Picture
Η ονειρική και πανέμορφη Βάλια Κάλντα μας περιμένει σ' ένα δυνατό τριήμερο ντυμένη την πιο υπέροχη πανδαισία χρωμάτων του Φθινοπώρου προσφέροντας μας ανεπανάληπτες εικόνες φυσικής ομορφιάς και εικόνες  που παίρνουν την ανάσα!

Με το φθινόπωρο σε έξαρση, θα βρεθούμε στη Βάλια Κάλντα την περίοδο που λαμπερές αποχρώσεις πορτοκαλί, κόκκινου και κίτρινου ανάμεσα στο βαθύ πράσινο των ελάτων και πεύκων, δημιουργούν μια υπέροχη ατμόσφαιρα σε μια τεράστια έκρηξη χρωμάτων!


Αν είσαι #FitAndReady ετοιμάσου για την ultimate φθινοπωρινή διαδρομή στο συναρπαστικό Αρκουδόρεμα στην καρδιά της Βάλια Κάλντα και όχι μόνο! Θ' απολαύσουμε επίσης το Φαράγγι της Πορτίτσας και τμήμα του Ursa Trail όλα ντυμένα με τα ζεστά χρώματα του Φθινοπώρου! Όλα συναρπαστικά, υπέροχα και μαγικά!!

Έλα για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου, να γνωρίσεις καταπληκτικούς, θετικούς ανθρώπους που θα γίνουν φίλοι σου, να δημιουργήσεις όμορφες αναμνήσεις που θα σε συνοδεύουν στην καθημερινότητα σου και ν' αποτυπώσεις στο μυαλό σου μια αξέχαστη εμπειρία στην υπέροχη φύση της Πίνδου!

Picture
Η περιπέτεια μας θα ξεκινήσει από στις παρυφές της Βάλια Κάλντα με για να θαυμάσουμε το γνωστό γεφύρι της Πορτίτσας, στους ανατολικούς πρόποδες του Όρλιακα, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο φαράγγι.

Θα βρεθούμε στο Φαράγγι της Πορτίτσας από υπέροχο καλντερίμι που οδηγεί στην κοίτη του ποταμού Βενέτικου ώστε να προσεγγίσουμε το ομώνυμο γεφύρι. Περιτρυγιρισμένοι από πλατάνια, που αυτή την εποχή αναμένεται να είναι χρυσοκίτρινα και να συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, το γεφύρι της Πορτίτσας συνδέει τις  δύο εντυπωσιακές ορθοπλαγιές που σαν συμπληγάδες χωρίζουν το ποτάμι που συνδεέται από το γεφύρι.

Υπολογίζεται ότι το γεφύρι της Πορτίτσας κτίστηκε το 1743 και αποτελείται από δύο  μεταξύ τους άνισα τόξα - ένα 13,8m και ένα 5m, με μέγιστο ύψος τα 7,8m και συνολικό μήκος διάβασης 30m.
Είναι κατασκευασμένη από λευκής απόχρωσης λίθους ακανόνιστου σχήματος, καθώς και ασβεστόλιθους.

Picture


​Aργότερα θα μεταβούμε στη 
Βοβούσα όπου και θα διαμείνουμε.

​​Στο συναρπαστικό αυτό τριήμερο θα φιλοξενηθούμε στο 
υπέροχο καταφύγιο Βοβούσας "Βάλια Κάλντα". Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα καταφύγια της Ελλάδας, που θα αποτελέσει εφαλτήριο για τις δραστηριότητες μας.

Picture
Το Σάββατο θα πεζοπορήσουμε το  Αρκουδόρεμα!

Σε μια υπέροχη διαδρομή, που αυτή την εποχή με τα Φθινοπωρινά χρώματα θα μοιάζει με εικόνα σε καρτ-ποστάλ θα ζήσεις το μεγαλείο του Φθινοπώρου!
 

Πρόκειται για μια εξαιρετική,  απαιτητική, (~9ωρη περίπου) διαδρομή, με έντονες εναλλαγές τοπίου, ανάγλυφου και υψομετρικών στις πευκόφυτες πλαγιές του Μαυροβουνίου και του Αυγού.

