activerafting λουσιοσ SPRING EDITION | 22.05.2021

 • Picture
  Με την άνοιξη να οργιάζει, ευκαιρία να χαρούμε και πάλι μια περιπέτεια δροσιάς στα νερά του αγαπημένου Λούσιου ποταμού...!!! Σαββατιάτικα (!) με εντυπωσιακό rafting...!!!


  Το rafting θα πραγματοποιηθεί από άρτια εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους οδηγούς ποταμού, γνώστες του αντικειμένου, με πολυετή εμπειρία στο συγκεκριμένο ποτάμι. Με μακρόχονη πείρα στο rafting, οι οδηγοί είναι ευγενικοί και εμψυχωτικοί, με ευχάριστη διάθεση για παιχνίδι και διασκέδαση μέσα στο υδάτινο στοιχείο, μια επιπρόσθετη παράμετρο πλέον συνυφασμένη με μια Active περιπέτεια :)

  Picture
  Με γνώμονα την ασφάλεια και την εξειδίκευση, το παρεάκι των Active Sundays θα χαρεί τα γάργαρα νερά του Λούσιου και του Αλφειού σε μια 2,5-ωρη κατάβαση χορταστικού rafting  μια και στη συγκεκριμένη περιοχή είναι από τις πιο παιχνιδιάρικες και ενδιαφέρουσες από άποψης περιπέτειας διαδρομές σε ένα φανταστικό τοπίο με κατακόρυφα βράχια, πανέμορφη παρόχθια βλάστηση με πυκνά δέντρα, καταρράκτες και παλιά γεφύρια...

  Οι συμμετέχοντες που θα συμμετέχουν στο rafting θα μεταφερθούν στην αφετηρία της διαδρομής όπου θα τους δοθεί εξοπλισμός rafting - ολόσωμη στολή νεοπρέν, παπούτσια/καλτσάκια (αποστειρωμένα) καθώς και κράνος, κουπί, σωσίβιο και ακολούθως θα γίνει η απαραίτητη ενημέρωση για την ασφαλή κατάβαση του ποταμού πριν την διασκεδαστική κατάβαση στο ποτάμι που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη.

  Μετά το rafting, θα γίνει σύντομη μεταφορά των συμμετεχόντων σε κοντινό χωριό όπου θα έχουν την ευκαιρία ν' αλλάξουν ρούχα και αργότερα θα μεταφερθούμε στην γραφική Καρύταινα για φαγητό.

 • Picture
  ​Ο Λούσιος είναι ποταμός της Πελοποννήσου, παραπόταμος του Αλφειού, με μήκος περίπου 23 χιλιομέτρων που πηγάζει από το οροπέδιο της Καρκαλούς και εκβάλλει στην περιοχή της Καρύταινας. Σύμφωνα με την παράδοση, σ΄ αυτόν "λούστηκε"  ο Δίας από τις νύμφες Θεισόα, Νέδα και Αγνώ όταν γεννήθηκε. Τα νερά του διατηρούν την ίδια θερμοκρασία χειμώνα καλοκαίρι.  Picture
  ​Αφού περάσει δυτικά της Δημητσάνας καταλήγει στον Αλφειό ποταμό (κοντά στην Καρύταινα), έχοντας διασχύσει ένα από τα ωραιότερα φαράγγια της χώρας, μήκους 15 χλμ., που το ύψος του ξεπερνά τα 300 μέτρα - το φαράγγι του Λούσιου (θα το πεζοπορήσουμε στις 30.05.2021). Η παρόχθια περιοχή του Λούσιου στο μεγαλύτερο τμήμα του είναι απόκρημνη, ενώ υψώνονται κοφτεροί βράχοι, κάνοντας αδύνατο το πέρασμα μέσα από αυτούς. Έτσι δημιουργήθηκε το ιδιαίτερου φυσικού κάλλους φαράγγι του, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

  Picture
  Η Καρύταινα, που το 13ο αιώνα διετέλεσε πρωτεύουσα μίας από τις βαρωνίες των Φράγκων, είναι χτισμένη σε κορυφή λόφου γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο, στο χώρο της αρχαίας Βρένθης. Πήρε το όνομα της από την λέξη κάρυον=καρύδι. Η περιοχή διακρίνεται ιδιαίτερα για τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα που της προσδίδουν τα σπίτια, το κάστρο και οι βυζαντινού ρυθμού εκκλησίες και έχει αναγνωριστεί ως παραδοσιακός οικισμός.

