Picture
Φύγαμε για ένα υπέροχο τετραήμερο σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας!...

Θα ζήσουμε μια πανδαισία εμπειριών στην μαγευτική φύση ψηλά στη Μακεδονία, στην καρδιά του φθινοπώρου, την καταλληλότερη εποχή για να την  επισκεφθεί κανείς... 
​28η Οκτωβρίου Active (αλλά και χαλαρά) στη Λίμνη Κερκίνη!


Είναι τόσο αφάνταστα όμορφη που όσες φωτογραφίες και να δεις και όσες εντυπωσιακές λέξεις και να γράψεις για αυτή, απλά θα την αδικήσουν!...

Στη Λίμνη Κερκίνη, ο άνθρωπος συναντά το περιβάλλον, τη φύση, το νερό, την ηρεμία, τις δραστηριότητες και εμείς, ένα ονειρικό μικρό "καταφύγιο".

Έλα για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου, να γνωρίσεις καταπληκτικούς, θετικούς ανθρώπους που θα γίνουν φίλοι σου, να δημιουργήσεις όμορφες αναμνήσεις που θα σε συνοδεύουν στην καθημερινότητα σου και ν' αποτυπώσεις στο μυαλό σου μια αξέχαστη εμπειρία στην υπέροχη φύση της Μακεδονίας!

Let's Get Together to Do More Good!
Με την ευκαιρία αυτή, βοήθησε μας να συμβάλουμε στην ανάπλαση των πανέμορφων τοπίων που όλοι χαιρόμασταν και χάθηκαν από τις πυρκαγιές. Σε συνεργασία με τα Δασαρχεία κάθε περιοχής που πλήγηκε από τις πρόσφατες πυρκαγιές, οι Active Sundays προγραμματίζουν projects καθαρισμού και ανάπλασης μονοπατιών. Μπορείς προαιρετικά να βοηθήσεις, συμβάλλοντας κατ' αρχήν οικονομικά, και αργότερα, αν μπορείς, με τα ίδια σου τα χέρια!
Μοιράσου το με φίλους για ακόμη μεγαλύτερο impact - η όποια προσφορά θα κάνει τη διαφορά και θα βοηθήσει το έργο όλων μας. Σ' ευχαριστούμε θερμά για την όποια συμβολή σου εκ των προτέρων!
Picture
Ποιός είπε ότι, όταν ο άνθρωπος παρεμβαίνει στη φύση, δεν γεννιέται κάτι υπέροχο;
Η Λίμνη Κερκίνη γεννήθηκε από ένα φράγμα που δημιουργήθηκε το 1932 και με το πέρασμα του χρόνου μεταμορφώθηκε σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό με παρούσα πάντα την εκθαμβωτική ομορφιά της Μακεδονίας.​
​​Ο οικοτουρισμός παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή: παρατήρηση πουλιών, κανό, βαρκάδα, ποδηλασία ή και απλή βόλτα – όλες δραστηριότητες που ενθουσιάζουν και αναζωογονούν.

Οι εναλλαγές του τοπίου, μοναδικές. Σε κάποια σημεία ένα μοβ-πράσινο χαλί σκεπάζει τη λίμνη – και ναι, είναι νούφαρα! Στο ανατολικό τμήμα της τα νούφαρα που τη σκεπάζουν είναι κίτρινα, ενώ το φθινόπωρο, αντικατοπτρίζεται το πανέμορφο όρος Μπέλες σαν κιτρινόχρυσο τείχος μέσα στη Λίμνη, δίνοντας μια άλλη διάσταση μαγείας στις ζεστές αποχρώσεις που το στολίζουν.

Picture
​​


Με την άφιξή μας, θα μας περιμένουν οι γνωστές 'Πλάβες' για βαρκάδα* στο μυσταγωγικό ηλιοβασίλεμα της Λίμνης Κερκίνης με φόντο το Όρος Μπέλλες πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και φαγητό.


