• Picture
  Έλα να φτιάξουμε το δικό μας επεισόδιο Game of Thrones πεζοπορώντας στην Οίτη με στόχο το  Σιδερένιο Θρόνο... στην Παύλιανη!

  Το ελληνικό version και πιστό αντίγραφο του Iron Throne βρίσκεται στο βουνό πάνω από το παρκάκι της Παύλιανης και είμαστε οι πρώτοι που το εγκαινιάσαμε επίσημα με μια πεζοπορική διαδρομή κατάλληλη και για αρχάριους!


  H απροσδόκητη έκπληξη σε σχέση με τη δημοφιλή σειρά, ήρθε από το υπέροχο χωριουδάκι της Παύλιανης, που οι Active Sundays έχουν τιμήσει αμέτρητες φορές με περιπέτειες στη σκιά της Οίτης - στα ελατόφυτα και πλατανοσκέπαστα μονοπάτια της δίπλα από τα γάργαρα νερά και το καταπληκτικό, με ευφάνταστες δημιουργίες παρκάκι που έχουν διακοσμήσει με μεράκι οι ντόπιοι. Οι μερακλήδες κατασκευαστές του χωριού, έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους, κατασκευάζοντας πιστό αντίγραφο του θρόνου που χρησιμοποιείται στα γυρίσματα της σειράς και το εγκατέστησαν σε μια κορυφή!

  Picture
  Ετοιμάσου λοιπόν για μια υπέροχη πεζοπορία στο ελατοσκέπαστο μονοπάτι προς την κορυφή που φιλοξενεί το Θρόνο όπου θα διαδραματιστεί "το δικό μας επεισόδιο" και αργότερα δραστηριότητες στο πλατανοσκέπαστο παρκάκι της Παύλιανης!

  ​Κι αν δεν έχεις εικόνα τί είναι το παρκάκι της Παύλιανης, θα ενθουσιαστείς: οι δημιουργικοί κάτοικοι της περιοχής φρόντισαν το καταπληκτικό βουνό και το καταπράσινο φαράγγι με τα τρεχούμενα νερά που διασχίζει το χωριό τους τόσο πολύ για να το χαίρονται, που σε κάποια σημεία το διαμόρφωσαν σε παιχνιδότοπο όχι μόνο για μικρούς, αλλά και για μεγάλους!

  Picture
  Η διαδρομή μας είναι αρχικά μέσα σε υπέροχο ελατόδασος και ορεινά λιβάδια με απέραντη, συναρπαστική θέα στις πλαγιές της Οίτης και τη Γκιώνας.

  Οι πρώτες πινελιές για το τί θα ακολουθήσει στο παρκάκι φαίνονται ήδη εδώ... μια πολυθρόνα ν' ατενίζει την άπλετη θέα που παίρνει την ανάσα, ο 'Θρόνος του Δία'  που το εσωτερικό του μοιάζει να βγήκε από ζωγραφιά του Βαν Γκογκ, και τα σπιτάκια της Άνω και Κάτω Παύλιανης να φαίνονται σαν ζωγραφιά ανάμεσα στο πράσινο, κολλημένα στην πλαγιά του βουνού...

  Picture
  Οι ξύλινες πινακίδες, ζωγραφισμένες στο χέρι, με την ευφάνταστη ονοματοδότηση των διαδρομών, οδηγούν σε σκιερά μονοπάτια όπου το φως φιλτράρεται μόνο μέσα από τις πυκνές φυλλωσιές των δέντρων - όπου τα έλατα, οι βελανιδιές, οι ιτιές και τα πλατάνια είναι τυλιγμένα από κισσούς. Το μονοπάτι που μοσχομυρίζει νωπό χώμα, σκίνα, κισσό και βελανίδια, είναι στολισμένο συχνά με μεγάλα και λαμπερά, σχεδόν εξωτικά, μωβ κρινάκια με κίτρινα στίγματα που θυμίζουν ορχιδέες, κυκλάμινα και άγριες βιολέτες, αναλόγως εποχής. Ακολουθώντας την ελικοειδή πορεία των νερών του ποταμού και ανάμεσα από μικρούς καταρράκτες το μονοπάτι περνάει πάνω από ξύλινα γεφυράκια, ενώ καρέκλες, τραπεζάκια, αιώρες, γκλίτσες είναι μερικές από τις μικρές ευχάριστες εκπλήξεις κατά μήκος της διαδρομής.

  Picture
  Στη συνέχεια, το αυτοσχέδιο παρκάκι που έχει στηθεί στις πηγές του Ασωπού από τους νέους του χωριού μέσα στο καταπράσινο δάσος με τα αιωνόβια δέντρα θα σ' εντυπωσιάσει και συνάμα θα σε συναρπάσει: παντού κρυμμένα μηνύματα, αστείες ατάκες, αλληγορικά σκηνικά και μη χάσεις τις αμέτρητες κούνιες, που με μεράκι έχουν στήσει σε 'τσαχπίνικα' σημεία για να σου κινήσουν το ενδιαφέρον και να δεις μια άλλη όψη του δάσους😍 
  Τα 
  παιχνίδια εκεί είναι φτιαγμένα από κορμούς δέντρων και όχι μόνο, με πολλή φαντασία και μεράκι. Στον χώρο υπάρχει επίσης zip-lineRiver-Volleyυπερμεγέθες ποδοσφαιράκι για αληθινούς παίκτες(!)ξύλινο μπαρ (χωρίς μπάρμαν και ποτά) και πάρα πολλά ακόμα, έκπληξη για να τ' ανακαλύψεις στη διαδρομή μας.

 • Picture
  Το παρκάκι βρίσκεται μεταξύ Άνω και Κάτω Παύλιανης Φθιώτιδας, που είναι χτισμένες παραδοσιακά, με αρχιτεκτονική που βασίζεται στην πέτρα και το ξύλο. ​Σε υψόμετρο 1050m, κοσμούν την είσοδο του κατάφυτου Εθνικού Δρυμού της Oίτης, σε μια περιοχή γεμάτη έλατα, με σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Το μοναδικό φυσικό Πάρκο στις πηγές του Ασωπού όπου το φαράγγι το διαρρέει, είναι γεμάτο με τρεχούμενα νερά, καταρράκτες, πλατάνια και πλούσια βλάστηση σε μαγευτικό τοπίο με βραχώδεις σχηματισμούς.

  Picture
  Η ιδέα αυτή για την κατασκευή του Σιδιρούν Θρόνου σιγόβραζε για δύο χρόνια με την εμμονή και την τρέλα που τους δέρνει κι έτσι η ιδιαίτερη αυτή κατασκευή πήρε σάρκα και οστά στις 10 Απριλίου 2019 με βάρος 700 κιλά!

  Για την κατασκευή του Θρόνου χρησιμοποιήθηκαν 300 kg σίδερο, 250 kg σιδερένιες λάμες, 30 kg ξύλο, 10 kg μπογιές, 10 kg τσιμέντο και 800 ώρες δουλειάς! Μάστορας και εθελοντές, πότε 10, πότε 20 πότε περισσότεροι… Για τη μεταφορά του στα 1.260 μέτρα υψόμετρο, επιστρατεύτηκε ένα αγωνιστικό off road όχημα 4Χ4, ένας θαρραλέος οδηγός και πολλά χέρια προκειμένου να σηκώσουν την ογκώδη σιδερένια κατασκευή...

  Όπως δήλωσαν οι κατασκευαστές.... Ο σιδερένιος Θρόνος, δημιουργήθηκε μετά την διαταγή που έδωσε ο Αίγκον ο Κατακτητής, στον Δράκο του, Βαλέριον, να λιώσει με την καυτερή του ανάσα χίλια σπαθιά των ηττημένων εχθρών του κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κατάκτησης (War of Conquest). Στον σιδερένιο Θρόνο, κάθεται ο Βασιλιάς των Andals και των πρώτων Ανθρώπων και απο σήμερα θα στέκει επιβλητικός στην κορυφή του κόσμου, στην Παύλιανη!

  Picture
  Για καφέ και γλυκό στην Παύλιανη θα μας περιποιηθεί ο φίλος μας Νικόλας στο πιο γλυκό και όμορφο καφέ της περιοχής κτισμένο με πέτρα και ξύλο, με φανταστική θέα από τις τεράστιες του τζαμαρίες προς το δάσος της Οίτης ακόμα μέχρι και το Μαλιακό / Λαμία, σερβίροντας μας πολύ καλούς καφέδες, ζεστή σοκολάτα και τη θρυλική τους πορτοκαλόπιτα!... (κάθε φορά που πάμε τους ξεπαστρεύουμε 2-3 ταψιά!!)


 • Pictureclick for info
  <<<  Κάνε κλικ στα βουναλάκια για να σιγουρευτείς ότι η συγκεκριμένη περιπέτεια είναι κατάλληλη για σένα με βάση τη φυσική σου κατάσταση (ΒΔ1 - επίπεδα δυσκολίας: 1-5 βουναλάκια. Διάβασε λεπτομέρειες κάνοντας κλικ τα βουναλάκια αν είσαι αρχάρι@ ή χωρίς πολλή εμπειρία στο βουνό)

  Picture
  Η συγκεκριμένη πεζοπορική διαδρομή είναι κατάλληλη και για Αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση με την προϋπόθεση ότι έχουν τον απαραίτητο ελάχιστο εξοπλισμό (αναγράφεται στην ενότητα "Τί να έχω μαζί")

  (Αν είσαι αρχάρι@ κάνε κλικ στα μπλε γράμματα του λινκ και διάβασε λεπτομέρειες σχετικά με το βαθμό δυσκολίας και τις απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση για να καταλάβεις κατά πόσο θα μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή την περιπέτεια)


  Picture

  Ημερομηνία: 22 Μαΐου 2021

  Picture

  Ώρα Συνάντησης: 06:30


  Picture

  ​Ώρα Αναχώρησης: 07:00

  Picture

  ​Ώρα Επιστροφής: ~ 22:00


  Picture

  ​Απόσταση Πεζοπορίας: ~ 7Km περίπου

  Picture

  ​Διάρκεια Πεζοπορίας: ~ 4 ώρες, μαζί με τις στάσεις


  Picture

  ​Υψομετρικά Ανάβασης: 312m

  Picture

  ​Υψομετρικά Κατάβασης: 296m


  Picture
  Picture

  ​Προορισμός: ΦΘΙΩΤΙΔΑ

 • *** Ελάχιστος βασικός εξοπλισμός απαραίτητος για συμμετοχή: ***
  • ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ (όχι τύπου κλασικά timberland, όχι τύπου speedcross, όχι αθλητικά, όχι πολιτικά παπούτσια - να είναι πεζοπορικά ΜΠΟΤΑΚΙΑ κι όχι χαμηλά πεζοπορικά παπούτσια!)
  • Πεζοπορικά Μπατόν προαιρετικά για τη συγκεκριμένη διαδρομή (όχι μπατόν ski, όχι γκλίτσες ή κλαράκια 😉 )
  • Σε περίπτωση που το τοπίο θα είναι λασπωμένο: Πεζοπορικές Γκέτες - όχι μάλλινες γκέτες!
  • Αδιάβροχο (έστω και μιας χρήσης)
  • Σακίδιο πλάτης με τα βασικά για τον καθένα
  • ​Νερό (τουλάχιστον 1,5 λτρ./άτομο για την πεζοπορία) + Σνακ μεγάλης θερμιδικής αξίας (πχ. μπάρα δημητριακών/ σοκολάτα)
  • Σκουφί + Γάντια + Buff / Μαντήλι Λαιμού αν είναι κρύο | Καπέλο + Γυαλιά Ηλίου + Αντιηλιακό αν έχει ήλιο/ζέστη
  • Έξτρα Ρούχα + αποσμητικό + Παπούτσια για μετά την πεζοπορία
 • ​ * Βοήθησε συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των περιπετειών των Active Sundays δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα. Ενόψη περιορισμένης χωρητικότητας στα πούλμαν λόγω covid19, οποιοσδήποτε δηλώνει συμμετοχή για τις πρώτες 20 θέσεις ή μέχρι τις 07 Μαΐου 2021 (όποιο έρθει πρώτο), θα μπορεί να συμμετέχει, για τη συγκεκριμένη περιπέτεια, με την προνομιακή τιμή των EUR22,99 ενώ το κόστος συμμετοχής μεταγενέστερα διαμορφώνεται στα EUR28,99. *** Το κόστος συμμετοχής θα διαφοροποιηθεί όταν επανέλθει η πληρότητα στα πούλμαν σε 100%.***

  Tο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει μεταφορά από/προς Αθήνα με σύγχρονο πούλμαν, έμπειρους συνοδούς/εκπαιδευτές ορεινής πεζοπορίας πιστοποιημένους στις πρώτες βοήθειες ανά 10-15 άτομα, το σχεδιασμό, οργάνωση, test run, αναλυτική ενημέρωση και υλοποίηση της συγκεκριμένης περιπέτειας, όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση της περιπέτειας (ασύρματη επικοινωνία, πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία κλπ και ανάλογα, όπου χρειάζεται, ειδικός εξοπλισμός), καφέ Starbucks on the go και φωτογραφικό υλικό από την περιπέτεια. Δεν περιλαμβάνεται φαγητό, εξοπλισμός ή οτιδήποτε άλλο δεν αναφέρεται ρητά.

  Για όσους επιθυμούν premium θέσεις, υπάρχει η δυνατότητα κατοχύρωσης τους με επιπρόσθετο κόστος. Οι premium θέσεις είναι περιορισμένες, ανάλογα με το πούλμαν και θα δίνονται με σειρά προτεραιότητας. Premium θέσεις είναι μπροστά δεξιά ή μπροστά πάνω για διώροφο, οι θέσεις πριν και μετά την πίσω έξοδο/σκαλιά δεξιά και η μέση της γαλαρίας. Το επιπρόσθετο κόστος της premium θέσης προστίθεται στο κανονικό εισιτήριο για να ισχύει η premium θέση.

  Με γνώμονα την ασφάλεια και πιθανές γενικότερες ανησυχίες, δίνεται κατ' εξαίρεση η ευχέρεια να συμμετέχετε με ιδία μέσα, με εισιτήριο συμμετοχής που δεν περιλαμβάνει καμία μεταφορά (σημειώστε ότι η συγκεκριμένη διαδρομή είναι κυκλική) ή αν επιθυμείτε, να κατοχυρώσετε "άδεια διπλανή θέση" μέσα στο πούλμαν, με επιπρόσθετο κόστος.

  Οι Active Sundays εναρμονίζονται πλήρως στους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από τις Αρχές. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφάλειας και προστασίας για την υγεία που ισχύουν από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ, οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες, το πούλμαν θα έχει μέγιστη πληρότητα όπως προβλέπεται από τις Αρχές και κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και θα διατηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. 
  Όπως και πριν το lockdown, θα εφαρμοστούν τα ακόλουθα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας της υγείας:
  • Απολύμανση πούλμαν
  • Θερμομέτρηση και χρήση αντισηπτικού χεριών πριν την επιβίβαση στο πούλμαν
  • Χρήση μάσκας στη διάρκεια παραμονής μέσα στο πούλμαν
  • Επίσης, (αν επιβληθεί κάτι τέτοιο από τις Αρχές) θα πρέπει την ημέρα της συμμετοχής σας στην περιπέτεια να έχετε μαζί σας έγκυρη δήλωση αποτελέσματος για αρνητικό self test για covid19

  Όπως αναφέρεται και στους Όρους Συμμετοχής, τους οποίους παρακαλούμε να διαβάσεις πριν πάρεις εισητήριο/α, η περιπέτεια θα διεξαχθεί μόνο σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών έγκαιρα.
  Ακυρωτικά για μονοήμερες περιπέτειες και ειδικά για τη συγκεκριμένη σε συντομία - ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις, οποιοσδήποτε και να είναι ο λόγος:
  Μέχρι τις 07-ΜΑΪ-2021 και ώρα 23:59 Ελλάδας = πλήρες refund (ακύρωση με επιστροφή χρημάτων ή σε μορφή voucher μείον 
  €5.- έξοδα ακυρωτικών, εγγραφής και διεκπεραίωσης, με τη μορφή χρημάτων ή voucher/κουπονιού διάρκειας 30-60 ημερών) ή μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλη περιπέτεια ή άλλο άτομο με επιβάρυνση EUR5.-
  Μέχρι τις 14-ΜΑΪ-2021 και ώρα 23:59 Ελλάδας = 50% refund (το εισιτήριο δεν είναι μεταφέρσιμο σε άλλη περιπέτεια και γίνεται επιστροφή χρημάτων ή δίνεται voucher/κουπόνι αξίας 50% του κόστους το εισιτηρίου) ή μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλο άτομο με επιβάρυνση EUR5.-
  Από τις 15-ΜΑΪ-2021 ή NO SHOW = non-refundable, non-transferable (το εισιτήριο είναι μη-επιστρέψιμο σε χρήματα ή σε μορφή voucher, μη-εξαργυρώσιμο με οποιονδήποτε τρόπο και είναι μη-μεταφέρσιμο σε άλλη περιπέτεια - δεν γίνεται χρήση του σε άλλη περιπέτεια), προσφέρεται η δυνατότητα μέχρι 5 μέρες πριν την ημερομηνία της περιπέτειας να γίνει μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλο άτομο με επιβάρυνση EUR5.-
  Εισιτήρια ή επιπρόσθετα addons που είναι εξαρχής non-refundable (μη επιστρέψιμα), όπως π.χ. Super Early Bird, LOCAL, special, exceptional own means (συμμετοχή με ιδία μέσα), premium θέσεις, "άδεια διπλανή θέση", διευθετήσεις φαγητού ή άλλων addon υπηρεσιών/προϊόντων ή όπου δίνεται δυνατότητα προκαταβολής/δόσεων, κλπ. εξαιρούνται από τα παραπάνω ακυρωτικά. Πλήρεις λεπτομέρειες για τα ακυρωτικά βρίσκονται στους Όρους Συμμετοχής.

  Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες ενδέχεται να τροποποιηθούν ή ν' ακυρωθούν μερικά ή συνολικά, για οποιονδήποτε λόγο, ιδιαίτερα σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα ή άλλοι τεχνικοί ή αστάθμητοι παράγοντες που τυχόν παρουσιαστούν αποτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή την διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί.

  Με την εγγραφή σας καταλαβαίνετε κι αποδέχεστε τους 
  Όρους Συμμετοχής.


Σε περίπτωση που δεν έχεις λογαριασμό PayPal, πατώντας το κουμπί 'Paypal Check Out' εκτός από Paypal, απλά να χρησιμοποιήσεις μια οποιαδήποτε κάρτα (χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη VISA / MasterCard / AmericanExpress). Το PayPal είναι ο ασφαλέστερος τρόπος ηλεκτρονικών πληρωμών παγκοσμίως που σε προφυλάσσει από το να δίνεις στοιχεία καρτών σου για αγορές, μια κι έχεις πλήρη έλεγχο διαχείρισης μέσω της πλατφόρμας του.