Περιτριγυρισμένοι από 
επιβλητικά αιωνόβια δέντρα μαύρης πεύκης και πολύχρωμες οξιές, θα έχουμε το Αρκουδόρεμα συνεχώς δίπλα μας να μας συνοδεύει στη διαδρομή. Άλλοτε θα είναι ορατό και άλλοτε θα ακούμε μόνο την βοή από τα τρεχούμενα νερά του ενώ θα βρισκόμαστε βαθιά μέσα σε μονοπάτι που ακολουθεί το έντονο ανάγλυφο του βουνού, με πυκνά πανύψηλα μαυρόπευκα να μας κρύβουν την θέα προς τον ουρανό!

Σε μερικά σημεία θα χρειαστεί να περάσουμε από την μια όχθη στην άλλη και για αυτό τον λόγο (ανάλογα με το ύψος του νερού) ενδέχεται να χρειαστεί να βγάλουμε τα μποτάκια. Για τον λόγο αυτό συνιστούμε (δεν ειναι απαραίτητο) να έχεις μαζί σου και ένα ζευγάρι παπουτσάκια θαλάσσης προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο και τα πόδια σου και τα πεζοπορικά σου μποτάκια.


Το τοπίο θα σε συναρπάσει με τις εναλλαγές του: άλλοτε πυκνές συστάδες από πολύχρωμες αυτή την εποχή οξιές, άλλοτε θεόρατα μαυρόπευκα, χαρακτηριστικά της περιοχής.

Picture
Την Κυριακή, θα μεταβούμε λίγο έξω απο το γραφικό Μέτσοβο, όπου θα πεζοπορήσουμε ένα απο τα πιο όμορφα κομμάτια του URSA TRAIL (Στα Χνάρια της Αρκούδας), μέσα σε ένα ανεπανάληπτο δάσος κατάφυτο από πανέμορφες, πυκνές οξιές που την εποχή που θα πάμε αναμένεται να δίνει ρεσιτάλ χρωμάτων της πλούσιας φθινοπωρινής παλέτας. 


​Ζήσε το Φθινόπωρο σε όλο του το μεγαλείο!!
Picture
Η Βάλια Κάλντα ή Εθνικός Δρυμός Πίνδου, όπως είναι η επίσημη ονομασία της περιοχής, βρίσκεται σε δυσπρόσιτη περιοχή της οροσειράς της Πίνδου, και καλύπτεται από πυκνά δάση μαύρης και λευκόδερμης πεύκης, οξιάς, ελάτων και άλλης χλωρίδας όπως βότανααγριολούλουδα και 
μανιτάρια, πέραν της πλούσιας πανίδας του.

​Τη διασχίζουν ο ποταμός 
Αώος και το γνωστό Αρκουδόρεμα, που δημιουργούν εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς στο καταπράσινο τοπίο με τις γεμάτες από πανήψηλα αιωνόβια δέντρα πλαγιές, μια και τα χιόνια που επικρατούν περίπου τους μισούς μήνες του χρόνου εμπλουτίζουν με άφθονο νερό την περιοχή. 

Picture
Η λέξη "Βάλια Κάλντα" είναι περισσότερο ευφημισμός - στη βλάχικη διάλεκτο σημαίνει "ζεστή κοιλάδα", ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα από τα πιο κρύα και υγρά μέρη στην Ελλάδα...

Ένα ζωντανό μουσείο της φύσης, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους και παρθένους δρυμούς της Ελλάδας κι ένα από τα τελευταία καταφύγια της καφέ αρκούδας, του λύκου και του αγριόγιδου.

Βρίσκεται στα όρια των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων κι έχει συνολική έκταση περίπου 69.000 στρέμματα που χωρίζονται στον πυρήνα και την περιφερειακή ζώνη του δρυμού. 
Περιλαμβάνει την κοιλάδα της Βάλια Κάλντα, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 περίπου μέτρα και περιτριγυρίζεται από τα βουνά Λύγκος και Μαυροβούνι (κορυφή: Φλέγγα 2.159 μέτρα, αλπικές δρακόλιμνες Φλέγγα στα 1.960 μέτρα) μέχρι και τις κορυφές του βουνού Αυγό (κορυφή: 2.177 μέτρα).