Picture

​Την επόμενη μέρα, αφού πάρουμε δυνάμεις με το πρωινό μας, θα έχουμε το κύριο μενού της περιπέτειας μας. Θα πεζοπορήσουμε ένα πανέμορφο μονοπάτι στο Όρος Μπέλλες, με καταπληκτική θέα προς τη Λίμνη Κερκίνη, μέσα σε καταπράσινες συστάδες από οξιές, καστανιές, πλατάνια και δρυς, τρεχούμενα νερά, αμέτρητα αγριολούλουδα και απομεινάρια παλιών οχυρών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα φθινοπωρινά χρώματα αναμένεται να έχουν δημιουργήσει την απόλυτη ατμόσφαιρα για μια αξέχαστη εμπειρία πεζοπορίας στις κατάφυτες πλαγιές του Μπέλλες, με αποκορύφωμα, αν είμαστε τυχεροί, να δούμε και άγρια άλογα όπως έχουμε την τύχη να θαυμάσουμε άλλες φορές.

Ανάμεσα στις υπέροχες οξιές, τα τρεχούμενα νερά και το μαγευτικό, καθηλωτικό τοπίο που δεν χορταίνεις να βλέπεις, θα καταλήξουμε για φαγητό σε φημισμένη ταβέρνα της περιοχής.

Μετά το φαγητό θα υπάρχει η ευκαιρία για απλά ξεκούραση/ελεύθερο χρόνο ή για την επιπρόσθετη, προαιρετική δραστηριότητα βόλτας με άλογο, εφόσον μας το επιτρέπει ο χρόνος και υπάρχει διαθεσιμότητα.

Picture
Το Σάββατο, μετά από ένα χαλαρό πρωινό, θα έχουμε την ευχέρεια να επισκεφθούμε και να ξεναγηθούμε στη μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη μονάδα εκτροφής νεροβούβαλων στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει και εγκαταστάσεις μεταποίησης και επεξεργασίας βουβαλίσιου κρέατος. Η διαβίωση και η αναπαραγωγή των βουβαλιών σε ένα τέτοιο περιβάλλον με τόσο πλούσια και αρωματική χλωρίδα αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για την ποιότητα του κρέατος - τα συγκεκριμένα βουβάλια εκτρέφονται παραδοσιακά με εκτεταμένη εφαρμογή ελεύθερης βόσκησης με αυτοφυή φυτά που ευδοκιμούν στη Λίμνη Κερκίνη.

Picture

​Αργότερα, θα είναι η ώρα για self-guided παραλίμνια ποδηλατάδα* για να δούμε το έλος και τα νεροβούβαλα που βόσκουν στη Λίμνη Κερκίνη.

Θα έχουμε χρόνο για φαγητό στην περιοχή και αργότερα για βόλτα.

Picture
 Η ημέρα μας θα τελειώσει συναρπαστικά, με ονειρικό κανό στο ηλιοβασίλεμα όπου θα θαυμάσουμε τ' αποδημητικά πουλιά! 

Το κανό*  είναι το πιο ήπιο και διακριτικό μέσο για να απολαύσει κανείς τη λίμνη και τα πανέμορφα πουλιά που την στολίζουν αυτήν την εποχή, και να θαυμάσει το μεγαλείο του Μπέλλες. Η αίσθηση του να κωπηλατείς ανάμεσα στα νούφαρα είναι μοναδική.

* Οι οποιεσδήποτε προαιρετικές δραστηριότητες (πακέτο δραστηριοτήτων λίμνης) θα πραγματοποιηθούν ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και μόνο αν συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων για πραγματοποίησή τους. Στην περίπτωση των προαιρετικών δραστηριοτήτων που αφορούν επιπρόσθετο κόστος όπως το πακέτο δραστηριοτήτων λίμνης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν προαγοραστεί θέσεις συμμετοχής.​ Στην περίπτωση βόλτας με άλογο, αυτή θα πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον μας το επιτρέψει ο χρόνος μετά την πεζοπορία, αν υπάρχει διαθεσιμότητα και αν συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών, οπότε και ειδικά για τη βόλτα με το άλογο, το κόστος θα καταβληθεί επιτόπου.

Picture

​Το πρωί της Κυριακής, αφού αποχαιρετήσουμε τη λίμνη Κερκίνη με όμορφες εμπειρίες αποτυπωμένες για πάντα στο μυαλό, θα επισκεφθούμε το Οχυρό Ρούπελ. Το Οχυρό Ρούπελ είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα της οχυρωμένης τοποθεσίας κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων που έφερε το όνομα "Γραμμή Μεταξά", με συνολικό ανάπτυγμα καταφυγίων 1.849μ και μήκος στοών 4.251μ. Το Ρούπελ, κατασκευασμένο στις δυτικές αντηρίδες του όρους Τσιγγέλι στον ποταμό Στρυμόνα, μαζί με το οχυρό Παλιουριώνες εξασφάλιζαν τη στενωπό Ρούπελ.

​Μετά την επίσκεψη στο Οχυρό Ρούπελ καθ' οδόν για την επιστροφή στην Αθήνα, θα έχουμε την ευκαιρία για φαγητό/καφέ/βόλτα στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη

Picture
Σκοπός της δημιουργίας της Λίμνης Κερκίνης το 1932 ήταν η ανάσχεση και συγκράτηση των αντιπλημμυρικών παροχών του ποταμού Στρυμόνα, η συγκράτηση φερτών υλών και η άρδευση της πεδιάδας των Σερρών.

Η λίμνη σήμερα μετράει 90 περίπου χρόνια ύπαρξης και αποτελεί ένα από τα επιτυχημένα παραδείγματα παρέμβασης στη φύση.
Η επίδραση της στην τοπική κοινωνία είναι αλληλένδετη με την πρόοδο και την ευημερία. 

Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σ' έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους και οικοτουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Η λίμνη ντύνεται με διαφορετικά χρώματα κάθε εποχή του χρόνου δημιουργώντας ένα ονειρικό σκηνικό!

Picture
Η Λίμνη Κερκίνη αποτελεί τον "παράδεισο" για παρατήρηση πουλιών στην Ελλάδα. Ειδικά το φθινόπωρο, τα πουλιά στη λίμνη χαρίζουν ένα μοναδικό υπερθέαμα. Από μέσα Ιουλίου μέχρι τον Νοέμβριο χιλιάδες αποδημητικά πουλιά κατακλύζουν τη λίμνη έχοντας διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα προερχόμενα από το βορρά, βρίσκοντας καταφύγιο στη λίμνη για να ξεχειμωνιάσουν. Τους χειμερινούς μήνες υπολογίζεται ότι μπορεί να δει κάποιος μέχρι και 80 είδη πουλιών ενώ από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο μέχρι και 300 είδη πουλιών! Μεταξύ άλλων, ερωδιοί, φλαμίνγκο, αργυροπελεκάνοι, κορμοράνοι, χουλιαρομύτες, πελαργούς, λευκοτσικνιάδες, νανόχηνες, χαλκόκοτες, λαγκόνες και χήνες!

PictureΤο Όρος Μπέλλες, είναι ένα ιστορικό βουνό από την εποχή του Θουκιδίδη, διάσπαρτο σήμερα με απομεινάρια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για ένα κατάφυτο, εντυπωσιακό γίγαντα που υψώνεται πέρα από τις εύφορες κοιλάδες της λίμνης Κερκίνης και αποτελεί φυσικό σύνορο της Ελλάδας (νότια) και της Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας (βόρεια) και συγκαταλέγεται στις προστατευόμενες περιοχές Natura2000.

Οι πλαγιές του, με το εντυπωσιακό δρυοδάσος, που το φθινόπωρο μεταμορφώνει το βουνό σε χρυσό, φιλοξενούν πολλά είδη ζώων -ακόμη και άγριων αλόγων- αγριολούλουδων, βοτάνων και μανιταριών, καθώς και πανέμορφα -κι ενίοτε απαιτητικά- μονοπάτια.

Picture
Στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης, βρίσκεται ο μεγαλύτερος αριθμός νεροβούβαλων στην Ελλάδα υπολογίζεται γύρω στις 2.500, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις που διοχετεύουν βουβαλίσιο κρέας, βουβαλίσιο γάλα και παράγωγα τους τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και για εξαγωγές.
Πρόκειται για μεγαλόσωμα ζώα της οικογένειας των βοειδών που το ύψος φτάνει το 1,50 μέτρο και το βάρος τους μέχρι ένα τόνο (1.000 κιλά). Κατάγεται από τις Ινδίες, από όπου τον 5ο αι. μ.Χ. με τις επιδρομές του Αττίλα, διαδόθηκε σε πολλά μέρη και εξημερώθηκε.
Οι νεροβούβαλοι στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1950 ήταν περίπου 75.000 - ο αριθμός τους μειώθηκε δραστικά με την βιομηχανοποίηση της γεωργίας και κυριώς με την εισαγωγή βελτιωμένης ράτσας αγελάδων που αποδίδουν δεκαπλάσια σχεδόν παραγωγή γάλακτος απ' ότι οι νεροβούβαλοι.
Ο ορεινός όγκος του Μπέλες που βρίσκεται στις παρυφές της λίμνης δημιουργεί έναν βιότοπο για εκατοντάδες σπάνια είδη πουλιών και θηλαστικών. Αυτό το περιβάλλον είναι ιδανικό για τη διαβίωση των βουβαλιών, καθώς αγαπούν το νερό και περνάνε μεγάλο μέρος της ημέρας μέσα στη λίμνη.

Picture
Η συγκεκριμένη πεζοπορική διαδρομή είναι κατάλληλη και για Αρχάριους με ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ φυσική κατάσταση με την προϋπόθεση ότι έχουν τον απαραίτητο ελάχιστο εξοπλισμό***


ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ | ΕΠΙΠΕΔΟ | ΠΟΥ & ΠΩΣ
Απόσταση Πεζοπορίας:  ~ 11Km περίπου 
Διάρκεια Πεζοπορίας:     ~ 5-5,5hrs περίπου ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας, μαζί με τις στάσεις
Υψομετρικά Ανάβασης:   ~ 690m
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ 650m

(Αν είσαι αρχάρι@ κάνε κλικ στα μπλε γράμματα του λινκ και διάβασε λεπτομέρειες σχετικά με το βαθμό δυσκολίας και τις απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση για να καταλάβεις κατά πόσο θα μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή την περιπέτεια)
<<<  Κάνε κλικ στα βουναλάκια για να σιγουρευτείς ότι η συγκεκριμένη περιπέτεια είναι κατάλληλη για σένα με βάση τη φυσική σου κατάσταση (ΒΔ1 - επίπεδα δυσκολίας: 1-5 βουναλάκια. Διάβασε λεπτομέρειες κάνοντας κλικ τα βουναλάκια αν είσαι αρχάρι@ ή χωρίς πολλή εμπειρία στο βουνό)

​Προορισμός: ΚΕΝΤΡΙΚΗ & ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ώρα Συνάντησης:   06:30 (Περιστέρι)
Ώρα Αναχώρησης:  07:00 (Περιστέρι)
Pick Up Κηφισιά:     07:45

Ώρα Επιστροφής:  ~22:00 (Περιστέρι)
ΤΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
*** Ελάχιστος βασικός εξοπλισμός απαραίτητος για συμμετοχή: ***
  • ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ (όχι τύπου κλασικά timberland, όχι τύπου speedcross, όχι αθλητικά, όχι πολιτικά παπούτσια - να είναι πεζοπορικά ΜΠΟΤΑΚΙΑ κι όχι χαμηλά πεζοπορικά παπούτσια!
  • Πεζοπορικά Μπατόν προαιρετικά για τη συγκεκριμένη διαδρομή (όχι μπατόν ski, όχι γκλίτσες ή κλαράκια 😉 )
  • Αδιάβροχο (έστω και μιας χρήσης)
  • Σακίδιο πλάτης με τα βασικά για τον καθένα
  • ​Νερό (τουλάχιστον 1,5 λτρ./άτομο για την πεζοπορία) + Σνακ μεγάλης θερμιδικής αξίας (πχ. μπάρα δημητριακών/ σοκολάτα)
  • Σκουφί + Γάντια + Buff / Μαντήλι Λαιμού αν είναι κρύο | Καπέλο + Γυαλιά Ηλίου + Αντιηλιακό αν έχει ήλιο/ζέστη
  • Έξτρα Ρούχα + αποσμητικό + Παπούτσια για μετά την πεζοπορία
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ, BLAH BLAH
* Βοήθησε συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των περιπετειών των Active Sundays δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα. Για τη συγκεκριμένη περιπέτεια διατίθενται περιορισμένος αριθμός early bird εισιτηρίων συμμετοχής με την προνομιακή τιμή των EUR225,99 μέχρι εξαντλήσεως, ενώ το κόστος συμμετοχής μεταγενέστερα διαμορφώνεται στα EUR259,99 για τα κανονικά εισιτήρια.

Εισιτήρια διατίθενται άμεσα ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος εγγραφών όπου κάνετε εγγραφή, πληρώνετε με κάρτα ή paypal και σε δευτερόλεπτα λαμβάνετε εισιτήριο στο email σας. Eναλλακτικά, δηλώνετε συμμετοχή - μία για κάθε εισιτήριο που επιθυμείτε, συμπληρώνοντας τα ανάλογα πεδία ή με email στο info@activesundays.org και λαμβάνετε εντολή καταβολής του αντιτίμου, που για να ισχύει η δήλωση συμμετοχής, πρέπει να τακτοποιηθεί εντός 24 ωρών, διαφορετικά η συμμετοχή ακυρώνεται αυτόματα.

Tο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει μεταφορά από/προς Αθήνα με σύγχρονο πούλμαν, 3 βράδια διαμονή σε δίκλινο/τρίκλινο με πρωινό σε ξενοδοχείο 3* κοντά στη λίμνη (με rating 9+ στο booking.com), έμπειρους συνοδούς/εκπαιδευτές ορεινής πεζοπορίας πιστοποιημένους στις πρώτες βοήθειες ανά 10-15 άτομα, το σχεδιασμό, οργάνωση, test run, αναλυτική ενημέρωση και υλοποίηση της συγκεκριμένης περιπέτειας, όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση της περιπέτειας (ασύρματη επικοινωνία, πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία κλπ και ανάλογα, όπου χρειάζεται, ειδικός εξοπλισμός), καφέ Starbucks on the go και φωτογραφικό υλικό από την περιπέτεια. Δεν περιλαμβάνεται φαγητό εκτός του πρωινού, εξοπλισμός, επιπρόσθετες δραστηριότητες (όπως πχ. στη λίμνη), είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους ή οτιδήποτε άλλο δεν αναφέρεται ρητά.


Για συμμετέχοντες που τυχόν ενδιαφέρονται για μονόκλινο, υπάρχει διαθεσιμότητα 3 δωματίων με επιπρόσθετο κόστος που θα δοθούν με σειρά προτεραιότητας. Ζητείστε στο info@activesundays.org για διαθεσιμότητα μονόκλινου, και αν υπάρχει διαθεσιμότητα, θα σας αποσταλεί σχετικό λινκ για να έχετε πρόσβαση σε ειδικό εισιτήριο επιπρόσθετου κόστους για add-on μονόκλινο.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες μέσα και γύρω από τη λίμνη, παίρνοντας το σχετικό πακέτο δραστηριοτήτων μαζί με το εισιτήριο τους με το προνομιακό κόστος των EUR30.-. Το κόστος του πακέτου δραστηριοτήτων διαφοροποιείται αν αγοραστεί ξεχωριστά, μετά την αγορά εισιτηρίου, σε EUR50.-. Επιπρόσθετα, όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν να κάνουν βόλτα στο δάσος με άλογο, μπορούν μόνο να το δηλώσουν και αν υπάρχει δυνατότητα μετά την πεζοπορία, θα γίνει και το κόστος γι αυτό θα καταβληθεί επιτόπου.
Για όσους επιθυμούν premium θέσεις, υπάρχει η δυνατότητα κατοχύρωσης τους με επιπρόσθετο κόστος. Οι premium θέσεις είναι περιορισμένες, ανάλογα με το πούλμαν και θα δίνονται με σειρά προτεραιότητας. Premium θέσεις είναι μπροστά δεξιά ή μπροστά πάνω για διώροφο, οι θέσεις πριν και μετά την πίσω έξοδο/σκαλιά δεξιά και η μέση της γαλαρίας. Το επιπρόσθετο κόστος της premium θέσης προστίθεται στο κανονικό εισιτήριο για να ισχύει η premium θέση.

Με γνώμονα την ασφάλεια και πιθανές γενικότερες ανησυχίες, δίνεται κατ' εξαίρεση η ευχέρεια να κατοχυρώσετε "άδεια διπλανή θέση" μέσα στο πούλμαν, με επιπρόσθετο κόστος.

Οι Active Sundays εναρμονίζονται πλήρως στους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από τις Αρχές. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφάλειας και προστασίας για την υγεία που ισχύουν από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ, οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες, το πούλμαν θα έχει μέγιστη πληρότητα όπως προβλέπεται από τις Αρχές και κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και θα διατηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. 
Όπως και πριν το lockdown, θα εφαρμοστούν τα ακόλουθα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας της υγείας:
  • Απολύμανση πούλμαν
  • Θερμομέτρηση και χρήση αντισηπτικού χεριών πριν την επιβίβαση στο πούλμαν
  • Χρήση μάσκας στη διάρκεια παραμονής μέσα στο πούλμαν
Σε περίπτωση επιβολής νέων/επιπρόσθετων μέτρων, οι παραπάνω όροι, θα προσαρμοστούν ανάλογα για να εφαρμόζονται τα νέα/επιπρόσθετα μέτρα.


Όπως αναφέρεται και στους Όρους Συμμετοχής, τους οποίους παρακαλούμε να διαβάσεις πριν πάρεις εισητήριο/α, η περιπέτεια θα διεξαχθεί μόνο σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών έγκαιρα.
Ακυρωτικά για πολυήμερες περιπέτειες και ειδικά για τη συγκεκριμένη σε συντομία - ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις, οποιοσδήποτε και να είναι ο λόγος:
Μέχρι τις 2
8-ΣΕΠΤ-2021 και ώρα 23:59 Ελλάδας = πλήρες refund (ακύρωση με επιστροφή χρημάτων ή σε μορφή voucher μείον €25.- έξοδα ακυρωτικών, εγγραφής και διεκπεραίωσης, με τη μορφή χρημάτων ή voucher/κουπονιού διάρκειας 30-60 ημερών) ή μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλη περιπέτεια ή άλλο άτομο με επιβάρυνση EUR25.-
Μέχρι τις 12-ΟΚΤ-2021 και ώρα 23:59 Ελλάδας = 50% refund (το εισιτήριο δεν είναι μεταφέρσιμο σε άλλη περιπέτεια και γίνεται επιστροφή χρημάτων ή δίνεται voucher/κουπόνι αξίας 50% του κόστους το εισιτηρίου) ή μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλο άτομο με επιβάρυνση EUR25.-
Από τις 13-ΟΚΤ-2021 ή NO SHOW = non-refundable, non-transferable (το εισιτήριο είναι μη-επιστρέψιμο σε χρήματα ή σε μορφή voucher, μη-εξαργυρώσιμο με οποιονδήποτε τρόπο και είναι μη-μεταφέρσιμο σε άλλη περιπέτεια - δεν γίνεται χρήση του σε άλλη περιπέτεια), προσφέρεται η δυνατότητα μέχρι 5 μέρες πριν την ημερομηνία της περιπέτειας να γίνει μεταφορά μέχρι μια φορά σε άλλο άτομο με επιβάρυνση EUR25.-
Εισιτήρια ή επιπρόσθετα addons που είναι εξαρχής non-refundable (μη επιστρέψιμα), όπως π.χ. Super Early Bird, LOCAL, special, exceptional own means (συμμετοχή με ιδία μέσα), premium θέσεις, "άδεια διπλανή θέση", εξτρά δραστηριότητες, πακέτα εξτρά δραστηριοτήτων, διευθετήσεις φαγητού ή άλλων addon υπηρεσιών/προϊόντων ή όπου δίνεται δυνατότητα προκαταβολής/δόσεων, κλπ. εξαιρούνται από τα παραπάνω ακυρωτικά. Πλήρεις λεπτομέρειες για τα ακυρωτικά βρίσκονται στους Όρους Συμμετοχής.

Κατ' εξαίρεση, στη συγκεκριμένη περιπέτεια υπάρχουν δύο επιλογές αγοράς εισιτηρίου: ολόκληρο το ποσό, για άμεση κατοχύρωση θέσης ή με μη επιστρέψιμη προκαταβολή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 και αποπληρωμή μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2021. Δηλαδή εκτός από απλή αγορά εισητηρίου με EUR259,99, μπορεί κάποιος να πάρει εισιτήριο πληρώνοντας ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΨΙΜΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ EUR99,99. Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΙΜΗ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΦΕΡΣΙΜΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ σε περίπτωση που κάποιος ακυρώσει για τον οποιονδήποτε λόγο. Για να κατοχυρωθεί το εισιτήριο προκαταβολής, θα πρέπει η εξόφληση (δλδ επιπρόσθετα EUR160) να γίνει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2021 μεσάνυκτα, διαφορετικά το συγκεκριμένο εισιτήριο θα θεωρείται ακυρωμένο (δεν θα υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης μεταγενέστερα κι η θέση και το ποσό χάνονται).


Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες ενδέχεται να τροποποιηθούν ή ν' ακυρωθούν μερικά ή συνολικά, για οποιονδήποτε λόγο, ιδιαίτερα σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα ή άλλοι τεχνικοί ή αστάθμητοι παράγοντες που τυχόν παρουσιαστούν αποτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή την διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί.

