Picture
Η Λίμνη Τσιβλού στην ορεινή Αχαΐα αποτελεί συναρπαστικό Φθινοπωρινό προορισμό για πεζοπορία στις κατάφυτες πλαγιές του Χελμού, σε μια κλασσική πεζοπορία που καθηλώνει με την εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς μονοπάτι.

Η απολαυστική διαδρομή είναι εύκολη και κατάλληλη και για αρχάριους. Η διαδρομή βρίσκεται σε υπέροχο μονοπάτι με πεύκα, πλατάνια, τρεχούμενα νερά, που κινείται παράλληλα με την κοίτη του ποταμού και δασικούς δρόμους τυλιγμένα στα χρώματα του Φθινοπώρου με όλες τις ζεστές αποχρώσεις αυτή την εποχή τοπίο, με κατάληξη στην πανέμορφη λίμνη Τσιβλού.

Picture
Η λίμνη βρίσκεται σε υψόμετρο 800m και οφείλει τον σχηματισμό της σε ένα βίαιο γεωλογικό ξέσπασμα της φύσης. Είναι φυσική λίμνη και μαζί με τη Λίμνη Δόξα, οι δύο ωραιότερες λίμνες της ΠελοποννήσουΜέχρι το 1913, στο μέρος που βρίσκεται σήμερα η λίμνη, βρισκόταν μια ανοιχτή κοιλάδα που στη μέση της έρεε ο ποταμός Κράθης. Στη δυτική πλευρά της κοιλάδας υπήρχε μια ρεματιά με ένα μικρό παραπόταμο του Κράθη. Στη συμβολή των δύο ποταμών υπήρχε ο μικρός γραφικός οικισμός του Τσιβλού. Στην ανατολική πλευρά της κοιλάδας βρισκόταν το χωριό της Συλίβαινας.

Η λίμνη δημιουργήθηκε στις 24 Μαρτίου 1913 όταν μετά από μια μεγάλη κατολίσθηση φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη με αποτέλεσμα τα νερά του να σβήσουν από τον χάρτη την Συλίβαινα δημιουργώντας όμως με τον καιρό την λίμνη Τσιβλού.
Η λίμνη έχει επιφάνεια 200 στρέμματα και βάθος 80m. Σήμερα η λίμνη Τσιβλού είναι ένας σημαντικότατος υγροβιότοπος που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας. 

Picture
Η συγκεκριμένη πεζοπορική διαδρομή είναι κατάλληλη και για Αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση με την προϋπόθεση ότι έχουν τον απαραίτητο ελάχιστο εξοπλισμό***

Δηλώσεις συμμετοχής με έγκαιρη εγγραφή* για τις πρώτες 25 θέσεις ή μέχρι 20 Οκτωβρίου 2019 (όποιο έρθει πρώτο).
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 16 Νοεμβρίου 2019.
Μετά τις 16 Νοεμβρίου 2019, στην εξαιρετική περίπτωση που υπάρχουν ακόμη μερικές θέσεις διατίθενται, ή ανάλογα ενεργοποιείται αυτόματα waiting list και οι εγγραφές κλείνουν οριστικά στις 17:00 ώρα Ελλάδας δύο μέρες πριν την ημερομηνία της περιπέτειας.

