Picture
Η Λίμνη Τσιβλού στην ορεινή Αχαΐα αποτελεί συναρπαστικό Φθινοπωρινό προορισμό για πεζοπορία στις κατάφυτες πλαγιές του Χελμού, σε μια κλασσική πεζοπορία που καθηλώνει με την εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς μονοπάτι.

Η απολαυστική διαδρομή είναι εύκολη και κατάλληλη και για αρχάριους. Η διαδρομή βρίσκεται σε υπέροχο μονοπάτι με πεύκα, πλατάνια, τρεχούμενα νερά, που κινείται παράλληλα με την κοίτη του ποταμού και δασικούς δρόμους τυλιγμένα στα χρώματα του Φθινοπώρου με όλες τις ζεστές αποχρώσεις αυτή την εποχή τοπίο, με κατάληξη στην πανέμορφη λίμνη Τσιβλού.

Picture
Σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 800m, η Λίμνη Τσιβλού οφείλει τον σχηματισμό της σε ένα βίαιο γεωλογικό ξέσπασμα της φύσης. Είναι φυσική λίμνη και μαζί με τη Λίμνη Δόξα, οι δύο ωραιότερες λίμνες της ΠελοποννήσουΜέχρι το 1913, στο μέρος που βρίσκεται σήμερα η λίμνη, βρισκόταν μια ανοιχτή κοιλάδα που στη μέση της έρεε ο ποταμός Κράθης. Στη δυτική πλευρά της κοιλάδας υπήρχε μια ρεματιά με ένα μικρό παραπόταμο του Κράθη. Στη συμβολή των δύο ποταμών υπήρχε ο μικρός γραφικός οικισμός του Τσιβλού. Στην ανατολική πλευρά της κοιλάδας βρισκόταν το χωριό της Συλίβαινας.

Η λίμνη δημιουργήθηκε στις 24 Μαρτίου 1913 όταν μετά από μια μεγάλη κατολίσθηση φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη με αποτέλεσμα τα νερά του να σβήσουν από τον χάρτη την Συλίβαινα δημιουργώντας όμως με τον καιρό την λίμνη Τσιβλού.
Η λίμνη έχει επιφάνεια 200 στρέμματα και βάθος 80m. Σήμερα η λίμνη Τσιβλού είναι ένας σημαντικότατος υγροβιότοπος που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας. 

Picture
Η συγκεκριμένη πεζοπορική διαδρομή είναι κατάλληλη και για Αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση με την προϋπόθεση ότι έχουν τον απαραίτητο ελάχιστο εξοπλισμό***

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 04 Νοεμβρίου 2020 αν κι εφόσον υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα εισιτήρια συμμετοχής.
​​
Σημείο Συνάντησης: Περιστέρι, Σταθμός Μετρό Άγιος Αντώνιος 

Ώρα Συνάντησης:  06:30
Ώρα Αναχώρησης: 07:00
Ώρα Επιστροφής:  ~22:00
Απόσταση Πεζοπορίας: 7Km περίπου
Διάρκεια Πεζοπορίας: 3-3,5hrs περίπου, με τις στάσεις
Υψομετρικά Ανάβασης: ~ +75m
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -373m
Βαθμός Δυσκολίας: 1
(Αν είσαι αρχάριος/α κάνε κλικ στα μπλε γράμματα του λινκ και διάβασε λεπτομέρειες σχετικά με το βαθμό δυσκολίας και τις απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση για να καταλάβεις κατά πόσο θα μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή την περιπέτεια)
Pictureclick for info
<<<  Κάνε κλικ στα βουναλάκια για να σιγουρευτείς ότι η συγκεκριμένη περιπέτεια είναι κατάλληλη για σένα με βάση τη φυσική σου κατάσταση (ΒΔ1 - επίπεδα δυσκολίας: 1-5 βουναλάκια. Διάβασε λεπτομέρειες κάνοντας κλικ τα βουναλάκια αν είσαι αρχάρια/ος ή χωρίς πολλή εμπειρία στο βουνό)

*** Ελάχιστος βασικός εξοπλισμός απαραίτητος για συμμετοχή: ***
 • ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ (όχι τύπου κλασικά timberland, όχι τύπου speedcross, όχι αθλητικά, όχι πολιτικά παπούτσια - να είναι πεζοπορικά ΜΠΟΤΑΚΙΑ κι όχι χαμηλά πεζοπορικά παπούτσια!) - δεν θα σου επιτραπεί να πεζοπορήσεις αν φοράς οτιδήποτε άλλο εκτός από ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ - πάτησε τα μπλε γράμματα, είναι link για να δεις πώς είναι τα πεζοπορικά μποτάκια
 • Πεζοπορικά Μπατόν προαιρετικά για τη συγκεκριμένη διαδρομή (όχι μπατόν ski, όχι γκλίτσες ή κλαράκια 😉 )
 • Σε περίπτωση που το τοπίο θα είναι λασπωμένο: Πεζοπορικές Γκέτες - όχι μάλλινες γκέτες!
 • Αδιάβροχο (έστω και μιας χρήσης)
 • Σακίδιο πλάτης με τα βασικά για τον καθένα
 • ​Νερό (τουλάχιστον 1,5 λτρ./άτομο για την πεζοπορία) + Σνακ μεγάλης θερμιδικής αξίας (πχ. μπάρα δημητριακών/ σοκολάτα)
 • Σκουφί + Γάντια + Buff / Μαντήλι Λαιμού αν είναι κρύο | Καπέλο + Γυαλιά Ηλίου + Αντιηλιακό αν έχει ήλιο/ζέστη
 • Έξτρα Ρούχα + αποσμητικό + Παπούτσια για μετά την πεζοπορία