 • Επίπεδο ΔυσκολίαςRafting:
  Pictureclick for info
  <<<  Επίπεδο Δυσκολίας Rafting: 2+
  (κατάλληλο και για αρχάριους και παιδιά 12+)
  Κλάση 2: Κάποια ταραγμένα νερά, ίσως μερικά βράχια, μπορεί να απαιτούν κάποιους ελιγμούς. (Επίπεδο δεξιοτήτων: Βασική δεξιοτεχνία κωπηλασίας) (π.χ. Λούσιος, Βοϊδομάτης)

  Picture
  Η συγκεκριμένη δραστηριότητα rafting είναι κατάλληλη και για Αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση, καλή ψυχική υγεία και γνώσεις κολύμβησης, με την προϋπόθεση ότι έχουν τον απαραίτητο ελάχιστο εξοπλισμό (αναγράφεται στην ενότητα "Τί να έχω μαζί")


  Picture

  Ημερομηνία: 22 Μαΐου 2021

  Picture

  Ώρα Συνάντησης: 06:30


  Picture

  ​Ώρα Αναχώρησης: 07:00

  Picture

  ​Ώρα Επιστροφής: ~ 22:00


  Picture

  ​Απόσταση Rafting: ~ 7Km περίπου

  Picture

  ​Διάρκεια Δραστηριότητας : ~ 4-5hrs περίπου ( ~2hrs το rafting)


  Picture

  ​Υψομετρικά Ανάβασης: N/A

  Picture

  ​Υψομετρικά Κατάβασης: N/A


  Picture
  Picture

  ​Προορισμός: ΑΡΚΑΔΙΑ

 • Ο εξοπλισμός για rafting θα δοθεί επιτόπου και θα γίνει σύντομο briefing για τη χρήση του.
  Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους πετσέτα, δεύτερα ρούχα + παπούτσια, τσάντα/σακούλα για τα βρεγμένα. Όταν έρθουν πρέπει να
   φοράνε ήδη μαγιό κάτω από τα ρούχα τους, καθώς και παπούτσια που θα βραχούν.

 • ​ * Βοήθησε συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των περιπετειών των Active Sundays δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα. Ενόψη περιορισμένης χωρητικότητας στα πούλμαν λόγω covid19, οποιοσδήποτε δηλώνει συμμετοχή για τις πρώτες 20 θέσεις ή μέχρι τις 06 Μαΐου 2021 (όποιο έρθει πρώτο), θα μπορεί να συμμετέχει, για τη συγκεκριμένη περιπέτεια, με την προνομιακή τιμή των EUR67,99 ενώ το κόστος συμμετοχής μεταγενέστερα διαμορφώνεται στα EUR72,99. *** Το κόστος συμμετοχής θα διαφοροποιηθεί όταν επανέλθει η πληρότητα στα πούλμαν σε 100%.***

  Tο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει μεταφορά από/προς Αθήνα με σύγχρονο πούλμαν, έμπειρους συνοδούς/εκπαιδευτές rafting πιστοποιημένους στις πρώτες βοήθειες ανά 8 άτομα, τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη διενέργεια του rafting (σκάφος, στολή νεοπρέν, κράνος, κουπί, αδιάβροχο, νεοπρέν παπουύτσια), μινι-εκπαίδευση για χρήση του εξοπλισμού και δεξιότητας rafting, το σχεδιασμό, οργάνωση, test run, αναλυτική ενημέρωση και υλοποίηση της συγκεκριμένης περιπέτειας, όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση της περιπέτειας (ασύρματη επικοινωνία, πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία κλπ και ανάλογα, όπου χρειάζεται, ειδικός εξοπλισμός), καφέ Starbucks on the go και φωτογραφικό υλικό από την περιπέτεια. Δεν περιλαμβάνεται φαγητό, άλλος εξοπλισμός ή οτιδήποτε άλλο δεν αναφέρεται ρητά.

  Για όσους επιθυμούν premium θέσεις, υπάρχει η δυνατότητα κατοχύρωσης τους με επιπρόσθετο κόστος. Οι premium θέσεις είναι περιορισμένες, ανάλογα με το πούλμαν και θα δίνονται με σειρά προτεραιότητας. Premium θέσεις είναι μπροστά δεξιά ή μπροστά πάνω για διώροφο, οι θέσεις πριν και μετά την πίσω έξοδο/σκαλιά δεξιά και η μέση της γαλαρίας. Το επιπρόσθετο κόστος της premium θέσης προστίθεται στο κανονικό εισιτήριο για να ισχύει η premium θέση.

  Με γνώμονα την ασφάλεια και πιθανές γενικότερες ανησυχίες, δίνεται κατ' εξαίρεση η ευχέρεια να συμμετέχετε με ιδία μέσα, με εισιτήριο συμμετοχής που δεν περιλαμβάνει καμία μεταφορά (σημειώστε ότι η συγκεκριμένη διαδρομή δεν είναι κυκλική) ή αν επιθυμείτε, να κατοχυρώσετε "άδεια διπλανή θέση" μέσα στο πούλμαν, με επιπρόσθετο κόστος. Το επιπρόσθετο κόστος της άδειας θέσης προστίθεται στο κανονικό εισιτήριο για να ισχύει η άδεια θέση.

