα λαμβάνεις στο email σου σε δευτερόλεπτα μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής σουΜε τον τρόπο αυτό κατοχυρώνεται άμεσα η θέση σου.

Επειδή μας το ζητήσατε, υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνεις εγγραφή και να πάρεις εισιτήριο συμμετοχής:

(α) Όπως πάντα, πατώντας το κουμπί "Register" ή "Πάρε Άμεσα Εισιτήριο" μεταφέρεσαι στο σύστημα εγγραφών Eventbrite και κάνεις άμεσα online ηλεκτρονική εγγραφή μέσω του. Η διαδικασία εγγραφής ξεκινά πατώντας το πορτοκαλί κουμπί "Reserve A Spot" (αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα τη συγκεκριμένη στιγμή, θα έχεις την ευχέρεια να γραφτείς σε λίστα αναμονής πατώντας το "Join Waitlist"). Αφού επιλέξεις αριθμό εισιτηρίων και συμπληρώσεις όλα τα πεδία ξεχωριστά και ειδικά για κάθε άτομο για το οποίο επιθυμείς να πάρεις εισιτήριο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε κάρτα (χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη VISA / MasterCard / AmericanExpress) ή λογαριασμό PayPal για να ολοκληρώσεις την εγγραφή σου και να εκδοθεί εισιτήριο/α συμμετοχής. Δεν χρειάζεται να έχεις λογαριασμό PayPal για να κάνεις εγγραφή. Πατώντας το κουμπί 'Paypal Check Out' αν δεν έχεις Paypal, καταχωρείς τα βασικά στοιχεία σου όπως σε οποιαδήποτε φόρμα ηλεκτρονικής πληρωμής και αυτόματα σου δημιουργείται λογαριασμός που μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για ασφαλείς συναλλαγές οπουδήποτε στο διαδίκτυο. Εγκρίνεις τη συναλλαγή και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα δεις στην οθόνη σου επιβεβαίωση της εγγραφής σου ενώ ταυτόχρονα θα λάβεις με email το/α εισιτήριο/α σου σε μορφή επισυναπτόμενου pdf. Με τον τρόπο αυτό, κατοχυρώνεται άμεσα η θέση σου.
ή
(β) Εναλλακτικά, πατώντας το κουμπί 'Εναλλακτική Offline Δήλωση Συμμετοχής", συμπληρώνεις offline μια φόρμα εγγραφής, μια για κάθε άτομο για το οποίο θες εισιτήριο (με τα στοιχεία του καθενός ξεχωριστά), στη σελίδα επιβεβαίωσης χρησιμοποιείς το ανάλογο κουμπί που αναγράφει το όνομα της περιπέτειας για να καταβάλεις το σχετικό αντίτιμο άμεσα κατευθείαν με κάρτα (ή επιλέγεις να σου αποσταλούν στοιχεία κατάθεσης - η επιλογή για κατάθεση είναι διαθέσιμη μόνο μέχρι 5 μέρες πριν την ημερομηνία έναρξης της περιπέτειας και η κατάθεση πρέπει να γίνει το αργότερο εντός 24 ωρών για να κατοχυρωθεί θέση, διαφορετικά ακυρώνεται αυτόματα). Offline δηλώσεις συμμετοχής με κάρτα που δεν τακτοποιούνται άμεσα ακυρώνονται αυτόματα. Όταν επιβεβαιωθεί ότι εγγραφή τακτοποιήθηκε έγκαιρα, θα σου αποσταλεί το σχετικό εισιτήριο/α στο email σου εντός 24 ωρών (Τρίτη-Παρασκευή).​

Στη (β) περίπτωση που αναφέρεται πιο πάνω, δεν λαμβάνετε αυτόματα σε δευτερόλεπτα το/α εισιτήριο/α σας στο εμαιλ σας, αλλά εντός 24 ωρών (Τρίτη-Παρασκευή) μετά που θα τακτοποιήσετε το αντίτιμο συμμετοχής, εφόσον  έχει τακτοποιηθεί άμεσα η καταβολή του αντιτίμου με κάρτα / δεν έχει παρέλθει το όριο των 24 ωρών για καταβολή το αντιτίμου με κατάθεση, διαφορετικά η offline δήλωση συμμετοχής ακυρώνεται αυτόματα.
​Αν μετά από αυτόματη ακύρωση offline δήλωσης συμμετοχής (δλδ έχει παρέλθει το όριο καταβολής αντιτίμου) επιθυμείτε να συμμετέχετε, θα πρέπει να κάνετε ξανά offline δήλωση συμμετοχής, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, και να τακτοποιήσετε την εγγραφή σας άμεσα, διαφορετικά η offline δήλωση συμμετοχής ακυρώνεται αυτόματα.
Στην περίπτωση που οι εγγραφές είναι ανοικτές αλλά δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, θα έχετε την ευχέρεια να γραφτείτε σε λίστα αναμονής στο σύστημα εγγραφών.​


