Picture
Ένα μέρος μαγικό, ονειρικό, το ομορφότερο, για πολλούς, αλπικό τοπίο της Ελλάδας, είναι ο προορισμός της επόμενης περιπέτειας μας!
​Η Δρακόλιμνη Βερλίγκα στην καλύτερη της εποχή!

Χωρίς πολλά πολλά, θα ζήσεις εικόνες που θα μείνουν ανεξίτηλες στο μυαλό σου! Θα βρισκόμαστε σε υψόμετρο όπου η αλπική βλάστηση θα είναι ακόμη πράσινη και σαν χαλί κατακαλόκαιρα.


Θα απολαύσουμε μια επική, iconic διάσχιση της χαρακτηριστικά οδοντωτής κορυφογραμμής του Λάκμου, περνώντας από πολλές κορυφές, οι περισσότερες πάνω από τα 2000m, ​σε τοπία που θυμίζουν Σκωτσέζικα highlands - (άσε που τα δικά μας είναι πραγματικά high!!), με ψηλότερη κορυφή το Μέγα Τράπο, στα 2.240m, που είναι η δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Λάκμου, πριν καταλήξουμε στο οροπέδιο της Βερλίγκα για να απολαύσουμε το υπέροχο αυτό αλπικό τοπίο.

Αργότερα θα πεζοπορήσουμε το αλπικό τοπίο και το πυκνό δάσος της περιοχής αλλά επίσης θα έχουμε άλλα δύο σημαντικά highlights, ένα πριν και ένα μετά: την προηγούμενη μέρα θα πεζοπορήσουμε μια ονειρεμένη διαδρομή πάνω και μέσα στα Μετέωρα και την επομένη της Βερλίγκας, θα πεζοπορήσουμε ένα ξεχασμένο αλλά καταπληκτικό, παλιό μονοπάτι στη Νεράιδα: τη φημισμένη Βλαχόστρατα!

Ετοιμάσου για μια ανεπανάληπτη εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη!... 

Need We Say More...??

Έλα για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου, να γνωρίσεις καταπληκτικούς, θετικούς ανθρώπους που θα γίνουν φίλοι σου, να δημιουργήσεις όμορφες αναμνήσεις που θα σε συνοδεύουν στην καθημερινότητα σου και ν' αποτυπώσεις στο μυαλό σου μια αξέχαστη εμπειρία στην υπέροχη φύση της Ηπείρου!

Picture
Highlights:
✅ μεταφορά από/προς Αθήνα και τοπικές μεταφορές με πολυτελές πούλμαν!
✅ διαμονή σε ξενοδοχείο 3* σε μαγευτική τοποθεσία για 2 βράδια με πρωινό σε δίκλινο/τρίκλινο!
✅ πεζοπορία στη Βερλίγκα στα καλύτερα της!
✅ διάσχιση κορυφογραμμής του Λάκμου!
✅ επιλογή για ειδική μεταφορά με 4Χ4 αντί διάσχισης κορυφογραμμής!
✅ φοβερή πεζοπορική διαδρομή στα Μετέωρα, πάνω και ανάμεσα στους επιβλητικούς βράχους!
✅ πεζοπορία στη Βλαχόστρατα, σ' ένα κατάφυτο, χαμένο μονοπάτι στα ριζά της Νεράιδας!
✅ ονειρικές διαδρομές ανάμεσα σε κατάφυτες από πανύψηλα έλατα πλαγιές!
✅ πανέμορφα γεφύρια του 13ου αιώνα και 18ου αιώνα!
✅ παραμυθένια, ιδιαίτερα ξωκλήσια!
✅ διάσκορπα γραφικά χωριουδάκια!
✅ επιλογή προκαταβολής!
✅ έμπειρους εκπαιδευτές και συνοδούς βουνού με διεθνή εμπειρία!
✅ τα καλύτερα tips από έμπειρους γνώστες της περιοχής!
✅ την καλύτερη και πιο κεφάτη παρέα! ​

Picture
Σε μια επική, iconic διάσχιση της κορυφογραμμής του Λάκμου, με διακυμαινόμενα υψομετρικά, θα περάσουμε από πολλές κορυφές!  Οι περισσότερες είναι πάνω από τα 2000m.

Η ψηλότερη κορυφή που θα πατήσουμε είναι ο Μέγας Τράπος, στα 2.240m, που είναι η δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Λάκμου, πριν καταλήξουμε στο οροπέδιο της Βερλίγκα για να απολαύσουμε το ανεπανάληπτο αυτό μαγικό αλπικό τοπίο.

Η Βερλίγκα είναι μια από τις θρυλικές δρακόλιμνες της Ελλάδας που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.050m στον Λάκμο ή αλλιώς Όρος Περιστέρι που πήρε το όνομα της από το βλάχικο 'βρίγγα' που σημαίνει κύκλος, από το σχήμα που έχει όταν το νερό λιμνάζει από τα χιόνια που λιώνουν πριν καταλήξει να έχει τους μοναδικούς "μαιάνδρους".
​Σ' ένα μοναδικό, παραμυθένιο τοπίο, καλά κρυμμένο μέσα σε ψηλές κορφές με κάθετα βράχια, η υπέροχη δρακόλιμνη Βερλίγκα - μια αλπική λίμνη που σχηματίζει υδάτινους μαίανδρους, βρίσκεται πολύ ψηλότερα από τις ελατοσκέπαστες πλαγιές, μέσα σε ανεπανάληπτα καταπράσινα αλπικά λιβάδια.


Η Ορειβατική Διάσχιση των 20χλμ είναι ακατάλληλη για αρχάριους.
​Αν η φυσική σου κατάσταση δεν είναι σε φόρμα αυτή την εποχή ή αν έχεις βασική φυσική κατάσταση ή είσαι αρχάρι@, σου έχουμε ​εναλλακτική πεζοπορική διαδρομή, όπου θα μεταφερθείς στη Βερλίγκα για να ζήσεις τη μαγεία της και θα κάνεις μόνο την 10χλμ κατάβαση μέσα σε υπέροχα αλπικά λιβάδια και σε πλαγιές καλυμμένες με πυκνά ελατοδάση που σαν σε παραμύθι έχουν εδαφοκάλυψη με βρύα, φτέρες, αγριολούλουδα και βότανα!..
Picture
Η πρώτη μέρα θα μας βρει πάνω κι ανάμεσα στους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων, σε μια υπέροχη, χαλαρή διαδρομή σε μαγευτικά σκηνικά, για ν' απολαύσουμε την καταπράσινη φύση τους, σαν προθέρμανση για την επόμενη μέρα!
Η εμπειρία μας περιλαμβάνει 'φιλέτο' των Μετεώρων πεζοπορικά, σε καταπληκτικά τοπία που θα σε μαγέψουν ώστε να καταγράψεις με το φωτογραφικό φακό του μυαλού σου αμέτρητες ιδιαίτερες εικόνες που θα σου μείνουν αξέχαστες!

​Αν έχεις πάει στα Μετέωρα, θα εκτιμήσεις ακόμη πιο πολύ το συγκλονιστικό αυτό δημιούργημα της φύσης πεζοπορώντας σ' αυτό! ​

Νιώσε μικρός/ή κοιτάζοντας ψηλά από τη βάση τους ή ατένισε τα σπίτια στο Καστράκι που φαίνονται λιλλιπούτεια από την κορυφή τους. Θαύμασε μυστικά περάσματα και σημεία, υπέροχη θέα στην κοιλάδα του Πηνειού και τα τριγύρω Μετέωρα και βουνά. Βίωσε από πρώτο χέρι την μοναδικότητα συνδυασμού φύσης και πνευματικότητας στο ιδιαίτερο αυτό τοπίο.

Πάρε μια μεστή γεύση των Μετεώρων από άλλη προοπτική, όχι σαν τουρίστας - στα χνάρια των ασκητών και μοναχών που έζησαν μέσα στους αιώνες σ' αυτά και τα έκαναν σπίτι τους.


Picture
Την Κυριακή, θ' απολαύσουμε πεζοπορικά ένα κρυμμένο, παλιό μονοπάτι, που περιλαμβάνει καλντερίμι τμήμα της περίφημης Βλαχόστρατας, σε μια διαδρομή μοναδικής ομορφιάς, στους πρόποδες της Νεράιδας. Στη διαδρομή, θα θαυμάσουμε το εντυπωσιακό, πέτρινο μονότοξο γεφύρι μήκους 30 μέτρων που χρονολογείται το 1750 του αρχιτσέλιγκα Χατζηπέτρου, καθώς και τη Σκάλα του Χατζηπέτρου πεζοπορώντας δίπλα σε ρέμα με γάργαρα τρεχούμενα νερά περιβαλλόμενοι από πλούσια βλάστηση και κατάφυτες πλαγιές που προσφέρουν σκιά.

Η Ορειβατική Διάσχιση 20χλμ του Λάκμου είναι ακατάλληλη για αρχάριους μια και απαιτείται ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ φυσική κατάσταση - 5 βουναλάκια.
​Η Πεζοπορία 10χλμ στη Βερλίγκα και οι πεζοπορικές διαδρομές στα Μετέωρα και στη Βλαχόστρατα είναι κατάλληλες και για αρχάριους ή/και άτομα που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στο βουνό αλλά έχουν
 ΚΑΛΗ φυσική κατάσταση - 3 βουναλάκια με την προϋπόθεση ότι έχουν τον απαραίτητο ελάχιστο εξοπλισμό*** (παρακαλούμε κάνε κλικ στα μπλε γράμματα και διάβασε τί σημαίνουν τα 'βουναλάκια πιο κάτω')

Εκτός από τις πεζοπορίες της πρώτης και τρίτης μέρας, η Ορειβατική Διάσχιση 20χλμ του Λάκμου είναι κατάλληλη ΜΟΝΟ για άτομα που διαθέτουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (δηλαδή πχ. να μπορείς να πεζοπορήσεις σε μονοπάτι που περιλαμβάνει έντονες ανηφόρες ή κατηφόρες για 5 ώρες (± 1 ώρα) χωρίς να εξαντληθείς) και τον ελάχιστο απαραίτητο εξοπλισμό που αναφέρεται πιο κάτω. Σημείωσε ότι πρόκειται για ορειβατική διάσχιση διάρκειας ~11 ωρών.
Αν πληρείς αυτές τις προϋποθέσεις, δήλωσε το στην εγγραφή και προχώρησε να πάρεις εισιτήριο.

Αν θες να κάνεις την ορειβατική διάσχιση αλλά έχεις αμφιβολία κατά πόσο μπορείς ν' ανταπεξέλθεις, ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να επικοινωνήσεις πρώτα με τους Active Sundays στο 2111983117 Τρι-Παρ 10:00-14:00 ή με μήνυμα στο instagram @activesundays για μια μινι-συνέντευξη.

Μπορείς να συμμετέχεις στην περιπέτεια και τη δεύτερη μέρα αντί να κάνεις την ορειβατική διάσχιση του Λάκμου 20χλμ, να κάνεις πεζοπορία 10χλμ από τη Βερλίγκα, με ειδική μεταφορά που θα διευθετηθεί. Η συγκεκριμένη πεζοπορία είναι μέρος της διάσχισης και το τμήμα αυτό είναι κατάλληλο και για άτομα με καλή φυσική κατάσταση, (δηλαδή π.χ. να μπορείς να πεζοπορήσεις σε μονοπάτι με κανονικό ρυθμό χωρίς έντονες ανηφόρες ή κατηφόρες για 4 ώρες (± 1 ώρα) χωρίς να εξαντληθείς).
Δηλώσεις συμμετοχής με τιμή για έγκαιρη εγγραφή* για τις πρώτες 25 θέσεις ή μέχρι 13 Maΐου  2023 (όποιο έρθει πρώτο).
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 14 Ιουνίου 2023 αν και εφόσον υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα εισιτήρια συμμετοχής.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ | ΕΠΙΠΕΔΟ | ΠΟΥ & ΠΩΣ
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΛΑΚΜΟΥ
​Απόσταση Ορειβατικής Διάσχισης:  ~ 20Km περίπου 

Διάρκεια Ορειβατικής Διάσχισης:     ~ 11hrs περίπου ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας, μαζί με τις στάσεις
Υψομετρικά Ανάβασης:   ~ +820m
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -1460m

Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι ακατάλληλη για αρχάριους. Απαιτείται ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (δηλαδή πχ. να μπορείς να πεζοπορήσεις σε μονοπάτι που περιλαμβάνει έντονες ανηφόρες ή κατηφόρες για 5 ώρες (± 1 ώρα) χωρίς να εξαντληθείς) και τον ελάχιστο απαραίτητο εξοπλισμό που αναφέρεται πιο κάτω. Σημείωσε ότι πρόκειται για ορειβατική διάσχιση διάρκειας ~11 ωρών.
(Αν είσαι αρχάρι@ μπορείς να συμμετέχεις, με επιπρόσθετη ειδική μεταφορά, σε Πεζοπορία 10χλμ - κατάβαση από τη Βερλίγκα σε βατό μονοπάτι εξαιρετικής ομορφιάς - κάνε κλικ στα μπλε γράμματα του λινκ και διάβασε λεπτομέρειες σχετικά με το βαθμό δυσκολίας και τις απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση για να καταλάβεις κατά πόσο θα μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή την περιπέτεια)
Picture
Ακατάλληλη για Αρχάριους
<<<  Κάνε κλικ στα βουναλάκια για να σιγουρευτείς ότι η συγκεκριμένη περιπέτεια είναι κατάλληλη για σένα με βάση τη φυσική σου κατάσταση (ΒΔ1 - επίπεδα δυσκολίας: 1-5 βουναλάκια. Διάβασε λεπτομέρειες κάνοντας κλικ τα βουναλάκια αν είσαι αρχάρι@ ή χωρίς πολλή εμπειρία στο βουνό)

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΛΙΓΚΑ
Απόσταση Πεζοπορίας:  ~ 10Km περίπου (χρειάζεται επιπρόσθετη, ειδική μεταφορά - δες σημειώσεις)

Διάρκεια Πεζοπορίας:     ~ 4hrs περίπου ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας, μαζί με τις στάσεις
Υψομετρικά Ανάβασης:   ~ +0m
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -900m


ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ
Απόσταση Πεζοπορίας:  ~ 4-5Km περίπου

Διάρκεια Πεζοπορίας:     ~ 2-3hrs περίπου ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας, μαζί με τις στάσεις και επίσκεψη σε μια μονή
Υψομετρικά Ανάβασης:   ~ +80m
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -200m

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΛΑΧΟΣΤΡΑΤΑ
Απόσταση Πεζοπορίας:  ~ 6-7Km περίπου

Διάρκεια Πεζοπορίας:     ~ 3hrs περίπου ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας, μαζί με τις στάσεις
Υψομετρικά Ανάβασης:   ~ +350m
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -350m

(Αν είσαι αρχάρι@ κάνε κλικ στα μπλε γράμματα του λινκ και διάβασε λεπτομέρειες σχετικά με το βαθμό δυσκολίας και τις απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση για να καταλάβεις κατά πόσο θα μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή την περιπέτεια)
<<<  Κάνε κλικ στα βουναλάκια για να σιγουρευτείς ότι η συγκεκριμένη περιπέτεια είναι κατάλληλη για σένα με βάση τη φυσική σου κατάσταση (ΒΔ1 - επίπεδα δυσκολίας: 1-5 βουναλάκια. Διάβασε λεπτομέρειες κάνοντας κλικ τα βουναλάκια αν είσαι αρχάρι@ ή χωρίς πολλή εμπειρία στο βουνό

​​Προορισμός: ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ώρα Συνάντησης:   06:30 (Περιστέρι) Παρασκευή 16.06.2023
Ώρα Αναχώρησης:  07:00 (Περιστέρι)
Pick Up Κηφισιά:  07:15

Ώρα Επιστροφής: ~23:00 (Περιστέρι) Κυριακή 18.06.2023
Επιπρόσθετα σημεία επιβίβασης:
07:15 Κηφισιά, έξω από το Super Market Θανόπουλος στην Iλισίων
09:30 Λαμία, Travel Stop
TBA   Καλαμπάκα (κατόπιν συνεννόησης)
ΤΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
*** Ελάχιστος βασικός εξοπλισμός ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ για συμμετοχή: ***
  • ​​ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ (όχι τύπου κλασικά timberland, όχι αθλητικά, όχι πάνινα, όχι τύπου stan smith/vans/all star, όχι πολιτικά παπούτσια) - να είναι πεζοπορικά ΜΠΟΤΑΚΙΑ αδιάβροχα 
  • ​Πεζοπορικά Μπατόν - παρα πολύ χρήσιμα για την μεγάλη διαδρομή διαδρομή στην χαράδρα του Βίκου (όχι μπατόν ski, όχι γκλίτσες ή κλαράκια 😉 )
  • Αδιάβροχο (έστω και μιας χρήσης)​
  • Σακίδιο πλάτης με τα βασικά για τον καθένα
  • ​Νερό (τουλάχιστον 1,5 λτρ./άτομο για την πεζοπορία)
  • Σνακ μεγάλης θερμιδικής αξίας (πχ. μπάρα δημητριακών/ σοκολάτα)
  • Σκουφί + Γάντια + Buff / Μαντήλι Λαιμού αν είναι κρύο | Καπέλο + Γυαλιά Ηλίου + Αντιηλιακό αν έχει ήλιο/ζέστη
  • Τυχόν φαρμακευτική αγωγή που παίρνεις αυτό τον καιρό
  • Έξτρα τσάντα με δεύτερα Ρούχα + αποσμητικό + Παπούτσια που θα αφήσεις στο χώρο αποσκευών του πούλμαν, για χρήση μετά την πεζοπορία
  • Σακούλα για τα σκουπιδάκια σου
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ, ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ, BLAH BLAH
* Βοήθησε συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των περιπετειών των Active Sundays δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα. Οποιοσδήποτε δηλώνει συμμετοχή για τις πρώτες 25 θέσεις ή μέχρι τις 13 Μαΐου 2023 (όποιο έρθει πρώτο), θα μπορεί να συμμετέχει, για τη συγκεκριμένη περιπέτεια, με την προνομιακή τιμή των EUR233,15 ενώ το κόστος συμμετοχής μεταγενέστερα διαμορφώνεται στα EUR252,66.

Όποιος δεν έχει λάβει έγκριση για συμμετοχή στην ορειβατική διάσχιση των 20χλμ ή επιθυμεί να κάνει την πεζοπορία των 10χλμ (δεν χρειάζεται έγκριση για το δεύτερο), να σημειώσει ότι θα χρειαστεί να καταβάλει το επιπρόσθετο κόστος για την ειδική μεταφορά στη Βερλίγκα €35 με ειδικό λινκ που θα του/της αποσταλεί. 

Στη συγκεκριμένη περιπέτεια διατίθεται η επιλογή προκαταβολής, συνεπώς υπάρχουν δύο επιλογές αγοράς εισιτηρίου: 
(α) Ολόκληρο το ποσό, για άμεση κατοχύρωση θέσης με απλή αγορά εισιτηρίου για EUR259,97 (περιλαμβανομένων των fees του συστήματος εγγραφών).
(β) Με εισιτήριο ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ (μη-επιστρέψιμη) EUR99,97 που μπορεί να καταβληθεί το αργότερο μέχρι 22-ΜΑΪ-2023. Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΙΜΗ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΦΕΡΣΙΜΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ σε περίπτωση που κάποιος ακυρώσει ανεξαρτήτως λόγου. Για να κατοχυρωθεί και να ισχύει για συμμετοχή, το εισιτήριο προκαταβολής θα πρέπει να εξοφληθεί (δλδ επιπρόσθετα EUR160, που είναι επίσης ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΨΙΜΑ, ΜΗ ΜΕΤΑΦΕΡΣΙΜΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ) μέχρι τις 05-ΙΟΥΝ-2023 μεσάνυκτα ώρα Ελλάδας, διαφορετικά το συγκεκριμένο εισιτήριο θα θεωρείται ακυρωμένο (δεν θα υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης μεταγενέστερα κι η θέση και το ποσό χάνονται).​

Διάβασε στην ενότητα "ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ | ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ" πιο κάτω, αναλυτικά πώς παίρνεις εισιτήριο, αν έχεις απορία - διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά.
​​
Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει μεταφορά από/προς Αθήνα με σύγχρονο πούλμαν, δύο βράδια διαμονή σε ξενοδοχείο 3* σε δίκλινο/τρίκλινο με πρωινό, φόρο διαμονής, όλες τις τοπικές μεταφορές στην περιοχή με βάση το πρόγραμμα της περιπέτειας, συμμετοχή στις δραστηριότητες, έμπειρους συνοδούς/εκπαιδευτές ορεινής πεζοπορίας με διεθνή πιστοποίηση στο αντικείμενο τους και στις Πρώτες Βοήθειες, το σχεδιασμό, οργάνωση, test run, αναλυτική ενημέρωση και υλοποίηση της συγκεκριμένης περιπέτειας, όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση της περιπέτειας (ασύρματη επικοινωνία, πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία, σύγχρονο εξοπλισμό Συντονιστών κλπ και ανάλογα, όπου χρειάζεται, ειδικός εξοπλισμός) και Starbucks RTD καφέ που συνοδεύει όλες τις περιπέτειες των Active Sundays! 
Για συμμετοχή στην πεζοπορία 10χλμ τη δεύτερη μέρα είναι απαραίτητη η επιπρόσθετη ειδική μεταφορά με 4Χ4 με προνομιακό κόστος 
35 ευρώ.
Δεν περιλαμβάνει φαγητά/ποτά/εξοπλισμό/επιπρόσθετες δραστηριότητες, εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους ή/και άλλους χώρους που προϋποθέτουν είσοδο και ότι δεν αναφέρεται ρητά.
Όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές.


Για όσους επιθυμούν premium θέσεις, υπάρχει η δυνατότητα κατοχύρωσης τους με επιπρόσθετο κόστος. Οι premium θέσεις είναι περιορισμένες, ανάλογα με το πούλμαν και θα δίνονται με σειρά προτεραιότητας. Premium θέσεις είναι μπροστά δεξιά ή μπροστά πάνω για διώροφο, οι θέσεις πριν και μετά την πίσω έξοδο/σκαλιά δεξιά και η μέση της γαλαρίας. Το επιπρόσθετο κόστος της premium θέσης προστίθεται στο κανονικό εισιτήριο για να ισχύει η premium θέση.

​Επιπρόσθετα, υπάρχει η διαθεσιμότητα μονόκλινου - δύο στο σύνολο, που θα προσφερθούν on a first-come, first-served basis. Το επιπρόσθετο κόστος μονόκλινου προστίθεται στο κανονικό εισιτήριο για να ισχύει το μονόκλινο.

Όπως αναφέρεται και στους Όρους Συμμετοχής, τους οποίους παρακαλούμε να διαβάσεις πριν πάρεις εισητήριο/α, η περιπέτεια θα διεξαχθεί μόνο σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών έγκαιρα.
Ακυρωτικά για μονοήμερες περιπέτειες και ειδικά για τη συγκεκριμένη σε συντομία - ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις, οποιοσδήποτε και να είναι ο λόγος:
Μέχρι τις 17-ΜΑΪ-2023 και ώρα 23:59 Ελλάδας = πλήρες refund (ακύρωση με επιστροφή χρημάτων ή σε μορφή voucher μείον 
€25.- έξοδα ακυρωτικών, εγγραφής και διεκπεραίωσης, με τη μορφή χρημάτων ή voucher/κουπονιού διάρκειας 30-60 ημερών) ή μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλη περιπέτεια ή άλλο άτομο με επιβάρυνση €25.-
Μέχρι τις 31-ΜΑΪ-2023 και ώρα 23:59 Ελλάδας = 50% refund (το εισιτήριο δεν είναι μεταφέρσιμο σε άλλη περιπέτεια και γίνεται επιστροφή χρημάτων ή δίνεται voucher/κουπόνι αξίας 50% του κόστους το εισιτηρίου) ή μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλο άτομο με επιβάρυνση €25.-
Από τις 01-ΙΟΥΝ-2023 ή NO SHOW = non-refundable, non-transferable (το εισιτήριο είναι μη-επιστρέψιμο σε χρήματα ή σε μορφή voucher, μη-εξαργυρώσιμο με οποιονδήποτε τρόπο και είναι μη-μεταφέρσιμο σε άλλη περιπέτεια - δεν γίνεται χρήση του σε άλλη περιπέτεια), προσφέρεται η δυνατότητα μέχρι 5 μέρες πριν την ημερομηνία της περιπέτειας να γίνει μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλο άτομο με επιβάρυνση €25.-
Εισιτήρια ή επιπρόσθετα addons που είναι εξαρχής non-refundable (μη επιστρέψιμα), όπως π.χ. Super Early Bird, LOCAL, special, group, exceptional own means (συμμετοχή με ιδία μέσα), που αποκτήθηκαν με voucher, premium θέσεις, "άδεια διπλανή θέση", διευθετήσεις φαγητού ή άλλων addon υπηρεσιών/προϊόντων ή/και όπου δίνεται δυνατότητα προκαταβολής/δόσεων, κλπ. εξαιρούνται από τα παραπάνω ακυρωτικά, είναι μη-επιστρέψιμα, μη-μεταφέρσιμα σε άλλη περιπέτεια, μη-εξαργυρώσιμα με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Πλήρεις λεπτομέρειες για τα ακυρωτικά βρίσκονται στους Όρους Συμμετοχής.

Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες ενδέχεται να τροποποιηθούν ή ν' ακυρωθούν μερικά ή συνολικά, για οποιονδήποτε λόγο, ιδιαίτερα σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα, ανωτέρα βία ή άλλοι τεχνικοί ή αστάθμητοι παράγοντες που τυχόν παρουσιαστούν αποτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή την διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί.

Ειδικότερα για περιπέτειες που ενδέχεται να γίνουν σε ψηλό υψόμετρο ή χιονισμένο πεδίο, σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες, η πρόσβαση, ο όγκος και η ποιότητα χιονιού που θα επικρατούν την ημέρα της περιπέτειας στην περιοχή διεξαγωγής της περιπέτειας, είναι τέτοιες που δεν θα επιτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση για διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί, θα γίνει εναλλακτική/διαφοροποιημένη διαδρομή, ακόμη και σε διαφορετικό προορισμό αν κριθεί αναγκαίο.

Οι Active Sundays εναρμονίζονται πλήρως στους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από τις Αρχές για την ασφάλεια της υγείας.