  Οι Active Sundays εναρμονίζονται πλήρως στους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από τις Αρχές. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφάλειας και προστασίας για την υγεία που ισχύουν από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ, οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες, το πούλμαν θα έχει μέγιστη πληρότητα όπως προβλέπεται από τις Αρχές και κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και θα διατηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Όπως και πριν το lockdown, θα εφαρμοστούν τα ακόλουθα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας της υγείας:
  • Απολύμανση πούλμαν
  • Θερμομέτρηση και χρήση αντισηπτικού χεριών πριν την επιβίβαση στο πούλμαν
  • Χρήση μάσκας στη διάρκεια παραμονής μέσα στο πούλμαν
  • Επίσης, (αν επιβληθεί κάτι τέτοιο από τις Αρχές) θα πρέπει την ημέρα της συμμετοχής σας στην περιπέτεια να έχετε μαζί σας έγκυρη δήλωση αποτελέσματος για αρνητικό self test για covid19

  Όπως αναφέρεται και στους Όρους Συμμετοχής, τους οποίους παρακαλούμε να διαβάσεις πριν πάρεις εισητήριο/α, η περιπέτεια θα διεξαχθεί μόνο σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών έγκαιρα.
  Ακυρωτικά για μονοήμερες περιπέτειες και ειδικά για τη συγκεκριμένη σε συντομία - ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις, οποιοσδήποτε και να είναι ο λόγος:
  Μέχρι τις 07-ΜΑΪ-2021 και ώρα 23:59 Ελλάδας = πλήρες refund (ακύρωση με επιστροφή χρημάτων ή σε μορφή voucher μείον 
  €5.- έξοδα ακυρωτικών, εγγραφής και διεκπεραίωσης, με τη μορφή χρημάτων ή voucher/κουπονιού διάρκειας 30-60 ημερών) ή μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλη περιπέτεια ή άλλο άτομο με επιβάρυνση EUR5.-
  Μέχρι τις 14-ΜΑΪ-2021 και ώρα 23:59 Ελλάδας = 50% refund (το εισιτήριο δεν είναι μεταφέρσιμο σε άλλη περιπέτεια και γίνεται επιστροφή χρημάτων ή δίνεται voucher/κουπόνι αξίας 50% του κόστους το εισιτηρίου) ή μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλο άτομο με επιβάρυνση EUR5.-
  Από τις 15-ΜΑΪ-2021 ή NO SHOW = non-refundable, non-transferable (το εισιτήριο είναι μη-επιστρέψιμο σε χρήματα ή σε μορφή voucher, μη-εξαργυρώσιμο με οποιονδήποτε τρόπο και είναι μη-μεταφέρσιμο σε άλλη περιπέτεια - δεν γίνεται χρήση του σε άλλη περιπέτεια), προσφέρεται η δυνατότητα μέχρι 5 μέρες πριν την ημερομηνία της περιπέτειας να γίνει μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλο άτομο με επιβάρυνση EUR5.-
  Εισιτήρια ή επιπρόσθετα addons που είναι εξαρχής non-refundable (μη επιστρέψιμα), όπως π.χ. Super Early Bird, LOCAL, special, exceptional own means (συμμετοχή με ιδία μέσα), premium θέσεις, "άδεια διπλανή θέση", διευθετήσεις φαγητού ή άλλων addon υπηρεσιών/προϊόντων ή όπου δίνεται δυνατότητα προκαταβολής/δόσεων, κλπ. εξαιρούνται από τα παραπάνω ακυρωτικά. Πλήρεις λεπτομέρειες για τα ακυρωτικά βρίσκονται στους Όρους Συμμετοχής.

  Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες ενδέχεται να τροποποιηθούν ή ν' ακυρωθούν μερικά ή συνολικά, για οποιονδήποτε λόγο, ιδιαίτερα σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα ή άλλοι τεχνικοί ή αστάθμητοι παράγοντες που τυχόν παρουσιαστούν αποτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή την διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί.

  Με την εγγραφή σας καταλαβαίνετε κι αποδέχεστε τους 
  Όρους Συμμετοχής.


Σε περίπτωση που δεν έχεις λογαριασμό PayPal, πατώντας το κουμπί 'Paypal Check Out' εκτός από Paypal, απλά να χρησιμοποιήσεις μια οποιαδήποτε κάρτα (χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη VISA / MasterCard / AmericanExpress). Το PayPal είναι ο ασφαλέστερος τρόπος ηλεκτρονικών πληρωμών παγκοσμίως που σε προφυλάσσει από το να δίνεις στοιχεία καρτών σου για αγορές, μια κι έχεις πλήρη έλεγχο διαχείρισης μέσω της πλατφόρμας του.