Με την εγγραφή σας καταλαβαίνετε κι αποδέχεστε τους 
Όρους Συμμετοχής.
ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ | ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Εισιτήρια συμμετοχής εκδίδονται αυτόματα, ηλεκτρονικά, από το εξειδικευμένο σύστημα εγγραφών Eventbrite και τα λαμβάνεις στο email σου σε δευτερόλεπτα μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής σουΜε τον τρόπο αυτό, κατοχυρώνεται άμεσα η θέση σου.

Επειδή μας το ζητήσατε, υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνεις εγγραφή και να πάρεις εισιτήριο συμμετοχής:

(α) Όπως πάντα, πατώντας το κουμπί "Register" ή "Πάρε Άμεσα Εισιτήριο" μεταφέρεσαι στο σύστημα εγγραφών Eventbrite και κάνεις άμεσα online ηλεκτρονική εγγραφή μέσω του. Αφού επιλέξεις αριθμό εισιτηρίων και συμπληρώσεις όλα τα πεδία για κάθε άτομο για το οποίο επιθυμείς να πάρεις εισιτήριο ξεχωριστά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε κάρτα (χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη VISA / MasterCard / AmericanExpress) ή λογαριασμό PayPal για να ολοκληρώσεις την εγγραφή σου και να εκδοθεί εισιτήριο/α συμμετοχής. Πατώντας το κουμπί 'Paypal Check Out' εκτός από Paypal, μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις μια οποιαδήποτε κάρτα επιλέγοντας το γκρι κουμπί "pay as a guest". Το PayPal είναι ο ασφαλέστερος τρόπος ηλεκτρονικών πληρωμών παγκοσμίως που σας προφυλάσσει από το να δίνετε στοιχεία καρτών σας για αγορές, μια και παρέχει πλήρη έλεγχο διαχείρισης μέσω της πλατφόρμας του. Με τον τρόπο αυτό, κατοχυρώνεται άμεσα η θέση σου.
ή
(β) Εναλλακτικά, πατώντας το κουμπί 'Δήλωσε Συμμετοχή", συμπληρώνεις offline ηλεκτρονική εγγραφή με τα στοιχεία του κάθε ατόμου για το οποίο θες εισιτήριο, χρησιμοποιείς το ανάλογο κουμπί για να καταβάλεις το σχετικό αντίτιμο είτε με κατάθεση είτε κατευθείαν με κάρτα μέσα σε 24 ώρες από την ώρα που θα δηλώσεις συμμετοχή και όταν επιβεβαιωθεί ότι τακτοποιήσες το αντίτιμο θα σου αποσταλεί το σχετικό εισιτήριο/α στο email σου.​
Όπως πάντα, Εγγραφή και άμεση κατοχύρωση θέσης με έκδοση εισιτηρίου ηλεκτρονικά μέσω Eventbrite πληρώνοντας με Paypal ή κάρτα:


Αν δοκίμασες να πάρεις εισιτήριο κάνοντας εγγραφή στο σύστημα εγγραφών χρησιμοποιώντας ένα οποιοδήποτε από τα REGISTER λινκ πιο πάνω και δυσκολεύεσαι, μπορείς να κάνεις offline request εγγραφής για να δηλώσεις τα στοιχεία σου και να καταβάλεις το αντίτιμο με άλλο τρόπο.
Ο κανονικός τρόπος να πάρεις εισιτήριο είναι ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος εγγραφών Eventbrite, λινκ για το οποίο υπάρχουν πιο πάνω όπου γράφει REGISTER και είναι live - δηλαδή για να πάρεις άμεσα εισιτήριο χρησιμοποίησε το κουμπί REGISTER, επέλεξε αριθμό εισιτηρίων, συμπλήρωσε τα στοιχεία για κάθε συμμετέχοντα, κατέβαλε το αντίτιμο με κάρτα/paypal και θα λάβεις σε δευτερόλεπτα εισιτήριο/α στο εμαιλ σου.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
: Δήλωσε συμμετοχή offline για πληρωμή εισιτηρίου με κάρτα ή κατάθεση εντός 24ωρών ώστε να γίνει η έκδοση εισιτηρίου και κατοχύρωση θέσης μετά την παραλαβή των στοιχείων σου και επιβεβαίωση τακτοποίησης του αντιτίμου (αν το αντίτιμο δεν τακτοποιηθεί εντός 24 ωρών, η δήλωση συμμετοχής ακυρώνεται)