Σε περίπτωση επιβολής νέων/επιπρόσθετων μέτρων από τις Αρχές σχετικά με covid19 ή άλλο θέμα, οι παραπάνω όροι θα προσαρμοστούν ανάλογα για να εφαρμόζονται τα νέα/επιπρόσθετα μέτρα/πολιτικές.

Με την εγγραφή σας καταλαβαίνετε κι αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής.
ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ | ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Εισιτήρια συμμετοχής εκδίδονται αυτόματα, ηλεκτρονικά, από το εξειδικευμένο σύστημα εγγραφών Eventbrite και τα λαμβάνεις στο email σου σε δευτερόλεπτα μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής σουΜε τον τρόπο αυτό κατοχυρώνεται άμεσα η θέση σου.

Επειδή μας το ζητήσατε, υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνεις εγγραφή και να πάρεις εισιτήριο συμμετοχής:

(α) Όπως πάντα, πατώντας το κουμπί "Register" ή "Πάρε Άμεσα Εισιτήριο" μεταφέρεσαι στο σύστημα εγγραφών Eventbrite και κάνεις άμεσα online ηλεκτρονική εγγραφή μέσω του. Η διαδικασία εγγραφής ξεκινά πατώντας το πορτοκαλί κουμπί "Reserve A Spot" (αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα τη συγκεκριμένη στιγμή, θα έχεις την ευχέρεια να γραφτείς σε λίστα αναμονής πατώντας το "Join Waitlist"). Αφού επιλέξεις αριθμό εισιτηρίων και συμπληρώσεις όλα τα πεδία ξεχωριστά και ειδικά για κάθε άτομο για το οποίο επιθυμείς να πάρεις εισιτήριο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε κάρτα (χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη VISA / MasterCard / AmericanExpress) ή λογαριασμό PayPal για να ολοκληρώσεις την εγγραφή σου και να εκδοθεί εισιτήριο/α συμμετοχής. Δεν χρειάζεται να έχεις λογαριασμό PayPal για να κάνεις εγγραφή. Πατώντας το κουμπί 'Paypal Check Out' αν δεν έχεις Paypal, καταχωρείς τα βασικά στοιχεία σου όπως σε οποιαδήποτε φόρμα ηλεκτρονικής πληρωμής και αυτόματα σου δημιουργείται λογαριασμός που μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για ασφαλείς συναλλαγές οπουδήποτε στο διαδίκτυο. Εγκρίνεις τη συναλλαγή και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα δεις στην οθόνη σου επιβεβαίωση της εγγραφής σου ενώ ταυτόχρονα θα λάβεις με email το/α εισιτήριο/α σου σε μορφή επισυναπτόμενου pdf. Με τον τρόπο αυτό, κατοχυρώνεται άμεσα η θέση σου.
ή
(β) Εναλλακτικά, πατώντας το κουμπί 'Εναλλακτική Offline Δήλωση Συμμετοχής", συμπληρώνεις offline μια φόρμα εγγραφής, μια για κάθε άτομο για το οποίο θες εισιτήριο (με τα στοιχεία του καθενός ξεχωριστά), στη σελίδα επιβεβαίωσης χρησιμοποιείς το ανάλογο κουμπί που αναγράφει το όνομα της περιπέτειας για να καταβάλεις το σχετικό αντίτιμο άμεσα κατευθείαν με κάρτα (ή επιλέγεις να σου αποσταλούν στοιχεία κατάθεσης - η επιλογή για κατάθεση είναι διαθέσιμη μόνο μέχρι 5 μέρες πριν την ημερομηνία έναρξης της περιπέτειας και η κατάθεση πρέπει να γίνει το αργότερο εντός 24 ωρών για να κατοχυρωθεί θέση, διαφορετικά ακυρώνεται αυτόματα). Offline δηλώσεις συμμετοχής με κάρτα που δεν τακτοποιούνται άμεσα ακυρώνονται αυτόματα. Όταν επιβεβαιωθεί ότι εγγραφή τακτοποιήθηκε έγκαιρα, θα σου αποσταλεί το σχετικό εισιτήριο/α στο email σου εντός 24 ωρών (Τρίτη-Παρασκευή).​

