Picture
Ένα μέρος μαγικό, ονειρικό, το ομορφότερο, για πολλούς, αλπικό τοπίο της Ελλάδας, είναι ο προορισμός της επόμενης περιπέτειας μας!
​Η Δρακόλιμνη Βερλίγκα στην καλύτερη της εποχή!

Χωρίς πολλά πολλά, θα ζήσεις εικόνες που θα μείνουν ανεξίτηλες στο μυαλό σου! Θα βρισκόμαστε σε υψόμετρο όπου η αλπική βλάστηση θα είναι ακόμη πράσινη και σαν χαλί κατακαλόκαιρα.


Επιπρόσθετα από την iconic διάσχιση της κορυφογραμμής του Λάκμου, θα 'πατήσουμε' Μέγα Τράπο στα 2.240m, θ' απολαύσουμε τη Βερλίγκα και αργότερα το αλπικό τοπίο και το πυκνό δάσος της περιοχής αλλά επίσης θα έχουμε άλλα δύο σημαντικά highlights, ένα πριν και ένα μετά: θα πεζοπορήσουμε μια ονειρεμένη διαδρομή στα Μετέωρα και ένα ξεχασμένο αλλά καταπληκτικό, παλιό μονοπάτι στη Νεράιδα, τη φημισμένη Βλαχόστρατα!

Ετοιμάσου για μια ανεπανάληπτη εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη!... 

Need We Say More...??

Έλα για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου, να γνωρίσεις καταπληκτικούς, θετικούς ανθρώπους που θα γίνουν φίλοι σου, να δημιουργήσεις όμορφες αναμνήσεις που θα σε συνοδεύουν στην καθημερινότητα σου και ν' αποτυπώσεις στο μυαλό σου μια αξέχαστη εμπειρία στην υπέροχη φύση της Ηπείρου!

HIGHLIGHTS:
*  Η Βερλίγκα στα καλύτερα της!
 * Διάσχιση κορυφογραμμής του Λάκμου
* Φοβερή διαδρομή στα Μετέωρα, πάνω και ανάμεσα στους επιβλητικούς βράχους
* Πεζοπορία στη Βλαχόστρατα, σ' ένα κατάφυτο, χαμένο μονοπάτι στα ριζά της Νεράιδας
* Ονειρικές διαδρομές ανάμεσα σε κατάφυτες από πανύψηλα έλατα πλαγιές

* Πανέμορφα γεφύρια του 13ου αιώνα και 18ου αιώνα
* Παραμυθένια, ιδιαίτερα ξωκλήσια
* Διάσκορπα γραφικά χωριουδάκια
* Εξαιρετικό ξενοδοχείο και παραδοσιακό φαγητό
Picture
Σε μια επική, iconic διάσχιση της κορυφογραμμής του Λάκμου, με διακυμαινόμενα υψομετρικά, θα περάσουμε από πολλές κορυφές!  Οι περισσότερες είναι πάνω από τα 2000m, ​σε τοπία που θυμίζουν Σκωτσέζικα highlands - άσε που τα δικά μας είναι πραγματικά high!!

Η ψηλότερη κορυφή που θα πατήσουμε είναι ο Μέγας Τράπος, στα 2.240m, που είναι η δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Λάκμου, πριν καταλήξουμε στο οροπέδιο της Βερλίγκα για να απολαύσουμε το ανεπανάληπτο αυτό μαγικό αλπικό τοπίο.

Η Ορειβατική Διάσχιση των 20χλμ είναι ακατάλληλη για αρχάριους.
​Αν η φυσική σου κατάσταση δεν είναι σε φόρμα αυτή την εποχή, σου έχουμε ​εναλλακτική πεζοπορική διαδρομή, όπου θα μεταφερθείς στη Βερλίγκα για να ζήσεις τη μαγεία της και θα κάνεις μόνο την 10χλμ κατάβαση μέσα σε υπέροχα αλπικά λιβάδια και σε πλαγιές καλυμμένες με πυκνά ελατοδάση που σαν σε παραμύθι έχουν εδαφοκάλυψη με βρύα, φτέρες, αγριολούλουδα και βότανα!..
Picture
Η Βερλίγκα είναι μια από τις θρυλικές δρακόλιμνες της Ελλάδας που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.050m στον Λάκμο ή αλλιώς Όρος Περιστέρι, μια μακρόστενη οροσειρά με ψηλές κορφές που χωρίζει την Ήπειρο από τη Θεσσαλία. Η Βερλίγκα ή Βιρλίγκα όπως τη λένε οι ντόπιοι, πήρε το όνομα της από το βλάχικο 'βρίγγα' που σημαίνει κύκλος.

Σ' ένα μοναδικό, παραμυθένιο τοπίο, καλά κρυμμένο μέσα σε ψηλές κορφές με κάθετα βράχια, η υπέροχη δρακόλιμνη Βερλίγκα - μια αλπική λίμνη που σχηματίζει υδάτινους μαίανδρους, βρίσκεται πολύ ψηλότερα από τις ελατοσκέπαστες πλαγιές, μέσα σε ανεπανάληπτα καταπράσινα αλπικά λιβάδια.
Το πανέμορφο αυτό σκηνικό μας περιμένει την καταλληλότερη εποχή να το δούμε καταπράσινο, κι αν είμαστε τυχεροί με 
'θάλασσες' από υπέροχα κίτρινα λουλούδια (νεράγκουλες - Ranunculus sp.) που το στολίζουν όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Picture
Τα νερά που τρέχουν από τις κορυφές σχηματίζουν ακριβώς στη ρίζα του Μέγα Τράπου (μια από τις κορυφές του Λάκμου στα 2.240m) τη δρακόλιμνη η οποία συνήθως στερεύει μετά το καλοκαίρι. Τα νερά της οδηγούνται μέσα από ένα μαιανδρικό δίκτυο ρυακιών, απίστευτης ομορφιάς, στην έξοδο από το οροπέδιο προς τα ανατολικά και στην δημιουργία του Ασπροπόταμου και στη συνέχεια του Αχελώου. Ανάλογα με την εποχή τα νερά στους μαιάνδρους φουσκώνουν και σχηματίζουν μικρές λίμνες, ενώ άλλοτε στερεύουν αφήνοντας πίσω τα σκαμμένα μονοπάτια τους.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ένας δράκος με τη μορφή φιδιού που ζούσε στα νερά της Βερλίγκας πετάχτηκε έρποντας μέσα από το βράχο, κι όταν βυθίστηκε πάλι στην γη, δημιουργήθηκαν οι γνωστοί μαίανδροι από όπου φεύγουν και τα νερά. Ο μύθος λέει ότι από το σημείο που βγήκε ο δράκος ξεπήδησε νερό, το οποίο ακολουθεί την οφιοειδή πορεία του πάνω στα λιβάδια...

Picture
Τα λιβάδια γύρω από τη Βερλίγκα κατακλύζονται με λουλούδια στα μέσα του καλοκαιριού. Το έντονο κίτρινο χρώμα από τις νεράγκουλες αναμιγνύεται με το μωβ χρώμα των κρόκων του είδους Crocus veluchensis που ξεπηδάνε με το λιώσιμο των πάγων.

Η ποικιλία των φυτών και η πανίδα είναι πλούσια, με πολλά και σπάνια είδη, τα οποία αν σου 'ξεφύγουν' θα είναι επειδή απλά δεν θα μπορείς να πάρεις το βλέμμα σου από το αριστουργηματικό τοπίο!

​Ένα σκηνικό ονειρικό, αλπικό από την μια και ελατοσκέπαστο πιο χαμηλά, με άπειρα αγριολούλουδα, βότανα και μερικά κοπάδια, όπου η περιοχή της Βερλίγκας είναι το σπίτι τους κάθε καλοκαίρι.

Στη συνέχεια, γεμάτοι υπέροχες εικόνες, θα συνεχίσουμε κατηφορικά ανάμεσα σε πυκνόφυτο πανέμορφο ελατόδασος, που ξεκινάει μετά το αλπικό τοπίο, τερματίζοντας στο χωριό Χαλίκι.

Picture
Η πρώτη μέρα θα μας βρει πάνω κι ανάμεσα στους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων, σε μια υπέροχη, χαλαρή διαδρομή σε μαγευτικά σκηνικά, για ν' απολαύσουμε την καταπράσινη φύση τους, σαν προθέρμανση για την επόμενη μέρα!
Η εμπειρία μας περιλαμβάνει το 'φιλέτο' των Μετεώρων πεζοπορικά, σε καταπληκτικά τοπία που θα σε μαγέψουν ώστε να καταγράψεις με το φωτογραφικό φακό του μυαλού σου αμέτρητες ιδιαίτερες εικόνες που θα σου μείνουν αξέχαστες!

​Αν έχεις πάει στα Μετέωρα, θα εκτιμήσεις ακόμη πιο πολύ το συγκλονιστικό αυτό δημιούργημα της φύσης πεζοπορώντας σ' αυτό! ​

Νιώσε μικρός/ή κοιτάζοντας ψηλά από τη βάση τους ή ατένισε τα σπίτια στο Καστράκι που φαίνονται λιλλιπούτεια από την κορυφή τους. Θαύμασε μυστικά περάσματα και σημεία, υπέροχη θέα στην κοιλάδα του Πηνειού και τα τριγύρω Μετέωρα και βουνά. Βίωσε από πρώτο χέρι την μοναδικότητα συνδυασμού φύσης και πνευματικότητας στο ιδιαίτερο αυτό τοπίο.

Πάρε μια μεστή γεύση των Μετεώρων από άλλη προοπτική, όχι σαν τουρίστας - στα χνάρια των ασκητών και μοναχών που έζησαν μέσα στους αιώνες σ' αυτά και τα έκαναν σπίτι τους.


Picture
Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, θ' απολαύσουμε πεζοπορικά ένα κρυμμένο, παλιό μονοπάτι, που περιλαμβάνει καλντερίμι τμήμα της περίφημης Βλαχόστρατας, σε μια διαδρομή μοναδικής ομορφιάς, στους πρόποδες της Νεράιδας. Στη διαδρομή, θα θαυμάσουμε το εντυπωσιακό, πέτρινο μονότοξο γεφύρι μήκους 30 μέτρων που χρονολογείται το 1750 του αρχιτσέλιγκα Χατζηπέτρου, καθώς και τη Σκάλα του Χατζηπέτρου πεζοπορώντας δίπλα σε ρέμα με γάργαρα τρεχούμενα νερά περιβαλλόμενοι από πλούσια βλάστηση και κατάφυτες πλαγιές που προσφέρουν σκιά.

Η Βλαχόστρατα, ήταν το μονοπάτι που στα παλιά χρόνια συνέδεε τη Θεσσαλία με την Ήπειρο, κάτι σαν την 'Εγνατία Οδό' της εποχής! Τότε ήταν το πέρασμα για ανθρώπους και ζώα που ήθελαν να περάσουν από τα χωριά του Ασπροποτάμου προς τον Τρικαλινό κάμπο.
​​
Θα περάσουμε επίσης από τις κατάφυτες πεδιάδες των Τρικάλων και τις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Κόζιακα, με στάση κοντά στην Πύλη Τρικάλων, για καφέ και φυσικά φωτογραφίες, στο πανέμορφο μονότοξο γεφύρι του Βησσαρίωνα ή της Πόρτας Παναγιά - από την ομώνυμη βυζαντινή εκκλησία του 1283 που βρίσκεται λίγο πιο κάτω) όπως είναι γνωστό, ύψους 30 μέτρων, που χρονολογείται το 1514, πριν επιστρέψουμε Αθήνα.

Η Ορειβατική Διάσχιση 20χλμ του Λάκμου είναι ακατάλληλη για αρχάριους. Η Πεζοπορία 10χλμ στη Βερλίγκα και οι πεζοπορικές διαδρομές στα Μετέωρα και στη Βλαχόστρατα είναι κατάλληλες και για αρχάριους ή/και άτομα που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στο βουνό αλλά έχουν ΚΑΛΗ φυσική κατάσταση με την προϋπόθεση ότι έχουν τον απαραίτητο ελάχιστο εξοπλισμό*** (παρακαλούμε κάνε κλικ στα μπλε γράμματα και διάβασε τί σημαίνουν τα 'βουναλάκια πιο κάτω')

Σε περίπτωση που επιθυμείς να συμμετέχεις στην ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ των 20χλμ αλλά είναι η πρώτη σου outdoor δραστηριότητα/πεζοπορία ή/και έχεις καθόλου/μικρή εμπειρία πεζοπορίας στο βουνό, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ να επικοινωνήσεις πρώτα με τους Active Sundays στο 2111983117 Τρι-Παρ 10:00-14:00 ώστε να λάβεις γραπτή έγκριση για να ισχύει το εισιτήριο σου, ειδικά και μόνο για τη συγκεκριμένη περιπέτεια. Σε περίπτωση που κάνεις εγγραφή χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και εκ των υστέρων κριθεί ότι δεν θα μπορείς να αντεπεξέλθεις, θα μπορείς να συμμετέχεις μόνο στην ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ των 10χλμ (καταβάλλοντας το επιπρόσθετο κόστος - δες τις λεπτομέρειες κατά την εγγραφή) και δεν θα δικαιούσαι refund, μεταφορά εισιτηρίου σε άλλη περιπέτεια ή άτομο ή χρήση του ποσού που κατέβαλες για μελλοντική περιπέτεια.
Δηλώσεις συμμετοχής με τιμή για έγκαιρη εγγραφή* για τις πρώτες 25 θέσεις ή μέχρι 30 Απριλίου  2022 (όποιο έρθει πρώτο).
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 08 Ιουνίου 2022 αν και εφόσον υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα εισιτήρια συμμετοχής.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ | ΕΠΙΠΕΔΟ | ΠΟΥ & ΠΩΣ
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΛΑΚΜΟΥ
​Απόσταση Ορειβατικής Διάσχισης:  ~ 20Km περίπου 

Διάρκεια Ορειβατικής Διάσχισης:     ~ 11hrs περίπου ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας, μαζί με τις στάσεις
Υψομετρικά Ανάβασης:   ~ +820m
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -1460m

Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι ακατάλληλη για αρχάριους. Πάρε κωδικό έγκρισης συμμετοχής ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ καλώντας για μινι-συνέντευξη στο 2111983117 Τρίτη-παρασκευή 10:00-14:00.
(Αν είσαι αρχάρι@ μπορείς να συμμετέχεις, με επιπρόσθετη ειδική μεταφορά, σε Πεζοπορία 10χλμ - κατάβαση από τη Βερλίγκα σε βατό μονοπάτι εξαιρετικής ομορφιάς - κάνε κλικ στα μπλε γράμματα του λινκ και διάβασε λεπτομέρειες σχετικά με το βαθμό δυσκολίας και τις απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση για να καταλάβεις κατά πόσο θα μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή την περιπέτεια)
Picture
Ακατάλληλη για Αρχάριους
<<<  Κάνε κλικ στα βουναλάκια για να σιγουρευτείς ότι η συγκεκριμένη περιπέτεια είναι κατάλληλη για σένα με βάση τη φυσική σου κατάσταση (ΒΔ1 - επίπεδα δυσκολίας: 1-5 βουναλάκια. Διάβασε λεπτομέρειες κάνοντας κλικ τα βουναλάκια αν είσαι αρχάρι@ ή χωρίς πολλή εμπειρία στο βουνό)

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΛΙΓΚΑ
Απόσταση Πεζοπορίας:  ~ 10Km περίπου (χρειάζεται επιπρόσθετη, ειδική μεταφορά - δες σημειώσεις)

Διάρκεια Πεζοπορίας:     ~ 4hrs περίπου ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας, μαζί με τις στάσεις
Υψομετρικά Ανάβασης:   ~ +0m
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -900m


ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ
Απόσταση Πεζοπορίας:  ~ 4-5Km περίπου

Διάρκεια Πεζοπορίας:     ~ 2-3hrs περίπου ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας, μαζί με τις στάσεις και επίσκεψη σε μια μονή
Υψομετρικά Ανάβασης:   ~ +80m
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -200m

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΛΑΧΟΣΤΡΑΤΑ
Απόσταση Πεζοπορίας:  ~ 6-7Km περίπου

Διάρκεια Πεζοπορίας:     ~ 3hrs περίπου ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας, μαζί με τις στάσεις
Υψομετρικά Ανάβασης:   ~ +350m
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -350m

(Αν είσαι αρχάρι@ κάνε κλικ στα μπλε γράμματα του λινκ και διάβασε λεπτομέρειες σχετικά με το βαθμό δυσκολίας και τις απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση για να καταλάβεις κατά πόσο θα μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή την περιπέτεια)
<<<  Κάνε κλικ στα βουναλάκια για να σιγουρευτείς ότι η συγκεκριμένη περιπέτεια είναι κατάλληλη για σένα με βάση τη φυσική σου κατάσταση (ΒΔ1 - επίπεδα δυσκολίας: 1-5 βουναλάκια. Διάβασε λεπτομέρειες κάνοντας κλικ τα βουναλάκια αν είσαι αρχάρι@ ή χωρίς πολλή εμπειρία στο βουνό

​​Προορισμός: ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ώρα Συνάντησης:   06:30 (Περιστέρι) Σάββατο 11.06.2022
Ώρα Αναχώρησης:  07:00 (Περιστέρι)
Pick Up Κηφισιά:  07:15

Ώρα Επιστροφής: ~23:00 (Περιστέρι) Δευτέρα 13.06.2022
Επιπρόσθετα σημεία επιβίβασης:
07:15 Κηφισιά, έξω από το Super Market Θανόπουλος στην Iλισίων
09:30 Λαμία, Travel Stop
TBA   Καλαμπάκα (κατόπιν συνεννόησης)
ΤΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
*** Ελάχιστος βασικός εξοπλισμός ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ για συμμετοχή: ***
  • ​​ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ (όχι τύπου κλασικά timberland, όχι αθλητικά, όχι πάνινα, όχι τύπου stan smith, όχι πολιτικά παπούτσια) - να είναι πεζοπορικά ΜΠΟΤΑΚΙΑ αδιάβροχα 
  • Πεζοπορικά Μπατόν - πολύ χρήσιμα για τη συγκεκριμένη διαδρομή (όχι μπατόν ski, όχι γκλίτσες ή κλαράκια 😉 )
  • Αδιάβροχο (έστω και μιας χρήσης)
  • Σακίδιο πλάτης με τα βασικά για τον καθένα
  • ​Νερό (τουλάχιστον 1,5 λτρ./άτομο για την πεζοπορία) + Σνακ μεγάλης θερμιδικής αξίας (πχ. μπάρα δημητριακών/ σοκολάτα)
  • Σκουφί + Γάντια + Buff / Μαντήλι Λαιμού αν είναι κρύο | Καπέλο + Γυαλιά Ηλίου + Αντιηλιακό αν έχει ήλιο/ζέστη
  • Έξτρα/δεύτερα Ρούχα + αποσμητικό + Παπούτσια για μετά την πεζοπορία
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ, BLAH BLAH
* Βοήθησε συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των περιπετειών των Active Sundays δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα. Οποιοσδήποτε δηλώνει συμμετοχή για τις πρώτες 25 θέσεις ή μέχρι τις 30 Απριλίου 2022 (όποιο έρθει πρώτο), θα μπορεί να συμμετέχει, για τη συγκεκριμένη περιπέτεια, με την προνομιακή τιμή των EUR179,99 ενώ το κόστος συμμετοχής μεταγενέστερα διαμορφώνεται στα EUR199,99.

Όποιος δεν έχει λάβει έγκριση για συμμετοχή στην ορειβατική διάσχιση των 20χλμ ή επιθυμεί να κάνει την πεζοπορία των 10χλμ (δεν χρειάζεται έγκριση για το δεύτερο), να σημειώσει ότι θα χρειαστεί να καταβάλει το επιπρόσθετο κόστος €30 στο πούλμαν για την ειδική μεταφορά στη Βερλίγκα, το πρωί της πρώτης μέρας. 


Επιπρόσθετα, κατ' εξαίρεση, στη συγκεκριμένη περιπέτεια διατίθεται η επιλογή προκαταβολής, συνεπώς υπάρχουν δύο επιλογές αγοράς εισητηρίου: 
(α) Ολόκληρο το ποσό, για άμεση κατοχύρωση θέσης με EUR179,99 για early bird εφόσον υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα ή κανονικό εισιτήριο με EUR199,99 ή
(β) Με εισιτήριο ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ (μη-επιστρέψιμη) EUR99,99. Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΙΜΗ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΦΕΡΣΙΜΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ σε περίπτωση που κάποιος ακυρώσει για τον οποιονδήποτε λόγο. Για να κατοχυρωθεί και να ισχύει για συμμετοχή, η εξόφληση του εισιτηρίου προκαταβολής (δλδ επιπρόσθετα EUR100, επίσης ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΨΙΜΑ, ΜΗ ΜΕΤΑΦΕΡΣΙΜΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ), θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 31.05.2022 μεσάνυκτα, διαφορετικά το συγκεκριμένο εισιτήριο θα θεωρείται ακυρωμένο (δεν θα υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης μεταγενέστερα κι η θέση και το ποσό χάνονται).​

Εισιτήρια διατίθενται άμεσα ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος εγγραφών όπου κάνετε εγγραφή, πληρώνετε με κάρτα ή paypal και σε δευτερόλεπτα λαμβάνετε εισιτήριο στο email σας. Eναλλακτικά, δηλώνετε συμμετοχή - μία για κάθε εισιτήριο που επιθυμείτε, συμπληρώνοντας τα ανάλογα πεδία ή με email στο info@activesundays.org και λαμβάνετε εντολή καταβολής του αντιτίμου, που για να ισχύει η δήλωση συμμετοχής, πρέπει να τακτοποιηθεί εντός 24 ωρών, διαφορετικά η συμμετοχή ακυρώνεται αυτόματα.
​​
Tο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει μεταφορά από/προς Αθήνα με σύγχρονο πούλμαν, 2 βράδια διαμονή με πρωινό σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο 3* (booking rating 9,4), έμπειρους συνοδούς/εκπαιδευτές ορεινής πεζοπορίας πιστοποιημένους στις πρώτες βοήθειες ανά 10-15 άτομα, το σχεδιασμό, οργάνωση, test run, αναλυτική ενημέρωση και υλοποίηση της συγκεκριμένης περιπέτειας, όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση της περιπέτειας (ασύρματη επικοινωνία, πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία κλπ και ανάλογα, όπου χρειάζεται, ειδικός εξοπλισμός), καφέ Starbucks on the go και φωτογραφικό υλικό από την περιπέτεια. Δεν περιλαμβάνεται φαγητό, εξοπλισμός ή οτιδήποτε άλλο δεν αναφέρεται ρητά.

Για όσους επιθυμούν premium θέσεις, υπάρχει η δυνατότητα κατοχύρωσης τους με επιπρόσθετο κόστος. Οι premium θέσεις είναι περιορισμένες, ανάλογα με το πούλμαν και θα δίνονται με σειρά προτεραιότητας. Premium θέσεις είναι μπροστά δεξιά ή μπροστά πάνω για διώροφο, οι θέσεις πριν και μετά την πίσω έξοδο/σκαλιά δεξιά και η μέση της γαλαρίας. Το επιπρόσθετο κόστος της premium θέσης προστίθεται στο κανονικό εισιτήριο για να ισχύει η premium θέση.

Με γνώμονα την ασφάλεια και πιθανές γενικότερες ανησυχίες, δίνεται κατ' εξαίρεση η ευχέρεια να κατοχυρώσετε "άδεια διπλανή θέση" μέσα στο πούλμαν, με επιπρόσθετο κόστος.

Οι Active Sundays εναρμονίζονται πλήρως στους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από τις Αρχές. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφάλειας και προστασίας για την υγεία που ισχύουν από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ, οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες, το πούλμαν θα έχει μέγιστη πληρότητα όπως προβλέπεται από τις Αρχές και κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και θα διατηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. 
Όπως και πριν το lockdown, θα εφαρμοστούν τα ακόλουθα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας της υγείας:
  • Απολύμανση πούλμαν
  • ​Χρήση μάσκας στη διάρκεια παραμονής μέσα στο πούλμαν
Σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν από 24 Δεκεμβρίου 2021, για τη μετακίνηση με το πούλμαν είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας Ν95 ή διπλής μάσκας, καθ’ όλη τη διάρκεια της μετακίνησης.
Σε περίπτωση επιβολής νέων/επιπρόσθετων μέτρων, οι παραπάνω όροι, θα προσαρμοστούν ανάλογα για να εφαρμόζονται τα νέα/επιπρόσθετα μέτρα.

Όπως αναφέρεται και στους Όρους Συμμετοχής, τους οποίους παρακαλούμε να διαβάσεις πριν πάρεις εισιτήριο/α, η περιπέτεια θα διεξαχθεί μόνο σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών έγκαιρα.
Ακυρωτικά για μονοήμερες περιπέτειες και ειδικά για τη συγκεκριμένη σε συντομία - ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις, οποιοσδήποτε και να είναι ο λόγος:
Μέχρι τις 12-ΜΑΪ-2022 και ώρα 23:59 Ελλάδας = πλήρες refund (ακύρωση με επιστροφή χρημάτων ή σε μορφή voucher μείον 
€25.- έξοδα ακυρωτικών, εγγραφής και διεκπεραίωσης, με τη μορφή χρημάτων ή voucher/κουπονιού διάρκειας 30-60 ημερών) ή μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλη περιπέτεια ή άλλο άτομο με επιβάρυνση EUR25.-
Μέχρι τις 26-ΜΑΪ-2022 και ώρα 23:59 Ελλάδας = 50% refund (το εισιτήριο δεν είναι μεταφέρσιμο σε άλλη περιπέτεια και γίνεται επιστροφή χρημάτων ή δίνεται voucher/κουπόνι αξίας 50% του κόστους το εισιτηρίου) ή μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλο άτομο με επιβάρυνση EUR25.-
Από τις 27-ΜΑΪ-2022 ή NO SHOW = non-refundable, non-transferable (το εισιτήριο είναι μη-επιστρέψιμο σε χρήματα ή σε μορφή voucher, μη-εξαργυρώσιμο με οποιονδήποτε τρόπο και είναι μη-μεταφέρσιμο σε άλλη περιπέτεια - δεν γίνεται χρήση του σε άλλη περιπέτεια), προσφέρεται η δυνατότητα μέχρι 5 μέρες πριν την ημερομηνία της περιπέτειας να γίνει μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλο άτομο με επιβάρυνση EUR25.-
Εισιτήρια ή επιπρόσθετα addons που είναι εξαρχής non-refundable (μη επιστρέψιμα), όπως π.χ. Super Early Bird, LOCAL, special, exceptional own means (συμμετοχή με ιδία μέσα), premium θέσεις, "άδεια διπλανή θέση", διευθετήσεις φαγητού ή άλλων addon υπηρεσιών/προϊόντων ή όπου δίνεται δυνατότητα προκαταβολής/δόσεων, κλπ. εξαιρούνται από τα παραπάνω ακυρωτικά. Πλήρεις λεπτομέρειες για τα ακυρωτικά βρίσκονται στους Όρους Συμμετοχής.

Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες ενδέχεται να τροποποιηθούν ή ν' ακυρωθούν μερικά ή συνολικά, για οποιονδήποτε λόγο, ιδιαίτερα σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα ή άλλοι τεχνικοί ή αστάθμητοι παράγοντες που τυχόν παρουσιαστούν αποτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή την διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί.
Ειδικότερα για περιπέτειες που ενδέχεται να γίνουν σε ψηλό υψόμετρο ή/και χιονισμένο πεδίο, σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες, ο όγκος και η ποιότητα χιονιού που θα επικρατούν την ημέρα της περιπέτειας στην περιοχή διεξαγωγής της περιπέτειας, είναι τέτοιες που δεν θα επιτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση για διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί, θα γίνει εναλλακτικό/διαφοροποιημένο πρόγραμμα, ακόμη και 'τουριστικό' αν κριθεί αναγκαίο.


Με την εγγραφή σας καταλαβαίνετε κι αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής.
ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ | ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Εισιτήρια συμμετοχής εκδίδονται αυτόματα, ηλεκτρονικά, από το εξειδικευμένο σύστημα εγγραφών Eventbrite και τα λαμβάνεις στο email σου σε δευτερόλεπτα μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής σουΜε τον τρόπο αυτό, κατοχυρώνεται άμεσα η θέση σου.

Επειδή μας το ζητήσατε, υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνεις εγγραφή και να πάρεις εισιτήριο συμμετοχής:

(α) Όπως πάντα, πατώντας το κουμπί "Register" ή "Πάρε Άμεσα Εισιτήριο" μεταφέρεσαι στο σύστημα εγγραφών Eventbrite και κάνεις άμεσα online ηλεκτρονική εγγραφή μέσω του. Αφού επιλέξεις αριθμό εισιτηρίων και συμπληρώσεις όλα τα πεδία ξεχωριστά και ειδικά για κάθε άτομο για το οποίο επιθυμείς να πάρεις εισιτήριο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε κάρτα (χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη VISA / MasterCard / AmericanExpress) ή λογαριασμό PayPal για να ολοκληρώσεις την εγγραφή σου και να εκδοθεί εισιτήριο/α συμμετοχής. Πατώντας το κουμπί 'Paypal Check Out' αν δεν έχεις Paypal, απλά δημιουργείς επιτόπου πολύ γρήγορα λογαριασμό επιλέγοντας χώρα Ελλάδα, και το λογαριασμό αυτό μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για ασφαλείς συναλλαγές οπουδήποτε στο διαδίκτυο. Το PayPal είναι ο ασφαλέστερος τρόπος ηλεκτρονικών πληρωμών παγκοσμίως που σας προφυλάσσει από το να δίνετε στοιχεία καρτών σας για αγορές, μια και παρέχει πλήρη έλεγχο διαχείρισης μέσω της πλατφόρμας του. Με τον τρόπο αυτό, κατοχυρώνεται άμεσα η θέση σου.
ή
(β) Εναλλακτικά, πατώντας το κουμπί 'Εναλλακτική Offline Δήλωση Συμμετοχής", συμπληρώνεις offline μια φόρμα εγγραφής, μια για κάθε άτομο για το οποίο θες εισιτήριο (με τα στοιχεία του καθενός ξεχωριστά), χρησιμοποιείς το ανάλογο κουμπί για να καταβάλεις το σχετικό αντίτιμο κατευθείαν με κάρτα (ή επιλέγεις να σου αποσταλούν στοιχεία κατάθεσης) και έχεις 24 ώρες από την ώρα που θα δηλώσεις συμμετοχή για να τακτοποιήσεις το αντίτιμο. Όταν επιβεβαιωθεί ότι τακτοποιήθηκε, θα σου αποσταλεί το σχετικό εισιτήριο/α στο email σου εντός 24-48 ωρών.​
Όπως πάντα, Εγγραφή και άμεση κατοχύρωση θέσης με έκδοση εισιτηρίου ηλεκτρονικά μέσω Eventbrite πληρώνοντας με Paypal ή κάρτα:


Όπως αναφέρεται και στους Όρους Συμμετοχής, και στα "Ακυρωτικά" πιο πάνω, συμμετοχές που ακυρώνονται για οποιονδήποτε λόγο τις δύο τελευταίες βδομάδες πριν από διήμερη/πολυήμερη περιπέτεια ή για οποιονδήποτε λόγο τελικά δεν συμμετέχει ο συμμετέχοντας, είναι μη-επιστρέψιμα, μη-εξαργυρώσιμα με οποιονδήποτε τρόπο (ούτε σαν voucher), και είναι μη-μεταφέρσιμα σε άλλη περιπέτεια, δηλαδή δεν μπορεί να γίνει χρήση τους για επόμενη περιπέτεια.
Αν δοκίμασες να πάρεις εισιτήριο κάνοντας εγγραφή στο σύστημα εγγραφών χρησιμοποιώντας ένα οποιοδήποτε από τα REGISTER λινκ πιο πάνω και δυσκολεύεσαι, μπορείς να κάνεις offline request εγγραφής για να δηλώσεις τα στοιχεία σου και να καταβάλεις το αντίτιμο με άλλο τρόπο.
Ο κανονικός τρόπος να πάρεις εισιτήριο είναι ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος εγγραφών Eventbrite, λινκ για το οποίο υπάρχουν πιο πάνω όπου γράφει REGISTER και είναι live - δηλαδή για να πάρεις άμεσα εισιτήριο χρησιμοποίησε το κουμπί REGISTER, επέλεξε αριθμό εισιτηρίων, συμπλήρωσε τα στοιχεία για κάθε συμμετέχοντα, κατέβαλε το αντίτιμο με κάρτα/paypal και θα λάβεις σε δευτερόλεπτα εισιτήριο/α στο εμαιλ σου.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
: Δήλωσε συμμετοχή offline για πληρωμή εισιτηρίου με κάρτα ή κατάθεση εντός 24ωρών ώστε να γίνει η έκδοση εισιτηρίου και κατοχύρωση θέσης μετά την παραλαβή των στοιχείων σου και επιβεβαίωση τακτοποίησης του αντιτίμου (αν το αντίτιμο δεν τακτοποιηθεί εντός 24 ωρών, η δήλωση συμμετοχής ακυρώνεται)