Picture
Tο να πεις ότι η Βάλια Κάλντα είναι εντυπωσιακή είναι understament. Το τοπίο είναι πραγματικά μαγικό όλες τις εποχές, αλλά το Φθινόπωρο δεν χορταίνεις να το βλέπεις!

Τα πυκνά δάση εναλλάσσονται από γυμνές αλπικές και βραχώδεις εκτάσεις και τεράστιους ορεινούς όγκους, ορεινά λιβάδια και οροπέδια, εναλλαγές βλάστησης, πλούσια ποικιλία αγριολούλουδων και βοτάνων, ενώ η έντονη είναι η παρουσία του υγρού στοιχείου. Σε συνδυασμό με την εξαιρετικά πλούσια χλωρίδα και πανίδα και την άφθονη ποικιλία μανιταριών ο Εθνικός Δρυμό Πίνδου αποτελεί ένα πολύ ξεχωριστό προορισμό.

Όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Το πρόγραμμα ενδέχεται να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες της περιπέτειας.

​Λεπτομέρειες για τα τεχνικά στοιχεία των διαδρομών, βαθμούς δυσκολίας, προϋποθέσεις και όρους συμμετοχής, ακυρωτικών κλπ αναγράφονται κάτω από τις κεφαλίδες με τις ανάλογες ενότητες πιο κάτω (πάτησε το + για να ανοίξει η παράγραφος)


Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στις πεζοπορικές δραστηριότητες είναι άριστη σωματική και ψυχική κατάσταση. Ειδικά για την πεζοπορία στο Αρκουδόρεμα εκτός από ότι αναφέρεται σαν "Ελάχιστος Απαραίτητος Εξοπλισμός" πιο κάτω, απαιτείται άριστη φυσική κατάσταση και προηγούμενη πεζοπορική εμπειρία σε διαδρομές επιπέδου 4 "βουναλάκια" (παρακαλούμε κάνε κλικ στα μπλε γράμματα και διάβασε τί σημαίνουν τα "βουναλάκια"). 

​Η πεζοπορία στο Αρκουδόρεμα της Βάλια Κάλντα είναι απαιτητική και περιλαμβάνει, σε σημεία, και ποταμοδιάσχιση. Είναι κατάλληλη για άτομα με άριστη φυσική κατάσταση και συστήνεται να έχουν και προηγούμενη πεζοπορική/ορειβατική εμπειρία όπως αναφέρεται πιο πάνω για να συμμετέχουν. Άτομα με πολύ καλή φυσική κατάσταση και προηγούμενη πεζοπορική/ορειβατική εμπειρία μπορούν να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη πεζοπορία μετά την έγκριση των Active Sundays και υπάρχει η δυνατότητα να μην κάνουν όλη τη διαδρομή (πληροφορίες στο 2111983117 Τρίτη-Παρασκευή 10:00-14:00).
Οι άλλες δύο πεζοπορίες είναι κατάλληλες και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.
Δηλώσεις συμμετοχής με τιμή για έγκαιρη εγγραφή* για τις πρώτες 25 θέσεις ή μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2022 (όποιο έρθει πρώτο).
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 26 Οκτωβρίου 2022 αν και εφόσον υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα εισιτήρια συμμετοχής.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ | ΕΠΙΠΕΔΟ / ΒΑΘΜΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ | ΠΟΥ & ΠΩΣ
Πεζοπορία στο Αρκουδόρεμα της Βάλια Κάλντα
Απόσταση Πεζοπορίας:  ~ 19Km περίπου 

Διάρκεια Πεζοπορίας:     ~ 8-9hrs περίπου ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας, μαζί με τις στάσεις
Υψομετρικά Ανάβασης:   ~ +800m
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -800m

(Αν είσαι αρχάρι@ κάνε κλικ στα μπλε γράμματα του λινκ και διάβασε λεπτομέρειες σχετικά με το βαθμό δυσκολίας και τις απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση για να καταλάβεις κατά πόσο θα μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή την περιπέτεια)
Picture
Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι κατάλληλη για άτομα με άριστη φυσική κατάσταση και συστήνεται να έχουν και προηγούμενη πεζοπορική/ορειβατική εμπειρία για να συμμετέχουν. Άτομα με πολύ καλή φυσική κατάσταση και προηγούμενη πεζοπορική/ορειβατική εμπειρία μπορούν να συμμετέχουν με την έγκριση των Active Sundays και να μην κάνουν όλη τη διαδρομή (πληροφορίες στο 2111983117 Τρίτη-Παρασκευή 10:00-1400).
<<<  Κάνε κλικ στα βουναλάκια για να σιγουρευτείς ότι η συγκεκριμένη περιπέτεια είναι κατάλληλη για σένα με βάση τη φυσική σου κατάσταση (επίπεδα δυσκολίας: 1-5 βουναλάκια. Διάβασε λεπτομέρειες κάνοντας κλικ τα βουναλάκια αν είσαι αρχάρι@ ή χωρίς πολλή εμπειρία στο βουνό)


Πεζοπορία στο Φαράγγι Πορτίτσας
Απόσταση Πεζοπορίας:  ~ 5Km περίπου 

Διάρκεια Πεζοπορίας:     ~ 2hrs περίπου ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας, μαζί με τις στάσεις
Υψομετρικά Ανάβασης:   ~ +321m
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -321m

(Αν είσαι αρχάρι@ κάνε κλικ στα μπλε γράμματα του λινκ και διάβασε λεπτομέρειες σχετικά με το βαθμό δυσκολίας και τις απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση για να καταλάβεις κατά πόσο θα μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή την περιπέτεια)
<<<  Κάνε κλικ στα βουναλάκια για να σιγουρευτείς ότι η συγκεκριμένη περιπέτεια είναι κατάλληλη για σένα με βάση τη φυσική σου κατάσταση (επίπεδα δυσκολίας: 1-5 βουναλάκια. Διάβασε λεπτομέρειες κάνοντας κλικ τα βουναλάκια αν είσαι αρχάρι@ ή χωρίς πολλή εμπειρία στο βουνό)
Πεζοπορία στο Ursa Trail
Απόσταση Πεζοπορίας:  ~ 7Km περίπου 

Διάρκεια Πεζοπορίας:     ~ 3hrs περίπου ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας, μαζί με τις στάσεις
Υψομετρικά Ανάβασης:   ~ +300m
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -300m

(Αν είσαι αρχάρι@ κάνε κλικ στα μπλε γράμματα του λινκ και διάβασε λεπτομέρειες σχετικά με το βαθμό δυσκολίας και τις απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση για να καταλάβεις κατά πόσο θα μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή την περιπέτεια)
<<<  Κάνε κλικ στα βουναλάκια για να σιγουρευτείς ότι η συγκεκριμένη περιπέτεια είναι κατάλληλη για σένα με βάση τη φυσική σου κατάσταση (επίπεδα δυσκολίας: 1-5 βουναλάκια. Διάβασε λεπτομέρειες κάνοντας κλικ τα βουναλάκια αν είσαι αρχάρι@ ή χωρίς πολλή εμπειρία στο βουνό)

​Προορισμός: Εθνικός δρυμός Πίνδου
Ώρα Συνάντησης:   06:30 (Περιστέρι)
Ώρα Αναχώρησης:  07:00 (Περιστέρι)
Ώρα Επιστροφής: ~23:00  Κυριακής 30.10.2022
Επιπρόσθετα σημεία επιβίβασης:
07:15 Κηφισιά, έξω από το Super Market Θανόπουλος στην Iλισίων ​​​
ΤΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
*** Ελάχιστος βασικός εξοπλισμός απαραίτητος για συμμετοχή στις πεζοπορίες: ***
 • ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ (όχι τύπου κλασικά timberland, όχι τύπου speedcross, όχι αθλητικά, όχι τύπου Stan Smith, όχι πάνινα τύπου All Star ή Vans, όχι πολιτικά παπούτσια - να είναι πεζοπορικά ΜΠΟΤΑΚΙΑ κι όχι χαμηλά πεζοπορικά παπούτσια!) - πάτησε τα μπλε γράμματα, είναι link για να δεις πώς είναι τα πεζοπορικά μποτάκια
 • Πεζοπορικά Μπατόν (όχι μπατόν ski, όχι γκλίτσες ή κλαράκια 😉 )
 • Πεζοπορικές Γκέτες - όχι μάλλινες γκέτες! (για πέρασμα από νερά/λάσπες/χιόνια, αν τύχει)
 • Fleece (ζακέτα φλις) με ή χωρίς κουκούλα ή/και ελαφρύ μπουφάν πουπουλένιο/συνθετικό
 • Αδιάβροχο ή Πόντσο [έστω και μιας χρήσης x 3 (δεν προτείνεται)]
 • Σακίδιο πλάτης με τα βασικά για τον καθένα
 • ​Νερό - τουλάχιστον 1,5 λτρ./άτομο για την κάθε πεζοπορία
 • Σνακ μεγάλης θερμιδικής αξίας (πχ. μπάρες δημητριακών, ξηρούς καρπούς, σοκολάτες, φρούτα όπως μπανάνες)
 • Σκουφί + Γάντια + Buff / Μαντήλι Λαιμού αν είναι κρύο | Καπέλο + Γυαλιά Ηλίου + Αντιηλιακό αν έχει ήλιο/ζέστη
 • Παπούτσι θαλάσσης (προαιρετικά), αλλά πολύ χρήσιμα για τα περάσματα μέσα στο νερό ώστε να μη βρέξεις τα πεζοπορικά σου μποτάκια
 • Μικρή πετσέτα για μέσα στο πεζοπορικό σακκίδιο, για τον πιο πάνω λόγο
 • Υπνόσακο αν θα διαμείνεις στο καταφύγιο
 • Χειρουργική μάσκα
 • Απολυμαντικό χεριών 
 • Δεύτερη τσάντα με Έξτρα Ρούχα + Παπούτσια + Αποσμητικό για μετά την πεζοπορία (που θα αφήσεις στο χώρο αποσκευών του πούλμαν για χρήση μετά από κάθε δραστηριότητα)
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ, ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ, BLAH BLAH
* Βοήθησε συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των περιπετειών των Active Sundays δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα. Οποιοσδήποτε δηλώνει συμμετοχή για τις πρώτες 25 θέσεις ή μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 2022 (όποιο έρθει πρώτο), θα μπορεί να συμμετέχει, για τη συγκεκριμένη περιπέτεια, με την προνομιακή τιμή των EUR149,99 ενώ το κόστος συμμετοχής μεταγενέστερα διαμορφώνεται στα EUR179,99. Το κόστος συμμετοχής αφορά διαμονή στο Ορειβατικό Καταφύγιο Βοβούσας. Υπάρχει επίσης περιορισμένη διαθεσιμότητα σε παραδοσιακό ξενώνα στη Βοβούσα με επιπρόσθετο κόστος (βλέπε διαφορετικό εισιτήριο EUR229,99). Και οι δύο επιλογές διαμονής προσφέρονται ταυτόχρονα και η διαθεσιμότητα τους είναι αυτόματη on a first come first served basis.

Διάβασε στην ενότητα "ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ | ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ" πιο κάτω, αναλυτικά πώς παίρνεις εισιτήριο, αν έχεις απορία - διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά.
​​
Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει μεταφορά από/προς Αθήνα με σύγχρονο πούλμαν, δύο βράδια διαμονή στο Καταφύγιο της Βοβούσας (πρωινό διαθέσιμο με επιπρόσθετο κόστος) ή ανάλογα με την επιλογή εισιτηρίου δύο βράδια σε δίκλινο σε παραδοσιακό ξενώνα στη Βοβούσα με πρωινό, τις τοπικές μεταφορές στην περιοχή με βάση το πρόγραμμα της περιπέτειας, συμμετοχή στις δραστηριότητες, έμπειρους συνοδούς/εκπαιδευτές ορεινής πεζοπορίας με διεθνή πιστοποίηση στο αντικείμενο τους και στις Πρώτες Βοήθειες, το σχεδιασμό, οργάνωση, test run, αναλυτική ενημέρωση και υλοποίηση της συγκεκριμένης περιπέτειας, όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση της περιπέτειας (ασύρματη επικοινωνία, πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία, σύγχρονο εξοπλισμό Συντονιστών κλπ και ανάλογα, όπου χρειάζεται, ειδικός εξοπλισμός), φωτογραφίες από την περιπέτεια, και Starbucks RTD καφέ που συνοδεύει όλες τις περιπέτειες των Active Sundays! 
Δεν περιλαμβάνει φαγητά/ποτά/εξοπλισμό/επιπρόσθετες δραστηριότητες/εισόδους σε μουσεία+αρχαιολογικούς χώρους και ότι δεν αναφέρεται ρητά. Όλες οι δραστηριότητες και τα γεύματα είναι προαιρετικά.


Στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί διαμονή σε μονόκλινο, αυτό είναι εφικτό μόνο για εισιτήριο που περιλαμβάνει διαμονή στον παραδοσιακό ξενώνα και λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας, υπάρχει μόνο 1 μονόκλινο που θα διατεθεί με σειρά προτεραιότητας.

Για όσους επιθυμούν premium θέσεις, υπάρχει η δυνατότητα κατοχύρωσης τους με επιπρόσθετο κόστος. Οι premium θέσεις είναι περιορισμένες, ανάλογα με το πούλμαν και θα δίνονται με σειρά προτεραιότητας. Premium θέσεις είναι μπροστά δεξιά ή μπροστά πάνω για διώροφο, οι θέσεις πριν και μετά την πίσω έξοδο/σκαλιά δεξιά και η μέση της γαλαρίας. Το επιπρόσθετο κόστος της premium θέσης προστίθεται στο κανονικό εισιτήριο για να ισχύει η premium θέση.

Οι Active Sundays εναρμονίζονται πλήρως στους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από τις Αρχές. Συστήνεται οι συμμετέχοντες να φοράνε μάσκα κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο πούλμαν.

Όπως αναφέρεται και στους Όρους Συμμετοχής, τους οποίους παρακαλούμε να διαβάσεις πριν πάρεις εισιτήριο/α, η περιπέτεια θα διεξαχθεί μόνο σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών έγκαιρα.
Ακυρωτικά για πολυήμερες περιπέτειες και ειδικά για τη συγκεκριμένη σε συντομία - ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις, οποιοσδήποτε και να είναι ο λόγος:
Μέχρι τις 28-ΣΕΠ-2022 και ώρα 23:59 Ελλάδας = πλήρες refund (ακύρωση με επιστροφή χρημάτων ή σε μορφή voucher μείον 
€5.- έξοδα ακυρωτικών, εγγραφής και διεκπεραίωσης, με τη μορφή χρημάτων ή voucher/κουπονιού διάρκειας 30-60 ημερών) ή μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλη περιπέτεια ή άλλο άτομο με επιβάρυνση EUR25.-
Μέχρι τις 12-ΟΚΤ-2022 και ώρα 23:59 Ελλάδας = 50% refund (το εισιτήριο δεν είναι μεταφέρσιμο σε άλλη περιπέτεια και γίνεται επιστροφή χρημάτων ή δίνεται voucher/κουπόνι αξίας 50% του κόστους το εισιτηρίου) ή μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλο άτομο με επιβάρυνση EUR25.-
Από τις 13-ΟΚΤ-2022 ή NO SHOW = non-refundable, non-transferable (το εισιτήριο είναι μη-επιστρέψιμο σε χρήματα ή σε μορφή voucher, μη-εξαργυρώσιμο με οποιονδήποτε τρόπο και είναι μη-μεταφέρσιμο σε άλλη περιπέτεια - δεν γίνεται χρήση του σε άλλη περιπέτεια), προσφέρεται η δυνατότητα μέχρι 5 μέρες πριν την ημερομηνία της περιπέτειας να γίνει μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλο άτομο με επιβάρυνση EUR25.-
Εισιτήρια ή επιπρόσθετα addons που είναι εξαρχής non-refundable (μη επιστρέψιμα), όπως π.χ. Super Early Bird, LOCAL, special, exceptional own means (συμμετοχή με ιδία μέσα), premium θέσεις, "άδεια διπλανή θέση", διευθετήσεις φαγητού ή άλλων addon υπηρεσιών/προϊόντων ή όπου δίνεται δυνατότητα προκαταβολής/δόσεων, κλπ. εξαιρούνται από τα παραπάνω ακυρωτικά. Πλήρεις λεπτομέρειες για τα ακυρωτικά βρίσκονται στους Όρους Συμμετοχής.

Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες ενδέχεται να τροποποιηθούν ή ν' ακυρωθούν μερικά ή συνολικά, για οποιονδήποτε λόγο, ιδιαίτερα σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα ή άλλοι τεχνικοί ή αστάθμητοι παράγοντες που τυχόν παρουσιαστούν αποτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή την διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί.

Ειδικότερα για περιπέτειες που ενδέχεται να γίνουν σε ψηλό υψόμετρο ή χιονισμένο πεδίο, σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες, η πρόσβαση, ο όγκος και η ποιότητα χιονιού που θα επικρατούν την ημέρα της περιπέτειας στην περιοχή διεξαγωγής της περιπέτειας, είναι τέτοιες που δεν θα επιτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση για διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί, θα γίνει εναλλακτική/διαφοροποιημένη διαδρομή, ακόμη και σε διαφορετικό προορισμό αν κριθεί αναγκαίο.


Σε περίπτωση επιβολής νέων/επιπρόσθετων μέτρων από τις Αρχές σχετικά με covid19, ή άλλο θέμα, οι παραπάνω όροι, θα προσαρμοστούν ανάλογα για να εφαρμόζονται τα νέα/επιπρόσθετα μέτρα.

Με την εγγραφή σας καταλαβαίνετε κι αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής.
ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ | ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Εισιτήρια συμμετοχής εκδίδονται αυτόματα, ηλεκτρονικά, από το εξειδικευμένο σύστημα εγγραφών Eventbrite και τα λαμβάνεις στο email σου σε δευτερόλεπτα μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής σουΜε τον τρόπο αυτό κατοχυρώνεται άμεσα η θέση σου.

Επειδή μας το ζητήσατε, υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνεις εγγραφή και να πάρεις εισιτήριο συμμετοχής:

(α) Όπως πάντα, πατώντας το κουμπί "Register" ή "Πάρε Άμεσα Εισιτήριο" μεταφέρεσαι στο σύστημα εγγραφών Eventbrite και κάνεις άμεσα online ηλεκτρονική εγγραφή μέσω του. Αφού επιλέξεις αριθμό εισιτηρίων και συμπληρώσεις όλα τα πεδία ξεχωριστά και ειδικά για κάθε άτομο για το οποίο επιθυμείς να πάρεις εισιτήριο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε κάρτα (χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη VISA / MasterCard / AmericanExpress) ή λογαριασμό PayPal για να ολοκληρώσεις την εγγραφή σου και να εκδοθεί εισιτήριο/α συμμετοχής. Πατώντας το κουμπί 'Paypal Check Out' αν δεν έχεις Paypal, απλά δημιουργείς επιτόπου πολύ γρήγορα λογαριασμό επιλέγοντας χώρα Ελλάδα, και το λογαριασμό αυτό μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για ασφαλείς συναλλαγές οπουδήποτε στο διαδίκτυο. Το PayPal είναι ο ασφαλέστερος τρόπος ηλεκτρονικών πληρωμών παγκοσμίως που σας προφυλάσσει από το να δίνετε στοιχεία καρτών σας για αγορές, μια και παρέχει πλήρη έλεγχο διαχείρισης μέσω της πλατφόρμας του. Με τον τρόπο αυτό, κατοχυρώνεται άμεσα η θέση σου και λαμβάνεις στο email σου το/α εισιτήριο/α συμμετοχής για το/α οποίο/α έχεις κάνει εγγραφή, μέσα σε δευτερόλεπτα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αφού πρώτα δεις σχετική επιβεβαίωση στην οθόνη σου.
ή
(γ) Εναλλακτικά, πατώντας το κουμπί '
Εναλλακτική Offline Δήλωση Συμμετοχής", συμπληρώνεις offline μια φόρμα εγγραφής, μια για κάθε άτομο για το οποίο θες εισιτήριο (με τα στοιχεία του καθενός ξεχωριστά), στη σελίδα επιβεβαίωσης χρησιμοποιείς το ανάλογο κουμπί που αναγράφει το όνομα της περιπέτειας για να καταβάλεις το σχετικό αντίτιμο κατευθείαν με κάρτα (ή επιλέγεις να σου αποσταλούν στοιχεία κατάθεσης) και έχεις 24 ώρες από την ώρα που θα δηλώσεις συμμετοχή για να τακτοποιήσεις το αντίτιμο. Όταν επιβεβαιωθεί ότι τακτοποιήθηκε, θα σου αποσταλεί το σχετικό εισιτήριο/α στο email σου εντός 24-48 ωρών.​

Στη (β) περίπτωση που αναφέρεται πιο πάνω, δεν λαμβάνετε αυτόματα σε δευτερόλεπτα το/α εισιτήριο/α σας στο εμαιλ σας, αλλά εντός 24-28 ωρών μετά που θα τακτοποιήσετε το αντίτιμο συμμετοχής, εφόσον δεν έχει παρέλθει το όριο των 24 ωρών από την ώρα offline δήλωσης συμμετοχής.

Σε περίπτωση που παρέλθει το όριο των 24 ωρών, η offline δήλωση συμμετοχής ακυρώνεται αυτόματα. Αν ακόμη και μετά την παρέλευση των 24 ωρών επιθυμείτε να συμμετέχετε, θα πρέπει να κάνετε ξανά offline δήλωση συμμετοχής, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, διαφορετικά, θα έχετε την ευχέρεια να γραφτείτε σε λίστα αναμονής.
Όπως πάντα, Εγγραφή και άμεση κατοχύρωση θέσης με έκδοση εισιτηρίου ηλεκτρονικά μέσω Eventbrite πληρώνοντας με Paypal ή κάρτα:


Λεπτομέρειες για το κόστος συμμετοχής, ακυρωτικά, κλπ βρίσκονται στην ενότητα κάτω από την κεφαλίδα
"ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ, ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ, BLAH BLAH" πιο πάνω
Όπως αναφέρεται και στους Όρους Συμμετοχής, και στα "Ακυρωτικά" πιο πάνω, συμμετοχές που ακυρώνονται για οποιονδήποτε λόγο τις τελευταίες 15 μέρες πριν από πολυήμερη περιπέτεια ή αν για οποιονδήποτε λόγο τελικά δεν συμμετέχει κάποιος συμμετέχοντας,
​είναι μη-επιστρέψιμα, μη-εξαργυρώσιμα με οποιονδήποτε τρόπο (ούτε σαν voucher), και είναι μη-μεταφέρσιμα σε άλλη περιπέτεια,
​δηλαδή δεν μπορεί να γίνει χρήση τους για επόμενη περιπέτεια.
Αν δοκίμασες να πάρεις εισιτήριο κάνοντας εγγραφή στο σύστημα εγγραφών χρησιμοποιώντας ένα οποιοδήποτε από τα REGISTER λινκ πιο πάνω και δυσκολεύεσαι, μπορείς να κάνεις offline δήλωση συμμετοχής για να δηλώσεις τα στοιχεία σου και να καταβάλεις το αντίτιμο με άλλο, ηλεκτρονικό τρόπο.
Ο κανονικός τρόπος να πάρεις εισιτήριο είναι ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος εγγραφών Eventbrite, λινκ για το οποίο υπάρχουν πιο πάνω όπου γράφει REGISTER και είναι live - δηλαδή για να πάρεις άμεσα εισιτήριο χρησιμοποίησε το κουμπί REGISTER, επέλεξε αριθμό εισιτηρίων, συμπλήρωσε τα στοιχεία για κάθε συμμετέχοντα, κατέβαλε το αντίτιμο με κάρτα/paypal και θα λάβεις σε δευτερόλεπτα εισιτήριο/α στο εμαιλ σου.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
: κάνε offline δήλωση συμμετοχής για να καταβάλεις το αντίτιμο συμμετοχής με οποιαδήποτε κάρτα ή κατάθεση εντός 24 ωρών. Εφόσον τακτοποιηθεί εμπρόθεσμα, η θέση σου θα κατοχυρωθεί και θα σου αποσταλεί εισιτήριο συμμετοχής.
Σε περίπτωση που παρέλθει το όριο των 24 ωρών, η offline δήλωση συμμετοχής ακυρώνεται αυτόματα.
​Αν ακόμη και μετά την παρέλευση των 24 ωρών επιθυμείς να συμμετέχεις, θα πρέπει να κάνεις ξανά offline δήλωση συμμετοχής,
εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, διαφορετικά, θα έχεις την ευχέρεια να γραφτείς σε λίστα αναμονής.