Στη (β) περίπτωση που αναφέρεται πιο πάνω, δεν λαμβάνετε αυτόματα σε δευτερόλεπτα το/α εισιτήριο/α σας στο εμαιλ σας, αλλά εντός 24 ωρών (Τρίτη-Παρασκευή) μετά που θα τακτοποιήσετε το αντίτιμο συμμετοχής, εφόσον  έχει τακτοποιηθεί άμεσα η καταβολή του αντιτίμου με κάρτα / δεν έχει παρέλθει το όριο των 24 ωρών για καταβολή το αντιτίμου με κατάθεση, διαφορετικά η offline δήλωση συμμετοχής ακυρώνεται αυτόματα.
​Αν μετά από αυτόματη ακύρωση offline δήλωσης συμμετοχής (δλδ έχει παρέλθει το όριο καταβολής αντιτίμου) επιθυμείτε να συμμετέχετε, θα πρέπει να κάνετε ξανά offline δήλωση συμμετοχής, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, και να τακτοποιήσετε την εγγραφή σας άμεσα, διαφορετικά η offline δήλωση συμμετοχής ακυρώνεται αυτόματα.
Στην περίπτωση που οι εγγραφές είναι ανοικτές αλλά δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, θα έχετε την ευχέρεια να γραφτείτε σε λίστα αναμονής στο σύστημα εγγραφών.


Λεπτομέρειες για το κόστος συμμετοχής, ακυρωτικά, κλπ βρίσκονται στην ενότητα κάτω από την κεφαλίδα
"ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ, ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ, BLAH BLAH" πιο πάνω
Όπως αναφέρεται και στους Όρους Συμμετοχής, και στα "Ακυρωτικά" πιο πάνω, συμμετοχές που ακυρώνονται για οποιονδήποτε λόγο τις τελευταίες 15 μέρες πριν από μονοήμερη περιπέτεια ή αν για οποιονδήποτε λόγο τελικά δεν συμμετέχει κάποιος συμμετέχοντας,
​είναι μη-επιστρέψιμα, μη-εξαργυρώσιμα με οποιονδήποτε τρόπο (ούτε σαν voucher), και είναι μη-μεταφέρσιμα σε άλλη περιπέτεια,
​δηλαδή δεν μπορεί να γίνει χρήση τους για επόμενη περιπέτεια.

Αν δοκίμασες να πάρεις εισιτήριο κάνοντας εγγραφή στο σύστημα εγγραφών χρησιμοποιώντας ένα οποιοδήποτε από τα REGISTER λινκ πιο πάνω και δυσκολεύεσαι, μπορείς να κάνεις offline δήλωση συμμετοχής για να δηλώσεις τα στοιχεία σου και να καταβάλεις το αντίτιμο με άλλο, ηλεκτρονικό τρόπο.
Ο κανονικός τρόπος να πάρεις εισιτήριο είναι ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος εγγραφών Eventbrite, λινκ για το οποίο υπάρχουν πιο πάνω όπου γράφει REGISTER και είναι live - δηλαδή για να πάρεις άμεσα εισιτήριο χρησιμοποίησε το κουμπί REGISTER, επέλεξε αριθμό εισιτηρίων, συμπλήρωσε τα στοιχεία για κάθε συμμετέχοντα, κατέβαλε το αντίτιμο με κάρτα/paypal και θα λάβεις σε δευτερόλεπτα εισιτήριο/α στο εμαιλ σου.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
: κάνε offline δήλωση συμμετοχής για να καταβάλεις το αντίτιμο συμμετοχής άμεσα με οποιαδήποτε κάρτα ή κατάθεση εντός 24 ωρών. Εφόσον τακτοποιηθεί εμπρόθεσμα, η θέση σου θα κατοχυρωθεί και θα σου αποσταλεί εισιτήριο συμμετοχής εντός 24 ωρών (Τρίτη-Παρασκευή) από την επιβεβαίωση τακτοποίησης του αντιτίμου.

Σε περίπτωση μη άμεσης τακτοποίησης με κάρτα ή που παρέλθει το όριο των 24 ωρών για κατάθεση, 
η offline δήλωση συμμετοχής ακυρώνεται αυτόματα.
​Αν ακόμη και μετά την αυτόματη ακύρωση offline δήλωσης συμμετοχής επιθυμείς να συμμετέχεις, 
θα πρέπει να κάνεις ξανά offline δήλωση συμμετοχής, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, 
διαφορετικά, θα έχεις την ευχέρεια να γραφτείς σε λίστα αναμονής στο σύστημα εγγραφών.
Όπως πάντα, Εγγραφή και άμεση κατοχύρωση θέσης με έκδοση εισιτηρίου ηλεκτρονικά μέσω Eventbrite πληρώνοντας με Paypal ή κάρτα στον πίνακα εισιτηρίων πιο πάνω ή κάνοντας κλίκ εδώ:
Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δυσκολεύεσαι να κάνεις εγγραφή μέσω του συστήματος εγγραφών Eventbrite, μπορείς να κάνεις offline δήλωση συμμετοχής και θα λάβεις το εισιτήριο σου εντός 48 ωρών