Σε περίπτωση που δεν έχεις λογαριασμό PayPal, πατώντας το κουμπί 'Paypal Check Out' εκτός από Paypal, απλά να χρησιμοποιήσεις μια οποιαδήποτε κάρτα (χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη VISA / MasterCard / AmericanExpress). Το PayPal είναι ο ασφαλέστερος τρόπος ηλεκτρονικών πληρωμών παγκοσμίως που σε προφυλάσσει από το να δίνεις στοιχεία καρτών σου για αγορές, μια κι έχεις πλήρη έλεγχο διαχείρισης μέσω της πλατφόρμας του.

Όπως αναφέρεται και στους Όρους Συμμετοχής, τους οποίους παρακαλούμε να διαβάσεις πριν πάρεις εισιτήριο/α, η περιπέτεια θα διεξαχθεί μόνο σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών έγκαιρα.
ΕΙΔΙΚΑ Ακυρωτικά για τη συγκεκριμένη περιπέτεια, οποιοσδήποτε και να είναι ο λόγος - ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ:
 • Ακυρωτικά, ειδικά για τη συγκεκριμένη περιπέτεια, οποιοσδήποτε και να είναι ο λόγος:
  Τα εισιτήρια είναι μη-επιστρέψιμα, μη-μεταφέρσιμα σε άλλη μεταγενέστερη περιπέτεια και μη εξαργυρώσιμα με οποιοδήποτε τρόπο.
 • Εισιτήριο ενδέχεται να μεταφερθεί σε άλλο άτομο μέχρι και τις 14:00 την Τετάρτη 04 Νομβρίου 2020, μόνο εφόσον υπάρχει γραπτή προγενέστερη έγκριση των Active Sundays. Για να μεταφερθεί εισιτήριο σε άλλο άτομο, πρέπει πρώτα να αποσταλούν στοιχεία προτεινόμενου ατόμου για την αλλαγή, να διενεργηθεί τηλεφωνική μινι-συνέντευξη και να καταβληθεί από τον αιτούντα την αλλαγή επβάρυνση EUR5.- για την αλλαγή.
 • Σε περίπτωση που επιβληθούν μέτρα από τις Αρχές, τέτοια που να μην είναι εφικτό ή να απαγορεύεται να διεξαχθεί η περιπέτεια όπως προγραμματίστηκε, οι συμμετέχοντες θα λάβουν κουπόνι/voucher διάρκειας 90 ημερών αξίας ίσης με το ποσό που κατέβαλαν για την περιπέτεια μείον EUR5.- έξοδα ακυρωτικών και διεκπεραίωσης. Η περίπτωση αυτή δεν θα δημιουργεί λόγο αποζημίωσης χρηματικό ή/και σε είδος για μη παρασχεθείσες υπηρεσίες για οποιονδήποτε λόγο και δεν θα επιδέχεται απαίτησης οποιασδήποτε άλλης αποζημίωσης. O συμμετέχοντας, με την εγγραφή του, αυτόματα παραιτείται οποιωνδήποτε άλλων απαιτήσεων από τους Active Sundays.
Πλήρεις λεπτομέρειες για τα ακυρωτικά βρίσκονται στους Όρους Συμμετοχής.

Απαραίτητη, αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση συμμετοχής σε πεζοπορίες: πεζοπορικά ΜΠΟΤΑΚΙΑ (αν έρθεις χωρίς πεζοπορικά Μποτάκια δεν θα σου επιτραπεί να συμμετέχεις στην πεζοπορία).

Οι Active Sundays εναρμονίζονται πλήρως στους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από τις Αρχές. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφάλειας και προστασίας για την υγεία που ισχύουν από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ, οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες, το πούλμαν θα έχει μέγιστη πληρότητα στα 65% όπως προβλέπεται προς το παρόν και κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και θα διατηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες ενδέχεται να τροποποιηθούν ή ν' ακυρωθούν μερικά ή συνολικά, για οποιονδήποτε λόγο, ιδιαίτερα σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα ή άλλοι τεχνικοί ή αστάθμητοι παράγοντες που τυχόν παρουσιαστούν αποτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή την διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί.

Με την εγγραφή σας καταλαβαίνετε κι αποδέχεστε τους 
Όρους Συμμετοχής.