Λεπτομέρειες για το κόστος συμμετοχής, ακυρωτικά, κλπ βρίσκονται στην ενότητα κάτω από την κεφαλίδα
"ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ, ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ, BLAH BLAH" πιο πάνω
Όπως αναφέρεται και στους Όρους Συμμετοχής, και στα "Ακυρωτικά" πιο πάνω, συμμετοχές που ακυρώνονται για οποιονδήποτε λόγο τις τελευταίες 7 μέρες πριν από μονοήμερη περιπέτεια ή αν για οποιονδήποτε λόγο τελικά δεν συμμετέχει κάποιος συμμετέχοντας,
​είναι μη-επιστρέψιμα, μη-εξαργυρώσιμα με οποιονδήποτε τρόπο (ούτε σαν voucher), και είναι μη-μεταφέρσιμα σε άλλη περιπέτεια,
​δηλαδή δεν μπορεί να γίνει χρήση τους για επόμενη περιπέτεια.
Αν δοκίμασες να πάρεις εισιτήριο κάνοντας εγγραφή στο σύστημα εγγραφών χρησιμοποιώντας ένα οποιοδήποτε από τα REGISTER λινκ πιο πάνω και δυσκολεύεσαι, μπορείς να κάνεις offline δήλωση συμμετοχής για να δηλώσεις τα στοιχεία σου και να καταβάλεις το αντίτιμο με άλλο, ηλεκτρονικό τρόπο.
Ο κανονικός τρόπος να πάρεις εισιτήριο είναι ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος εγγραφών Eventbrite, λινκ για το οποίο υπάρχουν πιο πάνω όπου γράφει REGISTER και είναι live - δηλαδή για να πάρεις άμεσα εισιτήριο χρησιμοποίησε το κουμπί REGISTER, επέλεξε αριθμό εισιτηρίων, συμπλήρωσε τα στοιχεία για κάθε συμμετέχοντα, κατέβαλε το αντίτιμο με κάρτα/paypal και θα λάβεις σε δευτερόλεπτα εισιτήριο/α στο εμαιλ σου.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
: κάνε offline δήλωση συμμετοχής για να καταβάλεις το αντίτιμο συμμετοχής άμεσα με οποιαδήποτε κάρτα ή κατάθεση εντός 24 ωρών. Εφόσον τακτοποιηθεί εμπρόθεσμα, η θέση σου θα κατοχυρωθεί και θα σου αποσταλεί εισιτήριο συμμετοχής εντός 24 ωρών (Τρίτη-Παρασκευή) από την επιβεβαίωση τακτοποίησης του αντιτίμου.

Σε περίπτωση μη άμεσης τακτοποίησης με κάρτα ή που παρέλθει το όριο των 24 ωρών για κατάθεση, 
η offline δήλωση συμμετοχής ακυρώνεται αυτόματα.
​Αν ακόμη και μετά την αυτόματη ακύρωση offline δήλωσης συμμετοχής επιθυμείς να συμμετέχεις, 
θα πρέπει να κάνεις ξανά offline δήλωση συμμετοχής, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, 
διαφορετικά, θα έχεις την ευχέρεια να γραφτείς σε λίστα αναμονής στο σύστημα εγγραφών.
Όπως πάντα, Εγγραφή και άμεση κατοχύρωση θέσης με έκδοση εισιτηρίου ηλεκτρονικά μέσω Eventbrite πληρώνοντας με Paypal ή κάρτα στον πίνακα εισιτηρίων πιο πάνω ή κάνοντας κλίκ εδώ
Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δυσκολεύεσαι να κάνεις εγγραφή μέσω του συστήματος εγγραφών Eventbrite, μπορείς να κάνεις offline δήλωση συμμετοχής και θα λάβεις το εισιτήριο σου εντός 48 ωρών