Σημείο Συνάντησης: Περιστέρι, Σταθμός Μετρό Άγιος Αντώνιος 

Ώρα Συνάντησης:  06:30
Ώρα Αναχώρησης: 07:00
Ώρα Επιστροφής:  ~22:00
Απόσταση Πεζοπορίας: 7Km περίπου
Διάρκεια Πεζοπορίας: 3-3,5hrs περίπου, με τις στάσεις
Υψομετρικά Ανάβασης: ~ +75m
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -373m
Βαθμός Δυσκολίας: 1
(Αν είσαι αρχάριος/α κάνε κλικ πιο κάτω για να δεις κατά πόσο αυτή η περιπέτεια είναι κατάλληλη για εσένα)
*** Ελάχιστος βασικός εξοπλισμός απαραίτητος για συμμετοχή: ***
 • ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ (όχι τύπου κλασικά timberland, όχι τύπου speedcross, όχι αθλητικά, όχι πολιτικά παπούτσια - να είναι πεζοπορικά ΜΠΟΤΑΚΙΑ κι όχι χαμηλά πεζοπορικά παπούτσια!) - δεν θα σου επιτραπεί να πεζοπορήσεις αν φοράς οτιδήποτε άλλο εκτός από ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ - πάτησε τα μπλε γράμματα, είναι link για να δεις πώς είναι τα πεζοπορικά μποτάκια
 • Πεζοπορικά Μπατόν προαιρετικά για τη συγκεκριμένη διαδρομή (όχι μπατόν ski, όχι γκλίτσες ή κλαράκια 😉 )
 • Σε περίπτωση που το τοπίο θα είναι λασπωμένο: Πεζοπορικές Γκέτες - όχι μάλλινες γκέτες!
 • Αδιάβροχο (έστω και μιας χρήσης)
 • Σακίδιο πλάτης με τα βασικά για τον καθένα
 • ​Νερό (τουλάχιστον 1,5 λτρ./άτομο για την πεζοπορία) + Σνακ μεγάλης θερμιδικής αξίας (πχ. μπάρα δημητριακών/ σοκολάτα)
 • Σκουφί + Γάντια + Buff / Μαντήλι Λαιμού αν είναι κρύο | Καπέλο + Γυαλιά Ηλίου + Αντιηλιακό αν έχει ήλιο/ζέστη
 • Έξτρα Ρούχα + αποσμητικό + Παπούτσια για μετά την πεζοπορία
* Βοήθησε συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των περιπετειών των Active Sundays δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα. Οποιοσδήποτε δηλώνει συμμετοχή για τις πρώτες 25 θέσεις ή μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2019 (όποιο έρθει πρώτο), θα μπορεί να συμμετέχει, για τη συγκεκριμένη περιπέτεια, με την προνομιακή τιμή των EUR21 ενώ το κόστος συμμετοχής μεταγενέστερα διαμορφώνεται στα EUR25.

Όπως αναφέρεται και στους Όρους Συμμετοχής, τους οποίους παρακαλούμε να διαβάσεις πριν πάρεις εισητήριο/α, η περιπέτεια θα διεξαχθεί μόνο σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών έγκαιρα.
Ακυρωτικά για μονοήμερες περιπέτειες και ειδικά για τη συγκεκριμένη σε συντομία - ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις, οποιοσδήποτε και να είναι ο λόγος:
 • Μέχρι τις 07-ΝΟΕ-2019 και ώρα 23:59 Ελλάδας = πλήρες refund (δωρεάν ακύρωση με πλήρη επιστροφή χρημάτων ή σε μορφή voucher)
 • Μέχρι τις 15-ΝΟΕ-2019 και ώρα 23:59 Ελλάδας = 50% refund (το εισιτήριο δεν είναι μεταφέρσιμο σε άλλη περιπέτεια και γίνεται επιστροφή χρημάτων ή δίνεται voucher αξίας 50% του κόστους το εισιτηρίου)
 • Από τις 16-ΝΟΕ-2019 ή NO SHOW = non-refundable, non-transferrable (το εισιτήριο είναι μη-επιστρέψιμο σε χρήματα ή σε μορφή voucher, κι είναι μη-μεταφέρσιμο σε άλλο άτομο ή άλλη περιπέτεια)​
Σε κάθε περίπτωση, μεταφορά εισιτηρίου ή voucher για χρήση σε άλλη περιπέτεια μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ ΠΡΙΝ ισχύσουν οποιαδήποτε ακυρωτικά. Επίσης εισιτήρια που είναι εξαρχής non-refundable (μη επιστρέψιμα, όπως π.χ. super-early ή προκαταβολή κλπ.) εξαιρούνται από τα πιο πάνω ακυρωτικά. Πλήρεις λεπτομέρειες για τα ακυρωτικά βρίσκονται στους Όρους Συμμετοχής.

Απαραίτητη, αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση συμμετοχής σε πεζοπορίες: πεζοπορικά ΜΠΟΤΑΚΙΑ (αν έρθεις χωρίς πεζοπορικά μποτάκια δεν θα σου επιτραπεί να συμμετέχεις στην πεζοπορία).

Σε περίπτωση που δεν έχεις λογαριασμό PayPal, πατώντας το κουμπί 'Paypal Check Out' εκτός από Paypal, απλά να χρησιμοποιήσεις μια οποιαδήποτε κάρτα (χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη VISA / MasterCard / AmericanExpress). Το PayPal είναι ο ασφαλέστερος τρόπος ηλεκτρονικών πληρωμών παγκοσμίως που σε προφυλάσσει από το να δίνεις στοιχεία καρτών σου για αγορές, μια κι έχεις πλήρη έλεγχο διαχείρισης μέσω της πλατφόρμας του.
Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες ενδέχεται να τροποποιηθούν ή ν' ακυρωθούν μερικά ή συνολικά, για οποιονδήποτε λόγο, ιδιαίτερα σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα ή άλλοι τεχνικοί ή αστάθμητοι παράγοντες που τυχόν παρουσιαστούν αποτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή την διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί.